Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Непостоянен сийд с рутер TP link WR841N

Featured Replies

Здравейте :) От около 5 месеца използвам въпросния рутер, свързан е към Net1, Студентски град, София. ( Не питайте защо не съм на Мегалан, в квартира сме и нета в целия комплекс е към тях) В началото свалях и качвах с доста стабилни скорости 3-5 Mb/download и до 2-3 Mb/upload. Но от близо месец свалям без проблеми, но сийд няма никакъв или от време на време по 30-40 кб :mad::shock11: Снощи си играх с настройките, отворих нов порт, разреших го в win firewall както и в Utorrent, минах на свободен канал и нета литна с 7мб сваляне и до 1мб сийд.Download-а е постоянен, не се губи връзката, докато при сийд за няколко минути е добра връзката, след това е пак на 0 и с червена удивителна. Спирам торента, пускам го, правя проверка за пренасочен порт от съветника по конфигуриране и същата процедура по 1000 пъти, за да има сийд. :( Firmware не съм сменял, доколкото знам съм на динамично IP. Някой срещал ли е подобен проблем, настройли ли липсват или е заради ip-то и съответно доставчика? Мерси за помощта и лек ден :)

Отвори / Event Viwer / => /System/ и виж дали не преобладават при теб реда със жълтия триъгълник.

Публикувано изображение

По подразбиране при Windows връзките са ограничени на 10. Предполагам че това може да е една от причините за твоя проблем.

От менюто на рутера трябва да се пусне upnp(или нещо подобно)пренасочване на портовете.

• Автор

Разрешен е U p'n'p :) Колкото до Event Viewer не просто има жълти, ами направо и Error за Service Control Manager. Жълти удивителни имам за DNS Client Events. Като цяло са малко проблемните точки.

Тези проблеми във Event Viewer трябва всичките да се оправят . Не твърдя че имат нещо общо със темата , но за по добрата функционалност на машината трябва да си ги поправиш. Ако не знаеш как, попитай ще даваме съвети.Аз исках да направиш и един тест със / test speed /това няма общо със темата но поне ще имаме насока където да мислим за причината.Не си казал още със каква ОС си и какъв е торент клиента който ползваш.

• Автор

Ползвам win 7 ultimate 64-bit с utorrent 2.2.1.

Ето резултат от Speedtest - Публикувано изображение

Колкото до EventViewer - нямам си идея как да изчистя проблемите. Предложения за метод/програма, която да използвам :)

Можеш ли да пробваш да обновиш торента, и да видиш дали ще има някаква промяна. Аз бих пробвал даже да го сменя примерно със бит торент или бит комет. Някъде там ти е проблема, освен ако си мислиш че правилно си отворил порт а то не е така. Ако искаш и това можем да коментираме ако не си сигурен. Ако решиш да смениш торент клиента той по подразбиране ще е със случаен порт трябва да си го оправиш и след това да пробваш дали ще има промяна. За Event Viwer там където имаш червен хикс, кликаш на него и ти се отваря един прозорец.четеш вътре какво пише или правиш шот и го пускаш тук. На този прозорец ако не можеш да разбереш нищо слез малко надолу и кликни върху линка.Ще те отведе до сайта на Microsoft, където също можеш да прочетеш за дадения проблем и как се решава.Можеш също така да запишеш номера на грешката и да пробваш със гуглето да намериш решение. Успех.

• Автор

Сега тегля bittorent както и ще прегледам event viewer. Порта го отворих по следния начин- взех номера на случайния порт, forward–нах го в менюто на рутера, като записах и IP-то, което ми показва, когато съм свързан към рутера. В utorrent ми показва, че порта е отворен, но работи за мн кратко :( Бих пробвал да отворя още портове, предназначени за торент програмите.

Сега тегля bittorent както и ще прегледам event viewer. Порта го отворих по следния начин- взех номера на случайния порт, forward–нах го в менюто на рутера, като записах и IP-то, което ми показва, когато съм свързан към рутера. В utorrent ми показва, че порта е отворен, но работи за мн кратко :( Бих пробвал да отворя още портове, предназначени за торент програмите.

Не позлвайте случаен порт а задайте порта твърдо в торент програмата. И същия го задайте в маршрутизаотра. И си дефинирайте статично ИП
  • Автор
post-88647-0-53207700-1328028103_thumb.j - от тук ли за статичното ? 38014 - ето този порт съм задал, също и съм го forward-нал. А как да дефинирам статичното ИП :)

Редактирано от pav4o01 (преглед на промените)

Пробвай порта който задаваш да е по голям от 50000.

post-88647-0-53207700-1328028103_thumb.j - от тук ли за статичното ?

38014 - ето този порт съм задал, също и съм го forward-нал. А как да дефинирам статичното ИП :)

Не, това се настройва в торент програмата. Както и ИП-то се настройва в операционната система!!!
  • Автор

Не, това се настройва в торент програмата. Както и ИП-то се настройва в операционната система!!!

Да, зададох 55 654 като порт в торента и в рутера. Но ИП-то къде в ОС-то? не разбирам какво точно и къде да настроя на ип-то. Него го виждам през Status/details когато кликна върху домашната мрежа.

Ето как изглежда при мен да си отворя порт.

Публикувано изображение

Първото във заграденото е порта който съм задал във настройките на уторента. Второто е вътрешното IP на машината ми, дадено от рутера.Това предполагам знаеш как да си го видиш. и когато всичко е наред когато отвориш уторента най отдолу във дясно трябва да изглежда така.

Публикувано изображение

• Автор

За мен всичко е от шибания скапан НЕТ1. 1 час се опитвам да напиша тоя коментар, зареждам по 20 пъти страниците :shake_puter::shock11: Снимки не мога да кача, дава ми, че са мн големи, дата.бг линковете също дават проблем. Но портовете са така отворени, при тест в торента ми дава, че всичко е ок, но след това червената удивителна си стои, въобще не минава на зелено :(

Сигурен ли си че е от нета. Като гледам теста който си дал превъзхождаш моя нет поне три пъти.Що не пробваш да включиш директно кабела във компа и да пробваш. Възможно е рутера да прави проблем.

• Автор

Дано :) сега ще пробвам. Само да попитам - като вкарам кабела в лаптопа, маската и ИП-то какви да ги запиша? Тези, които се дават на рутера просто да ги прехвърля на лаптопа или има друга процедура ?

Дано :) сега ще пробвам. Само да попитам - като вкарам кабела в лаптопа, маската и ИП-то какви да ги запиша? Тези, които се дават на рутера просто да ги прехвърля на лаптопа или има друга процедура ?

Това малко не го схванах.Може би ставаше въпрос за начина на свързване към доставчика ти. Ако е така, предполагам че си на статично IP. Тогава ще трябва да запишеш IP Gateway, и DNS дадени от доставчика.
  • Автор
Публикувано изображение сега смених фърмуера и скоростта се вдигна, но сийд пак няма. Порт е отворен. Тук ползваме мрежата 4 лаптопа и другите нямат проблеми със сийда - до 1 мб и нагоре им стига скоростта. Тоест какво може в моята система да е объркано? Сменял съм преди 2-3 месеца драйверите на мрежовата карта. :comp_virus: И се появи нов проблем, другите не успяват да се свържат с рутера, само го виждат, само аз успявам да се свържа :(

Редактирано от pav4o01 (преглед на промените)

Сигурен ли си че е от нета. Като гледам теста който си дал превъзхождаш моя нет поне три пъти.Що не пробваш да включиш директно кабела във компа и да пробваш. Възможно е рутера да прави проблем.

Не знам дали си спомняш но нашият диалог до последно изглеждаше така.Тук не ставаше на въпрос за смяна на фирмуера. Как точно всичко се промени. И какво стана със това да вкараш кабела направо във компа.
  • Автор

Сега се оправи това със свързването. Колкото до кабела в лаптопа - не успявам да направя настройките като хората и съответно не се свързва. В Ipv4 настройките слагам като ИП - това, което ми дава рутера или exernal IP-то? Колкото до маската и gateway предполагам слагам същите настройки, както когато съм свързан с рутера?

Когато вкараш кабела направо във лаптопа то вече IP от рутера го няма . Ти трябва да си сложиш вече твоето IP дадено от доставчика ти. Но тук вече мога да те объркам, тъй като никъде не си казал какъв е начина ти на свързване със доставчика. Ако не го знаеш или не си сигурен използвай си рутера да разбереш. Аето как става.

Публикувано изображение

Кликаш върху раздела /Quick Setyp / след това / Next / и стигаш до тази страница. Маркираш / Auto-Detect / и след това / Next /и следващата страница която се отвори най от горе прочети каква ти е връзката.Можеш и да направиш един шот.

Здравей, аз съм със същия рутер:

Firmware Version: 3.12.5 Build 101125 Rel.33533n
Hardware Version: WR841N v6/v7 00000000

като единственото което е необходимо за да работи нормално торента е да е включен UPnP. Всички други настройки по рутера които сте направили по-скоро е вероятно да пречат.

Имайте предвид, че ако всички лаптопи "торентват" едновременно и не са им ограничени конекциите (това се прави от торент програмата) е много вероятно да прехвърляте лимита който ви е зададен от доставчика и затова да спича.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.