Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за Звукозапис

Featured Replies

Здравейте! Занимавам се с продуциране на електронна музика Конфигурацията, която имам е: Intel Dual-Core E5700 3GHz LGA775 Intel DG41RQ - Дъно 2GB RAM DDR2 Като видях няколко кофигурации за игри във форума чак се засрамих :D та, да си обесня проблема сега... Искам да увелича производителноста на машината си, обаче, парите с които разполагам са 300 лева Първият проблем на тази конфигурация при звукозаписа е рамта, но и дъното не ми позволява да сложа повече от 4 GB DDR2 второ звуковата карта, която използвам е M-Audio Revolution 7.1 която позволява запис на максимална честота до 24-bit/96kHz, обаче когато правя големи проекти процесора не издържа и се налага да смъкна честотата до 16-bit/48kHz, което не ме удовлетворява при постигнатото крайно качество на звука... Сега, да ли да си продам цялата конфигурация и да направя един нов или само ъпгрейд на отделни компоненти? Искам да използвам минимум 8GB RAM [DDR3],когато използвам толкова рам, да ли процесора ще се натоварва по-малко? ако отговорът е не, тогава трябва да сменя и процесора (AMD тата са доста по евтини спрямо Intel, но до сега не съм използвал такъв процесор и нямам си представа, какво представляват) Отговорите, които очаквам от вас са; вие ако сте на моето място, как бихте увеличи производителноста на тази конфигурация с + 300 лева? Intel или AMD? Хард дискът да ли оказва влияние на производителноста на машината? [excelstor technology 250 GB] Ако тръгна да я продам тази конфигурация, колко пари мога да взема най-много? Предварително благодаря на оставилите под темата коментар :)

Това е много антична платформа и да се говори за ъпгрейд е просто смешно. Най-малкото е скъпо и неизгодно.

Варианта за нова машина е удачния избор но при 300 лв. бюджет няма как да стане.

Оставам с впечатление че не си много наясно. Не можеш да сложиш АМД процесор нито съвременен или не чак толкова Интел.

Трябва ти ново дъно за новия процесор а това ще наложи и нова рам. Хард, захранване и кутия вероятно може да се запазят.

ASROCK H61M - 102 лв. - Виж слотовете вършат ли ти работа за аудиокартата.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA - 70 лв. - Искания минимум за 8 ГБ рам.

Pentium G840 - 129 лв. - Има вградено видео достатъчно за 1080p в случай че нямаш външно.

Ако вземеш някой лев за старите проц, дъно и памет ги вкарай в по-добър проц. Поне в един i3-2100 .

Най-добре виж чрез AIDA64 какви са ти частите. За пълно инфо трябва да я регистрираш.

За захранването ще се наложи да отвориш кутията и да видиш лепенката. Марка, модел и колко W е.

AMD не са по-евтини. Напротив Интел за същите пари е по-производителен в повечето случай.

Хората се подвеждат по-повечето физически ядра при АМД и решават че са ударили джакпота.

Спецификациите на хартия и реалността обаче са съвсем различни неща.

Най-добре потърси тестове с два процесора на една цена при конкретни приложения които ще ползваш.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

То хубаво искаш 8GB , но дали ти е ясно че твоята звукова карта няма драйвери за Win7 и ако решиш да я ползваш като досега(вероятно WinXP 32-bit) повече от 4GB няма да можеш да ползваш ! Май само с Ъпгрейд на компютъра няма да мине ! Много бих се радвал да чуя какво точно продуцираш :)

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

И едно вметване за диска - разбира се че зависи, нали поток от некомпресирано аудио се записва на него, наред с нормалната работа на приложения и операционна система. Препоръката ми е да ползвате отделни дискове и този, който е за запис и обработка на аудио да е само за това и да е със собствен контролер за да не е тясно място. Като цяло подобна система за работа с аудио не е от най-евтините...

• Автор

Оставам с впечатление че не си много наясно. Не можеш да сложиш АМД процесор нито съвременен или не чак толкова Интел.

Да това за дъното го знам, не съм компютърен спец, но чак пък толкова :D

даже съм обеснил, че искам 8GB RAM значи и дъното ще се сменя при този вариант :)

Просто исках да видя вашите препоръки, благодаря ви много за отделеното внимание :) предложението, което сте дали изглежда приемливо долу горе за сега...

Тази ли е картата?

http://www.techspot.com/reviews/hardware/revolution71/index.shtml

http://www.intel.com...RQ-overview.htm

Информативно, сегашното Ви дъно поддържа до " up to 8 GB of system memory "

Забележете кое главно се натоварва при аудио обработката...

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

• Автор

То хубаво искаш 8GB , но дали ти е ясно че твоята звукова карта няма драйвери за Win7 и ако решиш да я ползваш като досега(вероятно WinXP 32-bit) повече от 4GB няма да можеш да ползваш ! Май само с Ъпгрейд на компютъра няма да мине ! Много бих се радвал да чуя какво точно продуцираш :)

не знаех, че тази карта няма драйвери за Win7, но всъщност възнамерявам да сменя и звуковата карта... харесал съм един за около 400-500 лева, който има драйвери за всички платформи и заради това не мога да отделя голям бюджет за нова конфигурация...

може да ми слушаш нещата в beatport продуцентското ми име е Slymex

до сега съм продуцирал повече с tech звучение, което не изисква много ресурси, но не съм доволен от постигнатите резултати и саунд качество, заради което, не възнамерявам повече да продължа с tech... от скоро съм се захванал с Electro House и Dubstep стилове, за които мисля, че имам по добър талант и мога да постигна по-високи резултати с много по-добро качество на саунд, но за сега конфигурацията не ми позволява да записвам повече от 6-7 аудио и миди каналa...

между другото WinXP 64-bit позволява до 64GB RAM :)

http://soundcloud.com/slymex/little-work в линка съм качил една малка проба Electro House, което съм направил за около половин час

Тази ли е картата?

http://www.techspot....n71/index.shtml

http://www.intel.com...RQ-overview.htm

Информативно, сегашното Ви дъно поддържа до " up to 8 GB of system memory "

Забележете кое главно се натоварва при аудио обработката...

да, тази е картата... знам, че може да се сложи до 8GB RAM, но понеже е DDR2(и има само 2 слота) са доста скъпи и е по-добре да сменя направо дъното с такъв, който работи с DDR3

при използване на 800-900MB RAM, процесора се натоварва до 90 процента и спира да чете аудиото :(

Значи ти трябва по-мощен процесор. Изобщо задачата не ти е толкова лесна. Търси информация, ако трябва се свържи и със специалист в областта. :) Звуковата карта също Не трябва да е случайна (може да се наложи и пред усилвател, миксер..): http://www.bg-audio.com/allcards.html

Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.