Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с рутер TL-WR740N

Featured Replies

Здравейте имам следния проблем инсталирам диска на рутера и най накрая ми показва грешка с кабела прилагам снимка.Моля ако някой знае решение нека пише ! :(

post-187465-0-17958500-1328266999_thumb.

Редактирано от alex_90 (преглед на промените)

Пробвай да конфигурираш отначало и включвай хубаво кабелите. Внимавай да не сложиш кабела към компютъра във WAN порта. Ако не се получи през диска конфигурирай през WEB интерфейса На какво ти предават static ip, dinamic ip, PPPoE ?

На кой доставчик на интернет си? Имаш ли друго устройство преди рутера? С рутера има книжка с инструкции как се влиза през браузер в неговият софтуер и как се конфигурира.

• Автор

Аз натиснах ресет и пак същото . А да ми обясните за конфигурацийте през WEB интерфейса да ги сваля и да пробвам инсталация ли ? На близо ми е интернета

Всичко, което ти трябва е тук. Прочете и ако имаш въпроси ще помагаме. Близу май са на dinamic ip, но не съм сигурен. накратко закачаш се с кабел към рутера влизаш в 192.168.1.1 с потребителско име и парола admin. после прочети линка, който ти дадох

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

• Автор

Всичко, което ти трябва е тук. Прочете и ако имаш въпроси ще помагаме. Близу май са на dinamic ip, но не съм сигурен. накратко закачаш се с кабел към рутера влизаш в 192.168.1.1 с потребителско име и парола admin. после прочети линка, който ти дадох

ок сега ще опитам

Това което ти е написал @DD-WRT направи него - диска го остави на страна ! И аз имам същия и се мъчих със диска но не успях.

Аз искам да ти предложа да не се занимаваш със този диск.Казвам го тъй като и аз съм със същия рутер и съм пробвал да си направя настройките със него , мнението ми е пълна боза.Послушай DD-WRT. Опс изпревариха ме.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Ето какво имам предвид: 1. Виж в настройките на мрежовата карта дали има статични настройки, ако има ги препиши и сложи мрежовата карта на автоматични настройки. 2. Свързваш рутера с компютъра с кабел в 1 от четирите порта. 3. Влизаш в 192.168.1.1 с име и парола admin 4. Клонираш мак адреса на компютъра в рутера и даваш на dinamic ip.( май това беше на близу, но провери ) 5. Заключваш мрежата и WPA2-PSK 6. За 4 и 5 виж документацията. Успех

Страница 36 от ръководството, което постнах по-горе. Мак адреса като кликнеш на clone mac ще ти се покаже. За да го видиш влизаш в старт меню и където е полето за търсене пишеш cmd. в cmd пишеш getmac и ще го видиш. Имах предвид 36. Грешката е моя

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

аз понеже съм на жичен интернет сигурно има значение?

Има значение, кое? Ще може ли да обясните поне какво сте направили и до къде сте стигнали.От последния ви коментар не се разбра много без да обясните каквото и да е от това което ви предложи DD-WRT и стигнахте до клонирането. Да разбираме ли че до там всичко е наред.Ако може дайте повече подробности какво правите и до къде сте стигнали.
  • Автор

Спазих всичко което ми предложи DD-WRT но пак стигнах до последната точка от програмата и не можа да завърши инсталацията . От Близу днес ще идват и дано като ми сложат безжичния рутер всичко да се оправи. А други хора ми казаха че е нямало шанс с програмата защото съм била на безжичен рутер. Благодаря на всички за помоща дано всичко се оправи .

забрави го тоя диск, изхвърли го. с диска не може да стане работата. правиш компютъра да взема по dhcp и вързваш някой от лановете на рутера към лан-а на компютъра (за сега не вързваш WAN порта към нета) гледаш какъв ip ти има gateway:

от run > cmd

ipconfig -all
после в браузъра:

http://192.168.1.1

ако ти е 192.168.1.1 gateway-a или какъвто е...

влизаш с името и паролата и настройваш това дето са ти написали в договора като настройки, ако ip-to дето са ти дали за компютъра е в същата мрежа (примерно 192.168.1.27), сменяш това на gateway-a (LAN на рутера) да е в друга от 192.168.1.1 го сменяш на 10.0.0.1 или 192.168.5.1 (това се налага щото простите рутери сапунерки не могат да имат ип-та от една мрежа на WAN и LAN и забиват като се вкара WAN кабела), рутера ще се рестартира и ще вземеш ново ip по dhcp. влизаш на http://10.0.0.1 или http://192.168.5.1 (което си дала на gateway-я (LAN на рутера)). сега вече свързваш и WAN-към доставчика на нет, настройваш данните в договора ( WAN ip - слагаш това дето са ти дали за LAN на компютъра, DNS и GATEWAY - тези дето са ти дали за компютъра) и клонираш mac адреса на компютъра.

п.с. някой нагли доствчици ти правят TTL на 1, тогава за да имаш нет трябва рутера да поддържа TTL промяна. през всеки рутер / гейтуей TLL намалява с 1 и като стане 0 пакета не се праща - целта е да не се разхождат блуждаеши пакети в мрежата... за да разбереш какъв е TTL (Time To Live) пускаш пинг без рутера (както си си вързана директно с кабела на доставчика към компютъра, и с настройките, които той е направил на мрежовата ти карта)

пингваш gateway-a си:

от run > cmd

ipconfig -all
гледаш какво е ip-to на gateway-я ти

ping 213.140.50.27

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Хора благодаря на всички за помощта . Проблема е бил в рутера .

• 3 месеца по-късно...

Сетих се,че имаше такава тема и реших да пиша тука :) Като си купих рутера се опитах да го настроя и така и не успях ! После имах проблем с интернета и техниците идваха вкъщи да видят какъв е проблема - прекъснат кабел ! Помолих момчето дали може да ми настрои рутера и той се съгласи.Направи всичко и след като си тръгнаха след 5 мин.рутера заби и интернет нямах.Рестартирах го и после пак ми заби. Възможно ли е рутера да е развален нещо и за това да забива ?

Сетих се,че имаше такава тема и реших да пиша тука :)

Като си купих рутера се опитах да го настроя и така и не успях ! После имах проблем с интернета и техниците идваха вкъщи да видят какъв е проблема - прекъснат кабел ! Помолих момчето дали може да ми настрои рутера и той се съгласи.Направи всичко и след като си тръгнаха след 5 мин.рутера заби и интернет нямах.Рестартирах го и после пак ми заби.

Възможно ли е рутера да е развален нещо и за това да забива ?

Като начало дефинирайте вашето разбиране за "заби"

Трите Лед от ляво на дясно,както си премигват спират,и после светят постоянно - не изгасят,и интернета спира !

А загрява ли? Ако е в гаранция директно го върнете

Не загрява ? И другото което е не мога да вляза в рутера за настройките ! Поне 5 пъти опитах и не става :( Благодаря

Редактирано от LosT-BoY (преглед на промените)

Не загрява ?

И другото което е не мога да вляза в рутера за настройките ! Поне 5 пъти опитах и не става :(

Благодаря

1. как се опитвате да достъпите настройките

2. какъв е проблема да влезете в тях? ИП, име/парола?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.