Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да калибрирам волан за PC ?

Featured Replies

Здравейте!!!Днес ми доставиха волан за компютър- "HAMA RACING WHEEL V18 THUNDER" (ето и снимка http://www.pulsar.bg...p?prod_id=15569 ) . Та не знам как да си калибрирам/настроя геймпад-а така,че не като го завъртя малко да не реагира а след още малко завъртане да ми го върти на макс (сякаш съм задържал стрелката на компютъра).Aми искам плавно да се върти както е с истинската кола(като го завъртя малко ми показва 0,а като го завъртя повече-директно отива на +/-127)! Така е и с педалите! Новобранец съм и ще съм благодарен,ако някой се отзове ! :( :(

Мерси предварително !!! :huh:

Редактирано от Pepe1996 (преглед на промените)

Има ли диск с драйвери и инструкции. Провери там. Другия ватиант е да се прави калибровка от самата игра.

• Автор

Оправих го,благодаря ! :D :D Пичове,знаете ли на какво мога да го закрепя (в смисъл давайте идеи вие на какво закрепяте и как ги закрепяте вашите воланчитъ),щото той не е с щипка,а с тия дето като ги наплюнчиш и се залепят,ама бюрото ми е дървено и най-много за прозореца да го лепна :D:D:D:D :D :D :D :D

Доколкото виждам отдолу има гумички за закрепване (вендузи).

Има няколко варианта:

1.Сменяш си бюрото

2.Поръчваш си голямо стъкло и го слагаш върху бюрото и на него се залепва волана

3. Ако може да се залепва за пексиглас. Купуваш едно парче и с видии го закрепяш за бюрото.

4. Има доста още варианти. Това е за което се сещам в момента.

http://www.hama.de/webresources/article-documents/00062/man/00062865man_bg_de_en_fr_pl_300.pdf

Ето ти и информация за продукта и как трябва да се използва.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

• Автор

Мерси! Сигурно ще сменя подложката (демек ще сложа нещо върху бюрото) !

• 10 месеца по-късно...
Оправих го,благодаря ! :D :D Пичове,знаете ли на какво мога да го закрепя (в смисъл давайте идеи вие на какво закрепяте и как ги закрепяте вашите воланчитъ),щото той не е с щипка,а с тия дето като ги наплюнчиш и се залепят,ама бюрото ми е дървено и най-много за прозореца да го лепна :D :D:D:D :D :D :D :D

А как го оправи?Че аз купих за детето и волана се държи по същия начин!Ще съм благодарен ако помогнеш!

• 2 седмици по-късно...
  • 1 година по-късно...

Здравейте!!!Днес ми доставиха волан за компютър- "HAMA RACING WHEEL V18 THUNDER" (ето и снимка http://www.pulsar.bg...p?prod_id=15569 ) . Та не знам как да си калибрирам/настроя геймпад-а така,че не като го завъртя малко да не реагира а след още малко завъртане да ми го върти на макс (сякаш съм задържал стрелката на компютъра).Aми искам плавно да се върти както е с истинската кола(като го завъртя малко ми показва 0,а като го завъртя повече-директно отива на +/-127)! Така е и с педалите! Новобранец съм и ще съм благодарен,ако някой се отзове ! Публикувано изображение Публикувано изображение

Има бутон Mode и светва червената лампа. Така колкото завъртите вола//натиснете педала, толкова ще завие///ускори. Имам такъв волан, не е лично мой(на един приятел), но седи вкъщи и си блъсках много главата докато се сетя да натисна Mode. Успех на всичките, дано съм помогнал!

ИИИИ да, забравих, ако ви потрябват драйвъри драснете да ги кача из облаците!!

Дано е станало ТУК

Редактирано от AntoanStankov (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Има бутон Mode и светва червената лампа. Така колкото завъртите вола//натиснете педала, толкова ще завие///ускори. Имам такъв волан, не е лично мой(на един приятел), но седи вкъщи и си блъсках много главата докато се сетя да натисна Mode. Успех на всичките, дано съм помогнал!

ИИИИ да, забравих, ако ви потрябват драйвъри драснете да ги кача из облаците!!

Дано е станало ТУК

Здравейте!

Имам въпросния волан, но смених операционната система на 7-ца и не го разпознава без драйвър, а диск с драйвъри нямам. Моля да качите драйвъра, ако имате възможност!

Ще се опитам да го кача отново. Не знам защо е изченал... :(

Ето го и него ЦЪК. Дано няма проблеми ;)

Ще помоля някой модератор да оправи линка в горния ми пост. Ето го адреса https://www.dropbox.com/s/a9y8rkd2te4eqvv/Hama%20v18%20drivers.zip?dl=0

Благодаря!

Редактирано от AntoanStankov (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

Здравейте, сдобих се с hama thunder v5 но не мога да го подкарам на windows 8, въобще не ми го разчита. Някой някакви идеи, ще съм ви ужасно благодарна :)

преди 22 часа, Flaeme_bastet написа:

Здравейте, сдобих се с hama thunder v5 но не мога да го подкарам на windows 8, въобще не ми го разчита. Някой някакви идеи, ще съм ви ужасно благодарна :)

Свалете си драйвери от сайта на Hama в графата Drivers. И ги инсталирайте.

Ако, не знаете как си прочетете упътването, където трябва да са описани стъпките. (manual-a пак от сайта).

• 2 седмици по-късно...

А някой би ли ми обяснил как да калибрирам волана Hama Thunder V5 на операционна система Windows 10 ? Изтеглил съм драйверите но имам същия проблем като Pepe1996 

Редактирано от Калоян Дончев (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

Та имам волана от два дни и рабхотеше перфектно до днес, когато педалите спряха да работят. В игра газта е до половината, но каквото и да натисна не се променя нищо. Имам диск с драйвери и до часове работеше перфектно. Ако някой има идеи как да се оправи проблема ще съм му много благодарен. 

Ето снимка: 

hama profile.png

преди 7 минути, サムライオートバイ написа:

Най-добре се калибрира с тази игра

Снимка: 0676a9919087fc023d9f02a88ba7f284-650-80.

А мога ли да калибрирам без игра, а от самата програма на волана?

преди 10 минути, Rosen Zlatanov написа:

А мога ли да калибрирам без игра, а от самата програма на волана?

Не бе човек, недей. ТИ от настройките ще го оправиш волана, нищо му няма. Само гледай вибрациите да са на вкл. Няма да ти пука после кой знае колко, като играеш други игри, особено формула 1

Преинсталирах драйверите рестартирах компютъра няколко пъти но не се оправя. Къде точно от настройките? . Има три прозореца в програмата на волана: 

hama profile 2.png

hama profile 3.png

hama profile.png

• 1 месец по-късно...

И аз имах подобен проблем с Windows 10 и така и не можах да го оправя а изчетох целия нет.Просто минах на 7-ца и сега всичко си е наред.Даже някаде четох че 10-ката си има този проблем с контролерите.Пробвай в старменю търсачката да напишеш Game Controllers и от там намери волана ти.Някаде из него трябва да има CALIBRATION и от там въртиш ПЛАВНО наляво-надясно няколко пъти подред до като не му нагодиш чувствителноста.

• 3 месеца по-късно...
на 27.09.2016 г. в 0:07, Nikolai Kotsev написа:

И аз имах подобен проблем с Windows 10 и така и не можах да го оправя а изчетох целия нет.Просто минах на 7-ца и сега всичко си е наред.Даже някаде четох че 10-ката си има този проблем с контролерите.Пробвай в старменю търсачката да напишеш Game Controllers и от там намери волана ти.Някаде из него трябва да има CALIBRATION и от там въртиш ПЛАВНО наляво-надясно няколко пъти подред до като не му нагодиш чувствителноста.

Здравей колега! И аз съм на 10-ка и педалите ми ги разчита като бутон от клавиатурата - и леко да натисна колата върти гуми и газ до ламарината. (NFS Most Wanted 2012) и на другата ми NFS (Undergond 2) е същото. При теб такъв ли беше проблема? И след като мина на 7-ца нещо настройваше ли, или всичко просто работеше? И аз изчетох целия нет и нищо.

• 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.