Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Bruteforce и Backtrack 5

Featured Replies

Въпросчето ми е: За Bruteforce ползва ли се wordlist или не ?

Да, освен ако не ти се чака 675426827 години.

• Автор

А ако паролата не е в wordlist-a а намери само части от нея показва ли ги ? Искам да експериментирам на моя WiFi, попринцип отнема векове, но ако е само с букви и цифри без специални символи ?

А ако паролата не е в wordlist-a а намери само части от нея показва ли ги ?

Искам да експериментирам на моя WiFi, попринцип отнема векове, но ако е само с букви и цифри без специални символи ?

Въпросът ти показва пълно неразбиране на криптографските методи
  • Автор

Пробвах с адаптера под WEP работи без грешка. При WPA прави HANDSHAKE и иска wordlist, а брутфорс без wordlist и проста парола възможна комбинация ли е ?

На чии wifi ще експериментираш хич не ме бърка. Ако паролата е само малки букви или само цифри примерно ще стане много по-бързо. Ако е максимално кратка, също. Принципно има програми които правят пермутации на думите в речника/wordlist/ и реално увеличават многократно шанса да се намери бързо паролата. Всъщност в предния пост не се изразих правилно. Това са две отделни атаки, едната е bruteforce, а другата dictionary. Обаче освен ако не си си наел един клъстер да ти смята или нямаш вечността, се пробва първо с речника.

Въпросчето ми е: За Bruteforce ползва ли се wordlist или не ?

не, самия термин означава изброяване на всички варианти. Използването на речник е друг тип атакуване на криптиран текст
  • Автор

Въпросът ти показва пълно неразбиране на криптографските методи

Предполагам, че не, но исках да съм сигурен

WEP се чупи за 30 мин максимум. Обикновено толква го оставям, че да съм сигурен че е събрало достатъчно пакети. Преди месец имаше една мрежа с 22 знака парола :D WPA и производните са съвсем друга "ракия". Bruteforce с проста и кратка парола е реално постижимо. Всичко останало се прави с речници.

Предполагам, че не, но исках да съм сигурен

препоръчвам ти Cryptology Unlocked от Reinhard Wobst. Има я в превод на английски издание на John Wiley & Sons Ltd,
  • Автор

Мислях да сложа не много сложна парола и да пробвам bruteforce. А това ли е командата за Bruteforce: /pentest/passwords/jtr/john --stdout --incremental:all | pyrit -e wlan-ap -i - -o - passthrough cowpatty -r GPU-01.cap -d - -s wlan-ap . capnemo, тази програма успява да покаже част от паролата ли ? Изобщо някой краквал ли е WPA/2, аз кракнах моя 29 цифрен WEP А може ли някакво приложение, което от 1 wordlist да подрежда ключа ?

Мислях да сложа не много сложна парола и да пробвам bruteforce. А това ли е командата за Bruteforce: /pentest/passwords/jtr/john --stdout --incremental:all | pyrit -e wlan-ap -i - -o - passthrough cowpatty -r GPU-01.cap -d - -s wlan-ap .

capnemo, тази програма успява да покаже част от паролата ли ?

Изобщо някой краквал ли е WPA/2, аз кракнах моя 29 цифрен WEP

А може ли някакво приложение, което от 1 wordlist да подрежда ключа ?

това е книга!
  • Автор

това е книга!

Ще я прегледам непременно. За да ползвам Bruteforce на BT5 ще трябват много пакети ( над 100 000 ) и време на Bruteforce-a, нали ?

За да направя брутфорс-а ще трябва ли да вкарвам в BT5 речници или не ?

Или за брутфорса въвеждам командата за вградения брутфорс инструмент и чакам ?

Ще я прегледам непременно. За да ползвам Bruteforce на BT5 ще трябват много пакети ( над 100 000 ) и време на Bruteforce-a, нали ?

За да направя брутфорс-а ще трябва ли да вкарвам в BT5 речници или не ?

Или за брутфорса въвеждам командата за вградения брутфорс инструмент и чакам ?

не, самия термин означава изброяване на всички варианти. Използването на речник е друг тип атакуване на криптиран текст

• Автор

Значи въвеждам командата в BT и чакам, докато не ми омръзне ?

• go6o_kara, ако знаеш по-ефективен вариант за WPA, сподели да пробвам

Има и по-ефективен вариант, но щом не си го открил (а да го откриеш е елементарно) не заслужаваш повече помощ. Започни с книгите!!!!!

• Автор

колега с каква мрежова карта си, че нещо хендшейк ми си губи на мен.

С коя версия си ? С виртуална машина ли работиш ? когато влезеш в конзолата и напишеш airmon-ng какво да показва ? В бектрека ти има ли вградени драйвери за картата ? Картата поддържа ли се от бектрека ?

Има и по-ефективен вариант, но щом не си го открил (а да го откриеш е елементарно) не заслужаваш повече помощ. Започни с книгите!!!!!

Кой, сподели да търся и пробвам

Книгите ще си прочета непременно, обещавам

С коя версия си ? С виртуална машина ли работиш ? когато влезеш в конзолата и напишеш airmon-ng какво да показва ? В бектрека ти има ли вградени драйвери за картата ? Картата поддържа ли се от бектрека ?

Кой, сподели да търся и пробвам

търси, елементарно е!!!

с веп си работи на 100%. с ВТ5-Р1 съм на флашка. като опъна wpa2/psk na рутера и заспивам да чакам разпознаването. минава си в монитор мод, намира си мрежи и т.н.

Има едно решение което помага и в твоя случай: в run/cmd копирай това без кавичките "shutdown -s -t 1"

Друг, по-лесен вариант няма.

• Автор

търси, елементарно е!!!

Търся вече близо 2,5 години, но само бектрек и wordlist, открих и още aircrack, но всичко е wordlst и брутфорс. Сподели, аз иначе ще търся

И за мен wep e елементарен, го правих, но това е нещо ново и по-сложно

Има едно решение което помага и в твоя случай: в run/cmd копирай това без кавичките "shutdown -s -t 1"

Друг, по-лесен вариант няма.

Да си изключа компютъра ли ?

P.P първо пробвах на Virtual box, така че номера не мина на реалното PC

Търся вече близо 2,5 години, но само бектрек и wordlist, открих и още aircrack, но всичко е wordlst и брутфорс. Сподели, аз иначе ще търся

И за мен wep e елементарен, го правих, но това е нещо ново и по-сложно

И толкова ли е голямо българското интернет пространство че не можа в него да откриеш тази дискусия?
  • Автор

И толкова ли е голямо българското интернет пространство че не можа в него да откриеш тази дискусия?

Да нямаш предвид Crunch ? http://crunchbanglinux.org/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.