Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с мишка.. Как да премина от PS към USB

Featured Replies

Здравейте, Търсех доста теми създадени в близост до моя проблем , но така и не намерих нужната информация.. Проблема е следния : С мишка A4TECH Оптична и модел : OP-62OD съм ,която има жак за малко по старите класически портове горе под POWER кабела мисля ,че се казваха PS ports. Разноцветни са и седят едно до друго заедно с клавиатурата. Смених клавиатурата със същия жак и нямаше никакви проблеми , но искам да сменя и самата мишка която НЕ е със същия като старата порт ,а е USB Тя е и различна по марка и модел : ASUS MS-614U. Следвах някои стъпки като да махната старата и да сложа новата USB мишка след което да рестартирам машината и при което XP ще си я намери директно ,но през USB порта, който е отзад и е почти точно до Net кабела . Включвам я и естествено светва оптичния лазер , но след зареждането на Windows-a (Xp) , мишката даже и не трепва ! Пробвах всякакви начини , даже гледах при BIOSа за деактивирани USB портове за мишка и прочие , но всичко си беше както трябва. След това си помислих ,че може би ще ми трябват и Drivers , но из нета не открих нищо за тази "HARD" мишка. :mad: Реших да ви и илюстрирам с прикачените Files. Ще съм много благодарен ако някой ме светне малко повече и ми помогне :) Благодаря за отделеното време.

post-292267-0-99525000-1328896308_thumb.

post-292267-0-47803900-1328896321_thumb.

post-292267-0-14614400-1328896350_thumb.

post-292267-0-46007000-1328896524_thumb.

Редактирано от OTGG (преглед на промените)

Здравейте,

Търсех доста теми създадени в близост до моя проблем , но така и не намерих нужната информация..

Проблема е следния : С мишка A4TECH Оптична и модел : OP-62OD съм ,която има жак за малко по старите класически портове горе под POWER кабела мисля ,че се казваха PS ports. Разноцветни са и седят едно до друго заедно с клавиатурата. Смених клавиатурата със същия жак и нямаше никакви проблеми , но искам да сменя и самата мишка която НЕ е със същия като старата порт ,а е USB Тя е и различна по марка и модел : ASUS MS-614U. Следвах някои стъпки като да махната старата и да сложа новата USB мишка след което да рестартирам машината и при което XP ще си я намери директно ,но през USB порта, който е отзад и е почти точно до Net кабела . Включвам я и естествено светва оптичния лазер , но след зареждането на Windows-a (Xp) , мишката даже и не трепва ! Пробвах всякакви начини , даже гледах при BIOSа за деактивирани USB портове за мишка и прочие , но всичко си беше както трябва. След това си помислих ,че може би ще ми трябват и Drivers , но из нета не открих нищо за тази "HARD" мишка. :mad: Реших да ви и илюстрирам с прикачените Files.

Ще съм много благодарен ако някой ме светне малко повече и ми помогне :)

Благодаря за отделеното време.

Няма такива филми. Щом свети usb порта работи. Ама щом не се вдижи.. .най-вероятно проблемът е в мишока.

Пробвайте с друг. Или пробвайте мишата на друг компютър.

Виж дали в BIOS е разрешен USB контролера и функцията Legacy USB Support.

Също така опитахте ли се да смените USB порта? И колко време г/д чакате, за да видите кога ще започне да движи? Случвало ми се е да чакам по 2-3 минути докато Windows разпознае самата мишка и през това време да не движи :) Само аз ли забелязвам, че темата е на гешното място? :rolleyes:

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

• Автор

Също така опитахте ли се да смените USB порта? И колко време г/д чакате, за да видите кога ще започне да движи? Случвало ми се е да чакам по 2-3 минути докато Windows разпознае самата мишка и през това време да не движи :)

Само аз ли забелязвам, че темата е на гешното място? :rolleyes:

Всъщност не съм чакал доста даже въобще , но все пак сега ще изчакам и да сменях портовете :) Колкото до Legacy настройките всички са Onn. А иначе се извинявам ако е в грешното място , нов съм така да се каже и всичко това го направих за по малко от 10 мин.

• Автор

Доста чаках без ефект.

Uninstall на USB контролерите през Device Manager и пробвай мишката дали бачка на друг компютър.

• Автор

Uninstall на USB контролерите през Device Manager и пробвай мишката дали бачка на друг компютър.

После как да ги Install отново и от къде точно да направя Unistall-цията ?

Знам някой основни неща като за "обща култура" така да се каже , но

не съм запознат с всичко

My Computer->десен клик на иконката->Manage->Device Manager->Universal serial bus controllers->цъкаш на плюсчето и каквото ти излезне-десен бутон и Uninstall. При следващият рестарт те ще се инсталират от Windows на ново. Докато не рестартираш всички USB устройства няма да работят.

• Автор

My Computer->десен клик на иконката->Manage->Device Manager->Universal serial bus controllers->цъкаш на плюсчето и каквото ти излезне-десен бутон и Uninstall. При следващият рестарт те ще се инсталират от Windows на ново. Докато не рестартираш всички USB устройства няма да работят.

Да , сега се сетих ,че го бях направил почти същото но през "RUN"-а. Рестартирах го и както споменахте настройките се "ъбгрейднаха" на ново и всичко беше както трябва но задните "USB"портове отново бяха в същия нулев процес.

За това по късно реших да сложа отново мишката в порта докато съм в (XP) процес и мисля ,че открих проблема ,който от начало си го мислех , но не съм напълно сигурен (70%) , да видя дали ще ми даде някакво отражение и хубавото е ,че се показа . Шотнах няколкото снимки набързо и малко ги илюстрирах за пояснение. Вижте ги. Направих всичките стъпки ,които трябваше да направя. След което рестартирах машината на ново ,НО явно "Драйвърите" не се бяха "ъпгрейтнали".Направих го многократно ,но не знам къде да ги търся и ако може да ме до насочите ,би било добре (:

post-292267-0-52544400-1328997137_thumb.

post-292267-0-35721600-1328997151_thumb.

post-292267-0-02219000-1328997406_thumb.

Имаш проблеми с USB контролера или USB устройството не работи правилно и не се разпоанва от Windows. Пробвай мишката на друг компютър, пробвай на различни портове, ако има преходник към PS/2-пробвай го. Имаш ли проблеми с други USB устройства?

• Автор

Имаш проблеми с USB контролера или USB устройството не работи правилно и не се разпоанва от Windows. Пробвай мишката на друг компютър, пробвай на различни портове, ако има преходник към PS/2-пробвай го. Имаш ли проблеми с други USB устройства?

Не нямам , отпред стандартните USB портове са наред . Не знам :Х Ще пробвам мишката ,но най-вероятно е от машината..

Мариане, Най-добре ще е да пробваш мишката на друг компютър, ако там не заработи - значи ясно къде е проблема. Ако мишката е в гаранция, отивай да ти я сменят. Може да не прави добър контакт някоя от информационните шинни на ЮСБ буксата на мишката. Захранващите явно работят щом мишката светва. Ако имаш под ръка преходник към ПС2 порт ЗА МИШКА, а не за клавиатура (че имат разлика) можеш да пробваш. Ако имаш уменията да работиш с поялник можеш да разглобиш двете мишки и да им смениш кабелите. Аз преди време точно това бях направил.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.