Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Win XP x32 - x64 - разлика

Featured Replies

Здравейте искам да попитам и малко да ми обясните и да ме светнете както се казва за тези неща....става въпрос за Windows XP x32 bit. или x64 bit. кажете кой е по добър...има ли смисъл да стойш с x32 при положение че можеш да сложиш x64....чувал съм че х64 бил по добър и прави повече fps в игрите и т.н. Аз имам свален х64 SP2 и се чудя дали да го сменя...в момента съм с х32 SP3....кажете какво мислите :) ПС: Чудя се защото някой игри искат SP3 а х64 SP3 немога да намеря.....

Редактирано от icaka9 (преглед на промените)

Колко рам имаш?Е, наистина x64 bit. е по-бърз, но е SP2.Нищо не ти пречи да си направиш една "снимка" на ОС и да пробваш x64 bit.

Да започнем по-отдалеч. Първо, едиственото общо между двете ОС е името - "ХР". Второ: SP3 за х64 няма как да намерите, защото от Майкрософт никога не са правили такъв, справка тук: http://technet.microsoft.com/en-us/windowsserver/bb463273

Основната разлика между х86 и х64 която на пръв поглед виждате е поддръжката на повече оперативна памет. А всъщност основната разлика е тази че х64 е базирана на Windows Server 2003, справка тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP_Professional_x64_Edition

И като за финал отговора на вашия въпрос: По-добра е тази, с която можете по-добре да работите. Във вашия случай сигурно ще ви е по-трудно да работите с х64 версията, понеже е доста различна от х86 с която сте свикнали. Ще имате проблем с доста драйвери, антивирусна и т.н.

ПП: Заключението си е лично мое мнение.Ако някой не е съгласен - нека да заповяда да го оспори, с доказателства.

• Автор

ако е пирацки трудно се намира работещ инсталирал съм поне 10 и нито един не тръгна

рама ми е 4гб ддр2

Според мен си остани на 32битовата.

Доста глупаво, човека каза, че има 4 ГБ РАМ. Струва ли си 1 ГБ да е неадресиран? Или да се цигани със тези пачове, които ужким адресират и 4-тия гигабайт, но практически нищо не правят.

А трудности... Аз съм на х64 от около 3 години вече, и проблеми не ми е правило никога. Нито драйвери, нито програми.

Доста глупаво, човека каза, че има 4 ГБ РАМ. Струва ли си 1 ГБ да е неадресиран? Или да се цигани със тези пачове, които ужким адресират и 4-тия гигабайт, но практически нищо не правят.

А трудности... Аз съм на х64 от около 3 години вече, и проблеми не ми е правило никога. Нито драйвери, нито програми.

Да кажем че се съглася с вашето мнение, защото и в него има доза истина, но кажете ми ако ползвате наистина ХР х64 каква антивирусна сте му сложили?

Значи, в момента на съседния компютър, антивирусната е ESET Smart Security x64, както и на този от който пиша (ОС е windows 7 x64 ultimate). Други антивирусни, честно да си кажа не съм пробвал, а и не ми се е налагало - езета си върши работата перфектно.

Значи, в момента на съседния компютър, антивирусната е ESET Smart Security x64, както и на този от който пиша (ОС е windows 7 x64 ultimate).

Други антивирусни, честно да си кажа не съм пробвал, а и не ми се е налагало - езета си върши работата перфектно.

Позволявам си да попитам още веднъж за да не стане грешка: имате ли инсталирана ОС ХР х64 и каква антивирусна позвате на нея?

Моя грешка, май не съм обяснил достатъчно добре, да имам ХР х64, на който антивируса е ESET Smart Security x64.

Моя грешка, май не съм обяснил достатъчно добре, да имам ХР х64, на който антивируса е ESET Smart Security x64.

странно, в моя опит досега не съм успявал да инсталирам нещо различно от "бизнес едишън" щото се сърди че било "сърВърна ОС"

Едит: правописна грешка. (най мразя моето мнение да е последно, да имам правописни грешки, да си ги поправя и да пише че мението е редактирано. Не пиша само в този форум и знам възможностите на системата ;) )

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Били, на мен не ми е правил проблеми...

–––––––––––––––––––––

А защо не Windows 7 x64?

Единия е със ХР другия със 7, не ми се влиза в спора отново. Глупав спор, който винаги води до заключението, че ХР е по-добър.

Редактирано от Аninfid (преглед на промените)

Били, на мен не ми е правил проблеми...

–––––––––––––––––––––

Единия е със ХР другия със 7, не ми се влиза в спора отново. Глупав спор, който винаги води до заключението, че ХР е по-добър.

Едно време бях фен на 2000 сега се кефя на 2003 и не искам да го сменям с 2008, но въпреки всичко моето ПС работи под ОС ХР х86, защото на него работя, а лаптопите ми - там мога да си позволя да има 7-ца х64 ;)

Макар че единия лаптоп се води "Mobile Workstation" и има лиценз и за 2008

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

с 3 GB DDR3 и с intel dual core 2,20 съм истина ли е че с х64 игрите вървят с по-голямо FPS?Ако е така веднага го сменям защото не е работа да се играе cs (играа която има нищожни изисквания ) на 15/20 fps :X

• 4 месеца по-късно...

с 3 GB DDR3 и с intel dual core 2,20 съм истина ли е че с х64 игрите вървят с по-голямо FPS?Ако е така веднага го сменям защото не е работа да се играе cs (играа която има нищожни изисквания ) на 15/20 fps :X

....The code optimized for 64 bits is executed much faster, but the SSE 2 optimized one is constant. 3D applications don�t benefit from the migration from 32 bit to 64 bit, probably because of the GPU. The 64 bit video drivers didn�t improve significantly the performance, but didn�t decrease it either.

In this moment, Windows XP 64 bits is not an option for AMD 64 owners. The incompatibility with 32 bit programs is one of the problems of Windows XP 64 bits. For programmers things are different, the compiling of the programs being done much faster.

The optimization for 64 bits is clearly a step forward, but momentarily, the only benefit you can obtain by installing this operating system is the possibility of administering more than 4 GB of RAM.

The test pointed out that as long as there isn�t a wide range of 64 bit applications, migrating from Windows x32 to Windows x64 is not yet justified, the complications regarding drivers and incompatibility being major disadvantages...

В бърз превод, това означава:

НЕ, няма да повиши FPS на игрите, това зависи от графичния процесор (GPU), единственото предимство на х64 битовия Windows, е че може да оперира с повече от 4GB RAM. Освен това несъвместимостта на някои драйвъри е голям недостатък.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.