Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със софтуерния център на Кубунту 11.10!

Featured Replies

Здравейте!Бих искал да споделя един,два проблема,които ми станаха на Кубунту 11.10!

Първият проблем е със софтуерния център(Muon Software Center),когато го стартирам ми излиза ето това :

Публикувано изображение

има ли някакъв вариант чрез който би могло това да се фиксне?

Вторият ми въпрос е относно ъпдейтите,излезе ми едно прозорче долу в трея както при Уиндоус XP,за да може Кубунту да направи нужните ъпдайте на системата,обаче вече 5 часа си стои на 58%

Публикувано изображение

как да оправя и това?

Благодаря Ви предварително за отговорите! :handshake:

Когато стартираш софтуерния център ъпдейтите също ли са стартирани?

На втория въпрос с бавенето на ъпдейтите е възможно повечко време да мине до като продължи, но чак 5 часа няма да е в никакъв случай!

Аз например никога не ползвам ъпдейт мениджъра, а си правя ъпдейта с тези команди:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
или направо с обединена команда от горните две:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
До сега не съм имал никакви проблеми!

За твоя случай четох някъде, но сега не се сещам къде беше?! Ако се сетя ще проверя какво са писали като решение на проблема ;)

• Автор

Когато стартираш софтуерния център ъпдейтите също ли са стартирани?

На втория въпрос с бавенето на ъпдейтите е възможно повечко време да мине до като продължи, но чак 5 часа няма да е в никакъв случай!

Благодаря plamen74 за бързия отговор и помощта с ъпдейтите! :)

Значи софтуерния център и преди ъпдейтите и по време на ъпдейтите го стартирах,но нищо,все същото си беше!

Нека обаче да кажа всъщност как се развиха нещата.

Значи с ъпдейт мениджъра действително забуксува цели 5 часа,накрая ми писна да чакам и го изклюх,след което рестартирах компютъра.

Обаче какво се получи,получи се следното - клавиатурата ми замръзна нито един клавиш не работеше,докато не изключих и включих клавиатурата,с мишката ми обаче нещата не се развиха така както с клавиатурата и затова реших да преинсталирам отново Кубунту 11.10!

След като преинсталирах Кубунту 11.10,първото нещо което реших да направя бяха ъпдейтите,но този път през конзолата,всичко стана както трябва перфектно! :beer:

За твоя случай четох някъде, но сега не се сещам къде беше?! Ако се сетя ще проверя какво са писали като решение на проблема ;)

Дано скоро да се открие някакъв начин да се фиксне и софтуерния център иначе ще трябва да се търсят команди за инсталиране на програми!

Благодаря ти отново. :wors:

Ако аз открия нещо,също ще го споделя в темичката! ;)

• Автор

След доста търсене и ровене в най-различни форуми и сайтове успеха е на лице! Най-после намерих решение на проблема с Muon Software Center! Ето как можете да фикснете своя проблем : Отваряте конзолата(терминала) и поставяте тази команда : --------------------------------------------------------------------- sudo apt-add-repository ppa:echidnaman/qapt --------------------------------------------------------------------- след което ще ви попита дали искате да натиснете "Ентер" натискате го после поставете следната команда ------------------------------- sudo apt-get update ------------------------------- накрая поставяте и тази команда --------------------------------- sudo apt-get upgrade --------------------------------- и всичко ще е наред с Muon Software Center! Ако все още проблемът Ви не се е разрешил поставете тази команда в конзолата(терминала) : ---------------------------------------- sudo apt-get install muon ---------------------------------------- след като всичко свърши проблемът Ви трябва да е разрешен! Хайде умната и успехи на всички! ;):D

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

Радвам се, че си намерил PPA и си надградил Muon. Достатъчно е било след добавянето на ppa просто да изпълниш sudo apt-get update sudo apt-get dist-upgrade но когато си преинсталирал пакета версията също се е надградила. Имаш още алтернативи - Muon не е единственият пакетен мениджър. Аз лично в KDE ползвам Adept. Предполагам, че в хранилищата на Ubuntu 11.10 все още имаш kpackagekit, както и synaptic. Така, че за пакетните мениджъри няма защо да се притесняваш. А от конзолата няма защо да се плашиш - тя е по- скоро улеснение.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор

Радвам се, че си намерил PPA и си надградил Muon. Достатъчно е било след добавянето на ppa просто да изпълниш

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

но когато си преинсталирал пакета версията също се е надградила.

Имаш още алтернативи - Muon не е единственият пакетен мениджър. Аз лично в KDE ползвам Adept. Предполагам, че в хранилищата на Ubuntu 11.10 все още имаш kpackagekit, както и synaptic. Така, че за пакетните мениджъри няма защо да се притесняваш. А от конзолата няма защо да се плашиш - тя е по- скоро улеснение.

Вярно начини и алтернативи със сигурност има много,съгласен съм с теб cybercop,но когато не ги знаеш просто е трудничко.Аз като новак,който до преди седмица нищо не знаех,почвайки от Убунту 11.10 и преминавайки на Кубунту 11.10 преди 3 дни,мисля че се справих повече от идеално.

Иначе от конзолата не се притеснявам,напротив даже повече се кефя,когато я ползвам! :)

Радвам се че съм част от форума и че мога да споделям моя опит с Вас,както и Вие с мен!Благодаря за отговорите,пожелавам на всички много успехи и усмивки,и умната! ;):D

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.