Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

oграничение на интернет скоростта.

Featured Replies

От известно време,наблюдавам ограничение на интернет скоростта,на няколко доставчика в моя град( ВеликоТърново) Знае ли някой, защо се получава този странен факт? Наблюдението не е само от мен ,но и от няколко мои познати. С уважение-lz2il

В кристалното кълбо не виждам нищо. Ама що не вземете доставчиците да питате? Ние няма как да знаем защо те си ограничават скоростите. Ако го правят. Възможно е проблема да е във вашите телевизори. :)

Доставчиците за В.Търново са няколко,което по твоите изказвания автоматично означава-"всички"! Конкретизирай за кои точно става въпрос,за да може да се даде отговор.Пусни един Speed test към няколко сървъра в България (при изключен торент клиент).Сравни получените резултати със скоростите по договор и тогава ще се разбере къде е причината.

...Знае ли някой, защо се получава този странен факт?...

Нищо странно няма - почти навсякъде в малките градове "военните действия" между доставчиците секнаха още преди години и преминаха в друга фаза - вместо да си режат един другиму кабелаците, шефовете си договарят цени, скорости, покритие и прочие. Също, както и при бензиностанциите, фурните и т.н.

Договор? В него пише, че ти се предлага скорост до 10, 50, 80, 120... мегабита, същественото е, че е до, т.е.в какво реално можеш да ги упрекнеш, след като обикновено е посочен и процент на гарантиране, а той рядко е над 50%?

Е, ако имаш скорост по договор, да речем до 80 мегабита при 50% гарантираност и реално получаваш 10-20 мегабита, тогава какви претенции можеш да имаш, след като договорът е спазен от страна на доставчика?

Доставчиците за В.Търново са няколко,което по твоите изказвания автоматично означава-"всички"! Конкретизирай за кои точно става въпрос,за да може да се даде отговор.Пусни един Speed test към няколко сървъра в България (при изключен торент клиент).Сравни получените резултати със скоростите по договор и тогава ще се разбере къде е причината.

Колегата малко неправилно е задал въпроса си. Аз понеже лично го познавам и зная че сме на един доставчик, мога да кажа две думи. На оптична връзка сме към бившето "EVO.bg" договорът за трафик беше до 75 мегабита и при него и при мен/почти по едно време сме станали абонати. Фирмата със старото си име беше изключително коректна и не сме имали никакви оплаквания свързани с интернета. От 1 декември фирмата беше дадена на "Megalan" и "M-Tel" и месец по-късно скоростта на свяляне намалиха наполовина /около40 мегабита/ а скоростта на качване 10 пъти. При мен беше същият проблем, едва вчера всичко се разреши след няколкодневно разговаряне и подаване на съответните документи в КЗП.Отговорът на съпорта беше, че "ОТГОРЕ" са им наредили да свалят скоростта на всички потребители. Да, но договорите са подписани от старата фирма, цената също е регламентирана със старата фирма и като им показах какви са условията по прехвърлянето на фирмите, се съгласаиха да оправят интернета ми. Понеже колегата е на същият договор, самият той сега трябва да подхожда по същият начин като мен, а и всички на този тарифен план са потърпевши, ще има много разправии. Ето и част от договора:

"Уважаеми клиенти,

На 1 декември 2011 г. ще влезе в сила договор, по силата на който всички права и задължения по договорите на “ЕВО” ООД с крайните потребители ще бъдат прехвърлени на Мегалан Нетуърк АД, гр. София, ЕИК 201197410, www.megalan.bg. С тази стъпка, вярваме, че ще можем да предложим много повече и по-качествени услуги на клиентите във великотърновския регион, както и да повишим нивото на обслужване. Съвместно с Мегалан Нетуърк и М-Тел, вече ще можем да Ви предложим пълна гама от телекомуникационни решения за Вашия дом или офис: Високоскоростен интернет, Цифрова телевизия, мобилни и фиксирани гласови услуги, така че напълно да удовлетворим Вашите индивидуални потребности.

Ние оставаме гарант за качеството на услугите, предоставяни от Мегалан Нетуърк за всички настоящи и нови клиенти, съобразно чл. 12.10 от Общите условия за взаимоотношенията на “ЕВО” ООД с крайните потребители и ще съдействаме активно за повишаване на тяхното качество и разнообразие. Уверяваме ви, че ще запазите всички предимства, качество и цени на услугите, които използвате в момента, както и да се възползвате от още по-изгодни предложения."

Същественото изречение се намира в края на цитата:

"Уверяваме ви, че ще запазите всички предимства, качество и цени на услугите, които използвате в момента, както и да се възползвате от още по-изгодни предложения."

Аз постигнах резултат и новата фирма ми върна старите скорости срещу същата цена /25 лева

Но тук ще са хиляди ощетени от разпореждането на някого "Отгоре". А има и хора, които няма да забележат скоростта си до края на договора.Затова именно подготвям всички документи и фотографии със скоростите, плана ми за договора по който получавах и получавам сега интернет за комисията КЗП.

По долу ще постна една снимка със скоростите, които са били при мен месеци наред и втора снимка със тези , които бяха преди седмица.

Това беше основното питане на колегата, но явно не се е изразил абсолютно точно, мислейки какво отново го чака.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.