Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зарядно за лаптоп за кола

Featured Replies

Здравейте, не знам дали е правилната тема, но ще пиша тук. :)

Значи, купих си универсално зарядно за лаптоп за кола (долу на снимката). Обаче нещо не работии... Включих го в запалката, в лаптопа и нищо. На самото зарядно има да се настройват някакви волтове (15, 16, 18, 19, 20, 22 или 24), пробвах на всичките, но нищо. Единствено по едно време лаптопа ми се размириса. Дали самото зарядно е развалено или аз не правя точно нещата ?

Да поясня, че го пробвам в камион, който освен стандартните 24 волта, има и букса за 12 волта, но и на 2-те не става.

Ето го зарядното:

Публикувано изображение

Редактирано от Troublesome (преглед на промените)

Този боклук можете спокойно да го изхвърлите, а това че лаптопа се е размирисал означава само едно - молете се все още да работи и да е гаранционен!

• Автор

Този боклук можете спокойно да го изхвърлите, а това че лаптопа се е размирисал означава само едно - молете се все още да работи и да е гаранционен!

За щастие си работи лаптопа, но защо по дяволите това е такъв боклук... Уж го дават да зарежда, а то... :{

Гледам сега някакви инвертори... Някой запознат ли е с тях ? Какъв по-точно ми трябва, за да се зарежда латопа в камион ? Гледам, че има различни ватове, но не разбирам колко вата ще са ми нужни... Моля, ако някой има такова нещо да сподели :)

Публикувано изображение

Това е истинско, но е малко скъпо - 80-85лв.

FORTRON FSP-CAR120

• Output voltage 18-20V DC

• Output current max.6A

• Output power rating max.120W

• Operating temperature -20 to 50°C

• Storage temperature -40 to 85°C

• Length of output line: 1 meter

• Length of input line: 1 meter

• Input Characteristic

Input voltage 9 to 32V DC ±0.5V

Input current max.15A

Standby current max 100mA

Input line fuse

• Output Characteristics

Output Voltage: 19V

Output Current: 6.0A

Approvals: CE, E-mark

• Dimension: 150 x 76 x 30 mm

• Compatibility: Universal, for wide range of notebook models, available 6 standard DC plugs

• Автор

Аз тези, които гледах се свързваха директно към акумулатора и щепсела на зарядното на лаптопа директно си влизаше в тях, все едно в контакт :) Те ми се струват по-добри, но не знам...

Аз тези, които гледах се свързваха директно към акумулатора и щепсела на зарядното на лаптопа директно си влизаше в тях, все едно в контакт :) Те ми се струват по-добри, но не знам...

Щом не знаете, ползвайте мнението на колегата от предният над вашият пост. Именно това е подходящо за вашият случай.

Aвторе, та...Първо-защо аджеба си пускал зарядното на 24V, а не на номиналната стойност на твоето захранване на лаптопа, което се включва в електрическата мрежа. Ако то е било 18V, защо по дяволите ти е да включваш това на колата на 24V!? Рискуваш да изпършиш лаптопа.

Второ-Намери от някъде един мултимер, пусни зарядното на 18V, включо го на обхват 20V DC и виж какво напрежение подава.

Да, напълно възможна е и несъвместимост, особено ако е някое евтиняче..

Защо ти да свързваш зарядно директно към акумулатора, като за това трябва да отваряш капака и да свързваш клеми, вместо културно да си го мушнеш в запалката на колата!?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Еми аз ги пуснах всичките волтажи, ама на нито 1 не тръгна :D Дори и на 19 (както пише на зарядното на лаптопа).

И да, евтиняче е... :D

Сега ще си взема 1 инвертор, който може да се вкара в запалката, както и директно да се свърже с акумулатора. Обаче четох, че ако включвам уреди над 150 вата някъде, по-добре инвертора да е свързан с акумулатора.

Я вижте, дали нормален български щепсел ще влезе в такъв контакт: ?

Публикувано изображение

Еми аз ги пуснах всичките волтажи, ама на нито 1 не тръгна :D Дори и на 19 (както пише на зарядното на лаптопа).

И да, евтиняче е... :D

Сега ще си взема 1 инвертор, който може да се вкара в запалката, както и директно да се свърже с акумулатора. Обаче четох, че ако включвам уреди над 150 вата някъде, по-добре инвертора да е свързан с акумулатора.

Публикувано изображение

А по картинката какъв Ви е въпросът, защото такива щепсели /американски, английски , японски и някои други /има да се продават по електрическите магазини във страната ни.

• Автор

А по картинката какъв Ви е въпросът, защото такива щепсели /американски, английски , японски и някои други /има да се продават по електрическите магазини във страната ни.

Въпросът е дали български щепсел, какъвто е този на зарядното на лаптопа ми (както и на всичките ми уреди :D) ще влезе в този...контакт от снимката или ще трябва да си намеря някакъв преходник ? Но щом казвате за американски, английски, японски и др. щепсели, май ми се изясни ситуацията - ще трябва преходник :)

Въпросът е дали български щепсел, какъвто е този на зарядното на лаптопа ми (както и на всичките ми уреди :D) ще влезе в този...контакт от снимката или ще трябва да си намеря някакъв преходник ? Но щом казвате за американски, английски, японски и др. щепсели, май ми се изясни ситуацията - ще трябва преходник :)

Има и преходници има и готови такива щепсели по електрическите магазини. Което повече Ви хареса, него си вземета. С преходника ще стане малко по грубо и по-обемисто. Но ще си запазите кабела.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Публикувано изображение

Да !

Но и ако не влезе което много ме съмнява винаги има решение.

Много е универсална тая женска ... предвидили са и всички размери.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.