Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Преинсталация на Windows Xp

Featured Replies

Здравейте!Преди 3 дена Windowsa Ми се скапа и се наложи да го преинсталирам ! Така преинсталирах го всичко работи добре ! Но реших да си сложа друг Windows XP но когато се опитам да боотна диска и не ми го чете (Диска е DVD-Така ми казаха да запиша)-В Смисъл когато вляза в Bios и като натисна да го боот не иска :X Ако може да ми помогнете защото и да искам повече не мога да си преинсталирам Windows

Редактирано от peshkoyy (преглед на промените)

В интерес на истината само от CD съм инсталирал ХР.Дискът буутващ ли е?Как го записахте?

В интерес на истината само от CD съм инсталирал ХР.Дискът буутващ ли е?Как го записахте?

То по-принцип няма много разлика между CD-то и DVD-то(начина на инсталация е един и същ),освен че в DVD-то примерно някой ентусиаст е набутал 10-20 програми + ъпдейтите и разни други шарении!

когато се опитам да боотна диска и не ми го чете (Диска е DVD-Така ми казаха да запиша)

Исо файла който записахте на DVD-то,колко е като големина(колко МБ/ГБ е)?

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

От записвачката може да не чете dvd дискове не се сещате нали, да запише iso фаила на CD и да пробва тогава.

От записвачката може да не чете dvd дискове не се сещате нали, да запише iso фаила на CD и да пробва тогава.

Едината от причините е тази. Другата - може би е записал самия ISO файл, а не съдържанието му.

Странно защо си го записал на ДВД - ХР се събира съвсем нормално на СД

Аз също съм записвал на какъвто диск съм разполагал в момента - без значение е.Препоръчват запис на ДВД със скорост 4-6х,а на СД - 16-24х.

Едината от причините е тази. Другата - може би е записал самия ISO файл, а не съдържанието му.

Странно защо си го записал на ДВД - ХР се събира съвсем нормално на СД

Ета то точно в самия исо фаил е информацията няма как да не я е записал щом неще да тръгне да преинсталира начи е от сидито какво ще му коства да си купи един CD диск нали е 50 стотинки.

Ета то точно в самия исо фаил е информацията няма как да не я е записал щом неще да тръгне да преинсталира начи е от сидито какво ще му коства да си купи един CD диск нали е 50 стотинки.

Има се предвид самия ISO файл като такъв, на дата диск. Съдържанието на ISO файла е друга работа. Нещо като не ти е ясно или питай, за да ти се изясни, или не се обаждай неподготвен. Така само ще объркаш някой и е възможно да причиниш повече вреда, от колкото да си полезен.

Има се предвид самия ISO файл като такъв, на дата диск. Съдържанието на ISO файла е друга работа. Нещо като не ти е ясно или питай, за да ти се изясни, или не се обаждай неподготвен. Така само ще объркаш някой и е възможно да причиниш повече вреда, от колкото да си полезен.

За да се направи исо фаил трябва да се сложи нещо в него за да бъде създаден. Аз такова нещо не бях виждал или пък чувал как може да се създаде празен исо фаил неразбирам.

Очевидно е, че нищо не разбираш. Посъветвах те вече да не се обаждаш за неща, които не разбираш, щото не помагаш така. Виждам, че имаш желание, ама имаш още доста хляб да изядеш, докато придобиеш нужните знания за да си полезен с нещо. Не ме разбирай погрешно, не искам да те обидя, но отдели повече време на четенето във форума, от колкото на писането. Поне за момента. Относно темата, до автора: най-вероятно или уйндоуса не е буутващ или както казаха по-горе, си записал самото исо на диска, а не съдържанието му. След като имаш свалено ISO-то на windows-а, отваряш програмата с която записваш дискове (аз лично препоръчвам Ashampoo Burning Studio за дата и музикални дискове или ImgBurn за ISO файлове). Ако ползваш програма от сорта на Ashampoo/Nero, търсиш опцията Burn Image/Записване на имидж(образ). След като ще записваш ХР, е препоръчително да го запишеш на CD, а не на DVD, тъй като вторите не се славят с висока скорост. Можеш да го запишеш на 16х или 24х скорости. Увери се, че ISО образа, който сваляш е bootable. Това трябва да го пише в описанието на торента или в коментарите към него.

Знаете ли какво аз записах само .исо файла от това е май проблема ?

Значи си го записал неправилно,мхм!

Все едно да копресирам някой филм в зип или рар файл и да го запиша,при теб се е получило точно така!

препоръчително да го запишеш на CD, а не на DVD, тъй като вторите не се славят с висока скорост.

Аз затова и попитах тук :

Исо файла който записахте на DVD-то,колко е като големина(колко МБ/ГБ е)?

Когато нещата са за CD по добре си ги записвай в CD(700/800/875MB),ако има нужда от DVD записвай в DVD(900/1000MB и т.н.,и т.н.)!

Ето Тук може да погледнеш по-подробно,как стават нещата,успех! :wink12:

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

Най-добре изтегли си WIndows 7 Ultimate oт сайта на майкрософт на лаптопа или помоли приятел.На флашката си дето трябва да ти по-голяма от 4gb записваш windows 7 ultimate чрез програмата Windows 7 usb DVD dowland tool и го сваляш от сайта на майкрософ.Казваш му да запиши исо файла на флашка с буквата която ти показва лаптопа или на компютъра на приятел и тя ще иска да си форматне флашката в NTFS формат и ще я направи да се boot-ва през нея.Връщаш се у вас слагаш я към някоя usb на компютъра казваш да си boot-не през и там си виждаш твойта флашка бутваш през нея и готово и си слагаш операционна-та система.Аз така правя независимо че си ги записвам на диск операционни-те системи. А и може и през nero да се запише и да бутне.

Най-добре изтегли си WIndows 7 Ultimate oт сайта на майкрософт на лаптопа или помоли приятел.На флашката си дето трябва да ти по-голяма от 4gb записваш windows 7 ultimate чрез програмата Windows 7 usb DVD dowland tool и го сваляш от сайта на майкрософ.Казваш му да запиши исо файла на флашка с буквата която ти показва лаптопа или на компютъра на приятел и тя ще иска да си форматне флашката в NTFS формат и ще я направи да се boot-ва през нея.Връщаш се у вас слагаш я към някоя usb на компютъра казваш да си boot-не през и там си виждаш твойта флашка бутваш през нея и готово и си слагаш операционна-та система.Аз така правя независимо че си ги записвам на диск операционни-те системи.

А и може и през nero да се запише и да бутне.

1. Човекът ясно е написал в заглавието на темата си, че иска да преинсталира Windows ХР.

2. Не го обърквай допълнително с тия твоите флашки и Боза 7.

3. Не знаеш колко е стара машината му - дъното може да не поддръжа буут от флаш памет.

Эдравейте,искам да попитам эащо след като сложа диска и рестартирам инсталацията не тръгва (става въпрос эа Win XP),а иэлиэа черен екран и эапочва да отчита данни эапочващи с Caldera DR-DOS.. и т.н?Настройвам да буутва от CD/DVD,натиснах F8 эа да се покаже старт менюто,но и там не открих сетупа като иэбор.Преинсталирала съм досега,но инсталацията тръгва само когато уиндоуса си стартира нормално.

Эдравейте,искам да попитам эащо след като сложа диска и рестартирам инсталацията не тръгва (става въпрос эа Win XP),а иэлиэа черен екран и эапочва да отчита данни эапочващи с Caldera DR-DOS.. и т.н?Настройвам да буутва от CD/DVD,натиснах F8 эа да се покаже старт менюто,но и там не открих сетупа като иэбор.Преинсталирала съм досега,но инсталацията тръгва само когато уиндоуса си стартира нормално.

опитът ми казва,че Caldera DR-DOS се инсталира от две програми-Partition Magic и Nero Burning Rom.

До колкото разбирам,компютърът ти се "буутва"-зарежда ти се операционна система.

Това,че ти искаш Windows е друг проблем. :cool:

Предполагам,че CD-то от което зареждаш системата е направено не както трябва,а е направено със някоя версия на NERO-но без autorun в главната директория.

Съответно и не може да ти започне автоматичната инстралация на Windows.

За да се оправиш в кашата трябва да кажеш до колко можеш да се ориентираш с DOS-командите и можеш ли да намериш директория i386 на CD-то,от където ще стартираш инсталацията на Windows посредством команда winnt :cool:

какъв сетъп ще търсите в менюто за зареждане, пуснете зареждане от СД, ще ви се появят серия от прозорци...

Запиши си читав диск и тогава опитай да инсталираш. п.п. Не знам каква клавиатура ползваш, но в българският език такава буква „Э - обратно е“ няма! Това е руска буква. Има разлика между З и Э!!!

Предполагам,че CD-то от което зареждаш системата е направено не както трябва,а е направено със някоя версия на NERO-но без autorun в главната директория

Да CD-то е направено с Nero и е bootable,има си autorun не това е проблема,и от dos команди не раэбирам.Може ли да ми препоръчате подходяща програма эа эаписване на диска :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.