Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не показва харда

Featured Replies

Прехвърлих си памет с "acronis disk director" нещо се оплеска и се стигна до преинсталация на уиндоуса (XP). Преинсталирахме го, всичко си беше успешно, само че не показва харда който е 1TB. Специалист ми каза, че харда го има, информацията си е запазена но диска иска форматиране, за да може да се показват дисковете с памет. Аз не желая форматиране, затова има ли начин да си запазя цялата информация без форматиране? Той също ми каза, че може да се направи бърз формат и нещо от информацията да се запази. Ето снимка с положението:

Публикувано изображение

http://www.easeus.co...ry-software.htm е единствения безплатен вариант за който се сещам в момента.

Не съм обърнал внимание на снимката, ама с Partition recovery wizard не става ли?

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

Няма значение какъв е формата на диска пак всичко ще се истрие.

Поредното ровене и пипане с прграми без да се чете. Винаги има опасност, когато се работи с такъв тип програми да се "оплескат" нещата. Затова важната информация трябва да се прехвърли. Не ти вижда харда в момента защото няма дялове и ще трябва да ги създадеш. Това означава, че програмта ще форматира диска след тази процедура.

Не ми стана ясно какви операции са извършвани в-у диска,но ако не е правен пълен формат информацията (или по-голяма част от нея) си е там.Не е необходимо форматиране за да се възстановят данните и MBR.

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

Ако форматираш диска пробвай да възстановиш файловете с http://www.recovermyfiles.com/. След формата не качвай нищо на диска преди да възстановиш файловете. Ако са снимки 100% всички ще си възстановиш,от личен опит знам.

• Автор

http://www.easeus.co...ry-software.htm е единствения безплатен вариант за който се сещам в момента.

Не съм обърнал внимание на снимката, ама с Partition recovery wizard не става ли?

За да работя с тази програма вурху изгубеният диск, първо трябва ли да създавам дялове и да го форматирам?

За да работя с тази програма вурху изгубеният диск, първо трябва ли да създавам дялове и да го форматирам?

Нищо не форматирай !!!

Изтегли си Seagate File Recovery, по възможност версия 2,0. Инсталирай я и стартирай за да разбереш дали ще разпознае скрития дял. Ако не стане ще се наложи да го направиш като един дял - Acronis Disk Director 11 Home позволява създаване на дял БЕЗ форматиране. Няма значение каква марка е дискът ти - използвай Seagate File Recovery и ще останеш изненадан колко стара информация има на харда ти. :)

Късмет !

Редактирано от gpp (преглед на промените)

• Автор

Нищо не форматирай !!!

Изтегли си Seagate File Recovery, по възможност версия 2,0. Инсталирай я и стартирай за да разбереш дали ще разпознае скрития дял. Ако не стане ще се наложи да го направиш като един дял - Acronis Disk Director 11 Home позволява създаване на дял БЕЗ форматиране. Няма значение каква марка е дискът ти - използвай Seagate File Recovery и ще останеш изненадан колко стара информация има на харда ти. :)

Късмет !

Инсталирах програмата, разпознава диска, но не са създадени дялове. Аз искам просто да върна 4 папки от която една е със снимки, другата музики, а останалите са две игри които имам сейвове а това е по-малко от 5гб, не искам да връщам цялата информация. А що се отнася до програмата която ми дадохте, трябва ли да създавам дялове с "Acronis Disk Direcor" ? Ето снимка какво показва "Seagate File Recovery" :

Публикувано изображение

Форматирай си харда.То и с Lunix за да го използва ще си даде формат ,пак ще иска Windows пак ще иска формат и на Lunix Portable.Форматирай си харда и толкова.

Сега опитай да сканираш посочения от теб диск. Ако не стане с демо версията опитай със свободната. Ще трябва да укажеш дълбочината на сканиране - една файлова система назад е достатъчно. Ще те пита къде да запази лога и ще сканира - доста дълго за големината на харда ти. После ще разгледаш какво е намерила и ще сложиш чавки на това което те интересува и когато укажеш къде да го запише - воала.Не съм я ползвал скоро и го карам на спомени... Ако имаш проблем да я инсталирам и аз ? Питай !

Запиши си на диск HirensBootCD или жива дистрибуция на Windows бутни от ЦД и след като зареди си копирай файловете на флашка.

• Автор

Сега опитай да сканираш посочения от теб диск. Ако не стане с демо версията опитай със свободната. Ще трябва да укажеш дълбочината на сканиране - една файлова система назад е достатъчно. Ще те пита къде да запази лога и ще сканира - доста дълго за големината на харда ти. После ще разгледаш какво е намерила и ще сложиш чавки на това което те интересува и когато укажеш къде да го запише - воала.Не съм я ползвал скоро и го карам на спомени... Ако имаш проблем да я инсталирам и аз ? Питай !

Научих програмата, много ми е полезна, точно това ми трябваше. Възстанових си до сега 6 важни папки и ги записах на другият хард. Като извлеча всичко важно, значи ще трябва да създам дялове и да ги форматирам, правилно ли съм разбрал? Много Ви благодаря за програмата.

Offtopic:

Аз изтеглих пълна версия (2.0) и намерих работещ ключ, ако ви трябва пълна версия (не демо), ключа е:

RAAABQlIRz2JK1mYYDjMilg2w2QlncGDYrh4NFPrTm32Jn/FJqLIvG1s5HVCeqfQ61BeO3ly1IOyU/ChV7fLjV04/pB8

Точно така. Почти всички производители имат програми за тези операции и повечето са версии на Акронис Диск Директор, безплатни естествено.

Ключа е хубаво да го изтриеш...

ПП Така и така ще създаваш дялове наново, защо не си инсталираш MiniTool Drive Wipe и после направиш едно "избърсване" на целия хард преди монтажа ?! Това "избърсване" е писане на 0 или 1 навсякъде по диска. Ако Сийгейт Рикавъри показва много стара информация в дълбочина е добре да го сториш. Да не объркаш дисковете, ей ! После няма възстановяване !!!

В такива случаи, според мен, най- удачно е да се ползва Hiren's BootCD, там има Mini WindowsXP, a в Windows-a има програмката Partition Find and Mount. Посредством нея първо се сканира, намира старите файлове и ги монтира във виртуален диск, откъдето си ги копираш (което ти е нужно) и после форматираш харда с повредената файлова система за да си го ползваш нормално.

Това би било наистина лесен и чудесен начин, току що го изпробвах и...не става ! Първо е в пъти по бавно да заредиш през HBCD и второ въпросната програма както и да сканира повече от 320 ГБ FAT32 не можа да открие. Аз такава файлова система не използвам и диска ми е два пъти по-голям. За експеримента бях изтрил тестов дял с големина 5 ГБ, на който имаше разнообразно файлово съдържание - него пък изобщо не разбра, че го има. Когато се опитах да маунтна намерените 320ГБ FAT32 първия път заби ( трябваше да вадя батерията...), а втория път пак щеше да забие, ако не го бях прекъснал - успя да маунтне диск, но с празно съдържание ! За мен това не е начин на който мога да разчитам. HBCD го уважавам само заради олекотения Windows XP - не се налага да търся Линукс дистрибуции с подръжка на NTFS. Много пъти съм искал да се възползвам от функционалноста на HBCD, но винаги нещо се получава и смятам, че не е инструмент на който мога да разчитам!

• Автор

Благодарение на @gpp, си върнах много нужна информация. Вече мисля да създавам дялове, но не мисля да го правя с акронис диск директор. Причината за това е, че се наложи до преинсталация на уиндоуса като прехвърлих памет, но както и да е. Мисля да създам дялове с "EASEUS Partition Master 7.1.1 Professional Edition", защото като купих терабайта след създаването на дялове не се наложи рестарт, а това ме плаши след такива операции :D. А по-горният ви пост @gpp, с "избърсването" мисля, че няма да се наложи (поне така разбирам). Просто искам да ви питам, може ли и без "избърсването", нали това не е задължително? Ако не го направя има ли някакви опасности?

Няма опасности ! Има други предимства, но ако не ти се занимава не го прави.

Човек ти да не си ужасно тъп!?Форматирай си харда и си готов.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.