Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с нов компютър

Featured Replies

Здравейте, колеги! От вчера имам странен проблем с компа. Включвам го сутринта, зареди до логото на дъното и до там - не можеше да покаже буут-менюто, нито да се влезе в биос. Рестартирах и пак същото. Сетих се да изключа захранващия кабел и да постои така няколко минути - направих го и компа тръгна! Рестартирах за проба и уж всичко беше наред. Когато влязох в Win обаче забелязах, че едната ми записвачка я няма, просто липсва. Рекох си, аха, кабелчето сигурно прави проблеми. Понаместих кабелите, пуснах компа и бам - същия проблем - пак стига до логото и до там! Така, след доста рестарти, спирания, пускания, ново наместване на кабели и т.н. компа тръгна без забележки. Рестартирах пак няколко пъти, спирах го (за проба), уж всичко беше наред, записвачката също си беше там. Днес сутринта го пускам и пак същото като вчера - този път обаче не помогна и изваждането на захранващия кабел. Реших да не пипам кабелите сега и просто оставих компа да поработи десетина минути така - на празно - после рестартирах от клавиатурата и всичко тръгна все едно нищо не е било. Забелязах, че като "позагрее" компа и май се оправя и зарежда. Направо откачам вече какво става?! В кавички казвам позагрее, защото температурите на компонентите са в рамките на нормалното. Конфигурацията е на 2 седмици. Искам да кажа, че системата е леко клокната, но само до заводските си клокове: процесор: i7 950, стокова честота 3.06 mgz.- след включване на опцията turbo boost в биос, вече на 3.2 mgz. памет: Corsair Vengeance 1600 mgz. 3x2 gb. - на auto в биос работи на 1066 mgz. аз я слагам да работи на профил 1 - 1600 mgz. Така клокната системата работи перфектно под Win7 64 bit. Сега съм върнал всичко на заводските му честоти и ще видя утре сутрин как ще е. Въпроса ми е: какво се случва? Откъде се явява това? От лекия клок ли е това или от друго? Какви тестове да направя? Правил съм с мемтест и с аида на процесора - без забележки! Ще съм благодарен на всеки отзовал се със съвет или предложение. Системата е: CPU: i7 950 MB: Gigabyte GA-X58A-UD5 v2 RAM: Corsair Vengeance 1600 mgz. 3x2 gb VGA: Nvidia GTX 570 PSU: SEASONIC SS-760KM Gold, 760W OS: Win7 Ultimate 64 bit.

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

махнете клока на рамта и си ползвайте компа със здраве.

• Автор

махнете клока на рамта и си ползвайте компа със здраве.

Добре, така ще направя! Имам обаче няколко въпроса: ако този приоблем идва от клокването на паметта, защо чак след 2 седмици безпроблемно стартиране се прояви? Защо след като честотата на рамта е 1600 мгхц. тя по подразбиране е настроена в биоса да работи на 1066 мгхц. И как мога с това (по принцип) клокърско дъно да постигна тези 1600, без да се появи този проблем пак? Таймингите ли трябва да пипна или пък волтажа на паметта? При 1066 волтажа е 1.17 в. а при 1600 става на 1.37 в. Това много ли е, малко ли е?

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

Погледни тази тема. Не случайно е важна. Процесорът ти е направен да работи на честота 3.06 гигамандахерца. На тази честота той поддържа памет с честота 1066 мандахерца. За да покачиш честотата на паметта, трябва да се клокне и процесора. За да работят в синхрон. Нерентабилно ми се струва да се клоква само рамта, а процесора да се остави на базова честота. Един вид телето ще избърза пред майка си. Междувпрочем не съм много на Ти с овърклока и това, което ти казвам ми изниква в главата по пътя на логиката, след като прочетох темата, която ти препоръчвам. Понеже не съм клоквал от сокет 462. Съветвам те да прочетеш важната тема, ако трябва и да я препрочетеш и чак тогава ако има нещо неясно питай тук отново. Има и колеги, които са по-наясно с клока на i7 системи, сигурен съм, че по някое време ще се включат в тази тема.

• Автор

Уж всичко е по дефолт, а паметта ми сега работи на странните 1079 мгхц.?

Прегледай това клипче. тук настройват точно Гигабайтско дъно с 1366. Има и други такива. Възможно е да има и за твоето дъно, но по принцип гигабайтските дъна са със сходен БИОС.

Просто пусни 1.5V на паметта при 1600MHz. Не ти трябва клок, млок и подобни дивотии. По default просто паметта си работи на [email protected] и явно при по-ниско напрежение прави проблем. И това не е овърклок, а просто се възползваш от възможностите на паметта. Провери дали и таймингите са както фабричните - 9-9-9-24 за 1600.

• Автор

Проблемът се оказа в биоса. След ъпдейта му всичко заспа. Благодаря на всички отзовали се!

• 4 месеца по-късно...

Здравейте,новак съм във форума.Искам да питам защо тази сутрин като пробвах да пусна компютъра се чуха едни странни механични звуци и се чу някакъв звук,в смисъл при рестарт на компа пак се чува и при включване.Нищо не се показа на монитора и след като изключих щепсела се включи.А също така като стартирам еверест от сензора не ми показва никакви данни.що така ???????? :mad:

Здравейте,новак съм във форума.Искам да питам защо тази сутрин като пробвах да пусна компютъра се чуха едни странни механични звуци и се чу някакъв звук,в смисъл при рестарт на компа пак се чува и при включване.Нищо не се показа на монитора и след като изключих щепсела се включи.А също така като стартирам еверест от сензора не ми показва никакви данни.що така ???????? :mad:

Наща врачка- баба Цура в момента е в Созопол и си пече задника. Съжалявам...

Компоненти на компютъра! Какво има "под капака"?

Каква е ОС?

Махни Everest, той е стар. Новото име е AIDA64, има и безплатна алтернатива- Speccy, вероятно понеже е стара програма не може да отчете новите компоненти.

Какви са точно тези звучи? От POST или?

Защо не си си отворил собствена тема? В момента се мешаш в тема за BIOS....

Тези звуци са от инициализацията на CD/DVD устройствата, плюс пост сигнала на биос.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Може да е от харддиска, задръстено охлаждане на захранването или процесора (или видеото ако не е пасивно) и т.н

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.