Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на монитор.

Featured Replies

Нуждая се от помощ при избор на евтин геймърски монитор. Разполагам с ограничени средства. За момента имам само едно предложение:

http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/dell/u2312hm-p52169873/

Направи ми впечатление, че има високо време за реакция 8мс, а до колкото знам ниското такова е ключов фактор при игрите. В някакво ревю четох, че има лош контраст на цветовете, но за сметка на това има невероятно нисък input lag 0,6мс. Според вас предимството покрива ли до някъде двете лоши страни? И за тази цена може ли да се намери нещо по-добро? Бъдещата ми видео карта (ако има значение) най-вероятно ще е Gigabyte gtx 560 1gb.

Още един глас за избрания монитор. Това е доста подобреният вариант на U2311, за цената си е много добър избор, да не кажа най-добрия. Фабрично наистина не е много добре калибриран, но в почти всяко ревю на монитора са дадени настройките за софтуерно калибриране, което доста подобрява цветовете, а и да не забравяме, че си говорим за e-IPS матрица.

http://nikem-bg.net/...escription.html - http://www.asus.com/Display/LCD_Monitors/ML229H/

Този е по-евтин и с нормално време за реакция.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Щом се е отворил тема за това искам да ви попитам нещо. Моя монитор е Samsung SyncMaster 2053bw време за реакция е 5мс. това добре ли е ? И когато си избираме монитори за гейминг време за реакция да е по-ниско или по-голямо ?

Редактирано от jordan_951 (преглед на промените)

• Автор

@jordan_951 виж поста на spielberg - не винаги отговаря времето за реакция в описанието и реално. И (не говоря със сигурност) съм чувал, че input lag е по-важно даже. До сега честно казано не съм видял някой да не ми го препоръчва, но не знам защо още се съмнявам. Иначе видях, че има доста добро меню, може да се избират разни опции филми,игри и т.н. В крайна сметка май ще взема него, а и все пак монитора е много важно да е хубав, като в случая според мен има причина да е 400 лева. Почти се бях навил да го взема, но това ревю и позитивните ви отговори ме побутнаха и вече съм сигурен, че ще го взема. Благодаря за помощта.

П.П. Изпреварил си ме с малко. Ще видя и тази тема.

П.П.2 Доста интересна дискусия! За момента все още клоня към този, но както някой предложи там най-добре е първо да го видя пуснат в магазина.

Редактирано от toggl3 (преглед на промените)

Нуждая се от помощ при избор на евтин геймърски монитор. Разполагам с ограничени средства. За момента имам само едно предложение:

http://www.pazaruvaj...12hm-p52169873/

Направи ми впечатление, че има високо време за реакция 8мс, а до колкото знам ниското такова е ключов фактор при игрите. В някакво ревю четох, че има лош контраст на цветовете, но за сметка на това има невероятно нисък input lag 0,6мс. Според вас предимството покрива ли до някъде двете лоши страни? И за тази цена може ли да се намери нещо по-добро? Бъдещата ми видео карта (ако има значение) най-вероятно ще е Gigabyte gtx 560 1gb.

Не си вземай такава видеокарта - не на gigabyte поне - оказаха се големи боклуци...
  • Автор

Оф не...само проблеми изкачат... ti версията по-добре ли е? Гледам и повече памет има.

Естествено че е по-добре. Иначе стига да не е Палит става. 1GB си е достатъчен.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

naruto сигурен ли си? ti версията пак е на Gigabyte.

krassleto нещо се бърка предполагам. Аз за проблеми не съм чувал освен с драйвери за конкретна игра а те се отстраняват. Боклуците са Палит а GB са сто пъти за предпочитане. Естествено ако имаш пари взимаш Асус.

• Автор

Аз ги гледам са на една цена. Може и да не гледам на правилното място, но и двете са 369 лева. Ако asus са най-добре определено ще взема такава. Иначе ще се консултирам и когато си поръчам компютъра, за да съм сигурен.

ASUS определено е класа над GIGABYTE и PALIT. И ако имаш възможност, взимай 560TI - няма да съжаляваш.

П.П. @naruto - krassleto наскоро имаше проблеми с една такава Gigabyte ;)

Да определено взимай ASUS GeForce GTX 560 Ti DirectCU II 1gb , ако намерих с 2gb или 1.5 добре дошло е.

Редактирано от DarK_AdioS (преглед на промените)

• Автор

Решено, Asus ще е. Малко отидохме извън темата, но по-важното е да си избера правилните части :D

Една дефектна видеокарта не значи, че марката като цяло не е добра. Аз пък съм имал проблеми с видеокарта ASUS и с PowerColor, но това не значи, че видеокартите от тия марки не са добри.

Да така е, но от прочетеното във форумите (не само в БГ), а и от неофициален разговор с доставчика накрая, се оказа, че не само аз имам проблем с този модел видеокарта на Gigabyte. Иначе аз не плюя марката - напротив досега съм нямал проблеми точно с Gigabyte дъна и видеокарти, но явно с тази партида са се издънили точно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.