Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Рутер Repotec

Featured Replies

• Автор

Кабела е FTP и ест са изолирани един от друг при снадките а и кабела си е в стаята. Не съм снаждал другите 4 ( тея с лентата по тях ) предполаагам ,че не е проблем понеже нито влизат в рутера нито в лаптопа :). Дълъг е около 20-25 метра макс. Но може ли той да доведе до спирането на рутера и на другите два компютъра вкъщи. Ако спре интернета само на моя лаптоп предполагам че другите трябва да си работят. Дължината на другите кабели е 5м и 7-8м ( ако има значение) Суича е на около 45м до рутера . Мисля си да сменя кабела от суича до рутера и после до 3-те точки. Ако не се оправи ще рестна рутера и в краен случай ще го сменя с друг. И ако тогава не се оправи значи остава суича който е сменен с нов преди около месец. Моля да ми предложите рутер. А и още нещо. Преди малко ми спря пак интернета и когато дадох "Отстраняване на проблем" ( дясно копче на онея мониторчета доло до часовника ) Ми изписа ,че имам достъп само до някой интернет страници. Това за първи път ми се случва.

Редактирано от LonelyInUniverse (преглед на промените)

Кабела е FTP и ест са изолирани един от друг при снадките а и кабела си е в стаята. Не съм снаждал другите 4 ( тея с лентата по тях ) предполаагам ,че не е проблем понеже нито влизат в рутера нито в лаптопа :). Дълъг е около 20-25 метра макс.

Но може ли той да доведе до спирането на рутера и на другите два компютъра вкъщи. Ако спре интернета само на моя лаптоп предполагам че другите трябва да си работят. Дължината на другите кабели е 5м и 7-8м ( ако има значение) Суича е на около 45м до рутера .

Мисля си да сменя кабела от суича до рутера и после до 3-те точки. Ако не се оправи ще рестна рутера и в краен случай ще го сменя с друг. И ако тогава не се оправи значи остава суича който е сменен с нов преди около месец.

Моля да ми предложите рутер.

А и още нещо. Преди малко ми спря пак интернета и когато дадох "Отстраняване на проблем" ( дясно копче на онея мониторчета доло до часовника ) Ми изписа ,че имам достъп само до някой интернет страници. Това за първи път ми се случва.

Напълно възможно е заради късо да забивате целия маршрутизатор. Сменете първо този кабел!

Kaбела от суича на доставчика до рутера е прекъснат или от рутера до лаптопа, че нещо се плетоха нещата? Ако е от доставчика до теб и е прекъснат някъде, доставчика да си го оправя. Във вътрешната мрежа си е твой проблем. Кабела е около 40 стотинки на линеен метър. Рутера прегрява ли или не?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...Закачих лаптопа без рутера директно към входящия кабел. Теглих гледах какво ли неправих около 30 мин не мръдна интернета....

Нещо ми убягва логиката с прекъснатия кабел...

Въпреки това наистина е добре да го смениш.

Как суча е на 45м.,като въпросния кабел е 20-25м.?

Я най-добре начертай схема с устройства,кабели и къде е снадката.

• Автор

Съжалявам. Може би не съм обяснил правилно. От суича до рутера 40-45 метра (FTP на 8-9г) От рутера: 1. Лаптоп1 ---> 5метра FTP 2.Комп. ---> 7-8м FTP 3.Лаптоп2 ---> 25-30м FTP който е снаден Вътрешните кабели са нови ( на 1-2г.) Кабела от суича до рутера е стар (8-9г) Суича е сменен с нов (преди месец) Рутера е на 1-2г. и мисля ,че не прегрява. Просто си е топъл :) Но все пак не е изключван от както е купен. Когато вляза в интенрет ( без значение от коя от трите точки или наведнъж от трите) и постоя малко интернета ми се разкача. Рутера си свети ( WAN и 3-те порта които съм закачил) , но му трябва ресет от тока за да тръгне интернета пак. И така по 20 пъти на ден :). Понякога се разкача на 3-4 часа. Друг път на 10 мин. Като дам проверка за да видя какъв е проблема ми изписва нещо от сорта на DNS server name.... свържете се с интернет оператора

Редактирано от LonelyInUniverse (преглед на промените)

Съжалявам. Може би не съм обяснил правилно.

От суича до рутера 40-45 метра (FTP на 8-9г)

От рутера:

1. Лаптоп1 ---> 5метра FTP

2.Комп. ---> 7-8м FTP

3.Лаптоп2 ---> 25-30м FTP който е снаден

Вътрешните кабели са нови ( на 1-2г.)

Кабела от суича до рутера е стар (8-9г)

Суича е сменен с нов (преди месец)

Рутера е на 1-2г. и мисля ,че не прегрява. Просто си е топъл :) Но все пак не е изключван от както е купен.

Когато вляза в интенрет ( без значение от коя от трите точки или наведнъж от трите) и постоя малко интернета ми се разкача. Рутера си свети ( WAN и 3-те порта които съм закачил) , но му трябва ресет от тока за да тръгне интернета пак. И така по 20 пъти на ден :). Понякога се разкача на 3-4 часа. Друг път на 10 мин.

Като дам проверка за да видя какъв е проблема ми изписва нещо от сорта на DNS server name.... свържете се с интернет оператора

разкачете кабела до лаптоп 2 и пробвайте ден два дали ще има подобно забиване

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.