Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Рутер Repotec

Featured Replies

Здравейте

Закупих си рутер Repotec ( като този http://www.kolko.bg/bg/repotec-bg-28/p/1132994 ) преди година , за да свържа 2 лаптопа и 1 компютър вкъщи. Свързани са по кабел. Не използвам безжична връзка. До тук добре работи идеално повече от година но сега почна даа ми прави проблеми и се чудя дали е от рутераа или от нещо друго...

ОБадих се на Интернет оператора ми и ми смениха порта на суича ( или май целия суич ) който е горе на покрива ( живея в блок ) От този суич са свързаани 5 или 6 потребителя. Те нямат проблем :)

Техниците ми казаха ,че ако продължава да ми прави проблем трябва да си сменя рутера защото вече саа тествали кабела и всичко си му е наред ( кабела е на 8-9г. FTP ).

Проблема е ,че когато натоваря малко интернета ( примерно ако почна да дърпам филм ) и спира. След това трябва да рестартирам рутера от тока и всичко си е ок до следващотот теглене :). Тествах си скороста в интернет 30kbps.

Кажете ми от какво може да е. От стария кабел който идва от покрива до рутера или от самия рутер. Ако е от рутера какъв да си взема за да нямам проблеми. До 100-150 лв макс :)

Благодаря Ви предварително

Ако има проблем с кабела - би трябвало да губиш пакети постоянно, независимо дали връзката е натоварена или не. Можеш да пробваш ping до няколко различни страници в интернет и да видиш как са нещата... Лично аз бих ресетнал рутер-а до фабрични настройки и бих го настроил наново, за да съм убеден, че проблема не е от настройка... Естествено само, ако няма проблем с първия тест.

Ако има проблем с кабела - би трябвало да губиш пакети постоянно, независимо дали връзката е натоварена или не.

Можеш да пробваш ping до няколко различни страници в интернет и да видиш как са нещата...

Лично аз бих ресетнал рутер-а до фабрични настройки и бих го настроил наново, за да съм убеден, че проблема не е от настройка... Естествено само, ако няма проблем с първия тест.

Мда, и накрая ще се стигне до подмяна на маршрутизатора :)

Аз бих сменил този рутер с нещо по-качествено. Да речем: TP-LINK TL-WR1043ND - 84.36 лв. Чудесна машинка, ползвам я повече от годинка.

• Автор

Как да проверя тоя ПИНГ??? И какви стойности трябва да е ? Ако се проверява от cmd направих го C:\Users\ASUS>ping google.bg Pinging google.bg [173.194.67.94] with 32 bytes of data: Reply from 173.194.67.94: bytes=32 time=65ms TTL=3 Reply from 173.194.67.94: bytes=32 time=54ms TTL=3 Reply from 173.194.67.94: bytes=32 time=54ms TTL=3 Reply from 173.194.67.94: bytes=32 time=64ms TTL=3 Ping statistics for 173.194.67.94: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 54ms, Maximum = 65ms, Average = 59ms Добре ли е ? :)

Редактирано от LonelyInUniverse (преглед на промените)

Времето ти е малко височко. Пусни:

ping -n 20 abv.bg -l 1000

ping -n 20 google.bg -l 1000

ping -n 20 facebook.com -l 1000

И дай резултатите от това.

• Автор

Нещо май не става Като напиша ping -n 20 abv.bg -1 1000 и ми изписва Bad buton -1 Също така когато почне даа ми засича пак написах пинг и ми излезе Sent 4 received 3 Lost 1 А когато си върви добре си е 4/4

Нещо май не става

Като напиша ping -n 20 abv.bg -1 1000 и ми изписва Bad buton -1

Също така когато почне даа ми засича пак написах пинг и ми излезе Sent 4 received 3 Lost 1

А когато си върви добре си е 4/4

не е цифрата едно/1/ а латинско l /л/ .

Латинското L е (малко0. Трябваше само да ги копираш и после с десен бутон в CMD-то даваш paste и готово.

• Автор

Ping statistics for 194.153.145.104: Packets: Sent = 20, Received = 20, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 9ms, Maximum = 15ms, Average = 9ms

Загуби няма по трасето въпреки по-големите пакети, времето е прилично, макар, че може и по-добре... Честно казано аз не виждам нещо притеснително. Пусни пак проверката когато казваш, че нета се "сбъгясва" да видим какви резултатите ще има там. Тогава забаляването навсякъде ли е или към определени страници, има ли определена часова зона в която да прави този проблем?

Пинг с големи пакети само към рутера.

Повтори всички тестове(ping,tracert,сваляй торенти...) без рутера.

Ако можеш от всяко устройство с което ползваш интернет.

И това:

Лично аз бих ресетнал рутер-а до фабрични настройки и бих го настроил наново, за да съм убеден, че проблема не е от настройка...

И накрая май ще е това:

Мда, и накрая ще се стигне до подмяна на маршрутизатора :)

• Автор

От рутера тръгват 3 кабела до 3/те точки. Моя кабел е прекъснат и снаден по селски :D. Може ли от него да спира и на 3-те компа нета ? С него така карам около година ,но през поседния месец започнаха проблемите... Рутера е настроен от доставчика и с него съм около 2 год. Предполагам ,че не е от настройките. И да попитам какво е това маршрутизатор ? Рутера ли ? или суича който е на покрива :D питам кое е защотот суича го смениха. А и от 6-7 аабоната вързани към него само аз имам проблем. Закачих лаптопа без рутера директно към входящия кабел. Теглих гледах какво ли неправих около 30 мин не мръдна интернета. Когато го закача на рутера всичко пак си е ок. Просто изведнъж както си стоя в интернет все едно някой ми е изкарал кабела от лаптопа и спира всичко. Без никакви признаци като забавяне ,трудно отваряне на страници и т.н. И след като рестартирам рутера от тока пак всичко е ОК докато не се разкачи пак... На ден 15-20 пати го рествам рутера :). Според мен проблема е в него но не съм много сигурен понеже не съм запозтан кой знае колко с тея неща. Накрая ще сменя кабелите и рутера. И без това искам да минават от друго място :) и рутера да стои в друга стая

Премахнете прекъснатият кабел и го заменете с читав такъв. След това вече може да се правят тестовете. Това е все едно ка кажеш- имам прекъснат кабел, рутера го залях с кафе, лаптопа падна от масата, а суича го удари светкавица, защо нямам нет... Всички познати потенциални проблеми ги отстранявате и ако продължава--> тогава се търси!

LAN кабел се снажда, като всеки проводник се запои със съотвеният му по цвят от другото парче, всеки проводник се изолира индивидуално PVC лента/изолирбанд, след това се използва бишоп и най-отгоре PVC лента, ако е навън, иначе може да се мине и с по-малко изолации. На мястото, където кабелът ти е снаден и гол, вероятно проводниците са се окислили или въобще не правят хубав контакт и от там са възможните проблеми с връзката. Ако се окаже, че не е от кабела, погледни дали рутера ти не прегрява.

LAN кабел се снажда, като всеки проводник се запои със съотвеният му по цвят от другото парче, всеки проводник се изолира индивидуално PVC лента/изолирбанд, след това се използва бишоп и най-отгоре PVC лента, ако е навън, иначе може да се мине и с по-малко изолации.

На мястото, където кабелът ти е снаден и гол, вероятно проводниците са се окислили или въобще не правят хубав контакт и от там са възможните проблеми с връзката. Ако се окаже, че не е от кабела, погледни дали рутера ти не прегрява.

И снаждайки го току що увеличи затихването с примерно 20-30% и направи малко отразени вълни. ако е на 10-100 мегабита може да е преживее ако е изпълнено много прецизно. Иначе - забравяш

И снаждайки го току що увеличи затихването с примерно 20-30% и направи малко отразени вълни. ако е на 10-100 мегабита може да е преживее ако е изпълнено много прецизно. Иначе - забравяш

Ако имаш 50 метра FTP кабел, нима ще сменяш цялата отсечка, заради едно прекъснато място? Никой не е казал, че е перфектно. Има и съеднинения, които от двете страни са със женски RJ45 букси, но там може да влезе влага, окисляват се и рано или късно правят проблеми.

Но ако имаш ISP и суичове на примерно 50 метра и имаш 4-5 отсечки по 50 метра, скъсани по някаква причина, е оправдано до някаква степен. Или ще сменяш поголовно 50 метрови отсечки?

По теоретични правила максималната дължина на 1 сегмент от LAN мрежата е 100метра с cat5 кабел.

A segment is defined as the cable between the hub and a workstation. According to the EIA/TIA this length has a maximum of 100m separated in: 5m from HUB to patchpanel, 90 meters from patchpanel to wall outlet, and 5 meters from wall outlet to the workstation.

Бих казал, че снадка от подобен род ще намали ефективната дължина на кабела, след която започват сериозни загуби на сигнала, но ако се извърши кадърно, това не би било значително, а при отсечки значително по-къси от 100метра, като при автора, където кабела едва ли е повече от 10метра, не вярвам да има видими загуби.

Кабелът в случая е доста евтино да се замени и го препоръчвам, но и правилната снадка навремето нямаше да създава проблеми сега.

Ако имаш 50 метра FTP кабел, нима ще сменяш цялата отсечка, заради едно прекъснато място? Никой не е казал, че е перфектно. Има и съеднинения, които от двете страни са със женски RJ45 букси, но там може да влезе влага, окисляват се и рано или късно правят проблеми.

Но ако имаш ISP и суичове на примерно 50 метра и имаш 4-5 отсечки по 50 метра, скъсани по някаква причина, е оправдано до някаква степен. Или ще сменяш поголовно 50 метрови отсечки?

По теоретични правила максималната дължина на 1 сегмент от LAN мрежата е 100метра с cat5 кабел.

Бих казал, че снадка от подобен род ще намали ефективната дължина на кабела, след която започват сериозни загуби на сигнала, но ако се извърши кадърно, това не би било значително, а при отсечки значително по-къси от 100метра, като при автора, където кабела едва ли е повече от 10метра, не вярвам да има видими загуби.

Кабелът в случая е доста евтино да се замени и го препоръчвам, но и правилната снадка навремето нямаше да създава проблеми сега.

Всички тези неща работят (често) на 10-100 мегабитови мрежи. И не са добра практика, защото човек не знае кога именно тази връзка ще стане причина за проблем

Всички тези неща работят (често) на 10-100 мегабитови мрежи. И не са добра практика, защото човек не знае кога именно тази връзка ще стане причина за проблем

Не работят на 1Gpbs, понеже там се ползват и 4-те двойки проводници и понеже връзката е доста по-чувствителна към подобни неща, но се правят на 10/100Mbps мрежи - понякога за да се закрепи временно, понякога по други причини...

То и кабели за електрическата мрежа не е хубаво да се снаждат, понеже снадките често са първото място, което се загрява, особено при претоварване, но се прави.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не работят на 1Gpbs, понеже там се ползват и 4-те двойки проводници и понеже връзката е доста по-чувствителна към подобни неща, но се правят на 10/100Mbps мрежи - понякога за да се закрепи временно, понякога по други причини...

То и кабели за електрическата мрежа не е хубаво да се снаждат, понеже снадките често са първото място, което се загрява, особено при претоварване, но се прави.

А аз до сега какво обяснявах?

Аз бих сменил този рутер с нещо по-качествено. Да речем: TP-LINK TL-WR1043ND - 84.36 лв. Чудесна машинка, ползвам я повече от годинка.

За този рутер чета, че е бъгав откъм фърмуера. Спедели впечатленията си от него. Ъпгрейдвал ли си го ? Поздрави

Firm-а е ъпдейтнат. Като гледам ника ти, предполагам знаеш, че може да му се сложи DD-WRT, ако не си доволен от оригиналният. Повече от година не му давам почивка, ползвам жичен за настолния и безжичен за лаптопа + телефон, а на моменти е натоварван и с 2 допълнителни устройства. Никакви оплаквания не съм имал до сега. Не помня кога за последно съм го рескал, но да кажем, че е било преди 2 месеца. Забелязах обаче, когато шерна в мрежата флашка от рутера като NAS създава проблеми и на 3-4 дена крашва рутера, но никога не ми е било и наложително да ползвам тази функция. Товаря го сериозно вечер, когато и компа и лаптопа теглят и сиидват филми, а аз стриимвам в домашната мрежа някой филм от настолният към лаптопа. Когато го ползвах в къща покриваше на пълно 2-та етажа и двора и бях много доволен от него, а разположението му не беше "стратегическо", беше заврян в единият ъгъл и пак покриваше 2-рият етаж, дори в най-отделечената възможна точка с 2-3 от 5 сила на връзката. Под ъпгрей (ако имаш предвид по-мощни антени и тн) не, не съм пипал. Като цяло мнението ми е много положително.

Firm-а е ъпдейтнат. Като гледам ника ти, предполагам знаеш, че може да му се сложи DD-WRT, ако не си доволен от оригиналният. Повече от година не му давам почивка, ползвам жичен за настолния и безжичен за лаптопа + телефон, а на моменти е натоварван и с 2 допълнителни устройства. Никакви оплаквания не съм имал до сега. Не помня кога за последно съм го рескал, но да кажем, че е било преди 2 месеца. Забелязах обаче, когато шерна в мрежата флашка от рутера като NAS създава проблеми и на 3-4 дена крашва рутера, но никога не ми е било и наложително да ползвам тази функция. Товаря го сериозно вечер, когато и компа и лаптопа теглят и сиидват филми, а аз стриимвам в домашната мрежа някой филм от настолният към лаптопа. Когато го ползвах в къща покриваше на пълно 2-та етажа и двора и бях много доволен от него, а разположението му не беше "стратегическо", беше заврян в единият ъгъл и пак покриваше 2-рият етаж, дори в най-отделечената възможна точка с 2-3 от 5 сила на връзката. Под ъпгрей (ако имаш предвид по-мощни антени и тн) не, не съм пипал. Като цяло мнението ми е много положително.

Знам, че се поддържа от dd-wrt. Под ъпгрейд имах предвид фърмуерен. Правил ли си такъв ? Радвам се, че ти работи, пожелавам ти да работи препроблемно

Firmware Version:

3.12.2 Build 100820 Rel.41891n

До колкото си спомням, когато го взех, го ъпдейтна Фърм-а, след това не е пипан. Сега виждам, че има нов, но не мисля да го слагам. Версията, с която съм, е най-старата на тази страница

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.