Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ще може ли да се сложи Windows XP

Featured Replies

здравейте имам лаптоп Packard Bell Easynote TJ 71 Pica Black ,като този http://pcstore.bg/la...ows-7-1031че моя е с 4гб рам,карам на вин 7,но искам да му сложа Xp дали ще стане трика ?

Редактирано от Evgeni Bogdanov (преглед на промените)

На официалната страница виждам драйвъри само за Windows 7, та силно препоръчвам да не се връщаш на XP пък и за какво ти е въобще?

Казах си мнението и съвета ми е- не минавайте от кон на кокошка. Стойте със 7-цата. Най-малкото няма да имате проблем с драйвърите.

Още не съм попадал на компютър (разбира се такива проблеми възникват най- често с нови лаптопи) за който да не могат да се намерят драйвери за WindowsXP. Eстествено на сайта на производителя на лаптопа драйверите за ХР липсват, но се намират на други места. Има доста сайтове посветени на тези проблеми, така, че драйвери се намират.

Намират се, но по-трудно и понякога създават проблеми.

Да, така е, на официалната страница http://www.packardbell.co.uk/pb/en/GB/content/download наистина няма драйвери за ХР. По-добре послушайте съвета на колегата, макар че "няма невъзможни неща" ;)

щот 7цата не ми харесва

И какво не ти харесва, че ми стана интересно?

Питам, тъй като принципно Windows 7 е по-подходящ от XP за този лаптоп, дори и да имаше драйвери и за XP.

По HW ID могат да се намерят често драйвери и за XP, но ако са повече от 2-3 обикновено си е мъка. Ние на работата имахме един лаптоп, който имаше само Vista драйвери, а трябваше да е на XP и си беше мъка, докато го нагласят.

И какво не ти харесва, че ми стана интересно?

Питам, тъй като принципно Windows 7 е по-подходящ от XP за този лаптоп, дори и да имаше драйвери и за XP.

Оффтопик!!!! Не помагаш на автора. Но много неща са и различни по визия и настройки от XP и на човекът може да не му е приятно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

като цяло,доброто хп си ми е добре,и нямах никакви проблеми под него преди на настолния,всички игри вървяха,програмите също,а на тоя лаптоп игрите сечат като за световно а уж трябва да ги кара,колкото до драйвърите до сега програмата Driver.Genius.Professional винаги е успявала да ми помогне да си намеря драйвърите за всичко,и уж като и дам намира и за хп за лаптопа,но не ми се рискува за това реших да попитам :)

Драйвъри не се слагат с такива програми. Не 1 или 2 пъти сме оправяли омазани системи именно от тази програма. Лаптопите не са за игри, особено този. Нормлно е да сече. Руснаците правят хубави драйвъри, но все пак не са писани от производителите и понякога създават проблеми. (когто не са официални говоря)

като цяло,доброто хп си ми е добре,и нямах никакви проблеми под него преди на настолния,всички игри вървяха,програмите също,а на тоя лаптоп игрите сечат като за световно а уж трябва да ги кара,колкото до драйвърите до сега програмата Driver.Genius.Professional винаги е успявала да ми помогне да си намеря драйвърите за всичко,и уж като и дам намира и за хп за лаптопа,но не ми се рискува за това реших да попитам :)

Е сега, не може да се съди по това как настолният е работел с XP колко добре лаптопът работи със 7. А за игрите трябва сериозна видео карта, а с тази на лаптопа, която работи със споделена памет, забрави за тежки игри.

7-цата е по-добър избор, тъй като ще ти използва по-оптимално ресурсите на хардуера, а това ще ти е нужно, тъй като лаптопът вече не е от най-новите и трябва да се справя с по-сложни задачи.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Е сега, не може да се съди по това как настолният е работел с XP колко добре лаптопът работи със 7. А за игрите трябва сериозна видео карта, а с тази на лаптопа, която работи със споделена памет, забрави за тежки игри.

7-цата е по-добър избор, тъй като ще ти използва по-оптимално ресурсите на хардуера, а това ще ти е нужно, тъй като лаптопът вече не е от най-новите и трябва да се справя с по-сложни задачи.

Защо все си мисля, че човека не питаше това? Него не го интересува това и изглежда желанието и въпросът беше друг, изборът е негов, мисля? Той попита ли "По-добре ли е да сложа Windows7 или WindowsXP?" или пита "Ще може ли да се сложи WindowsXP?"

Твоето си е чист offtopic!!!

И да, игрите могат да вървят потенциално малко по-добре, понеже DX9 има по-малко ефекти от DX11, та ще се печелят кадри за сметка на малко по-лоша визия.

здравейте имам лаптоп Packard Bell Easynote TJ 71 Pica Black ,като този http://pcstore.bg/la...ows-7-1031че моя е с 4гб рам,карам на вин 7,но искам да му сложа Xp дали ще стане трика ?

Гледам, двуядрен процесор и вградена графична карта със споделена памет.

Не чакай да играеш нови игри на нищо друго, освен минимални настройки и пак с потенциално сечене.

Просто картата ти е относително много слаба.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Защо все си мисля, че човека не питаше това? Него не го интересува това и изглежда желанието и въпросът беше друг, изборът е негов, мисля? Той попита ли "По-добре ли е да сложа Windows7 или WindowsXP?" или пита "Ще може ли да се сложи WindowsXP?"

Ако гледаш по-сериозно на темата, въпросът е дали инсталацията на XP-то няма да създава проблеми на работата на лаптопа, и всичко, написано от мен, е точно в тази насока.

Ето ти драйвери за ХР.

Да обобщим казаното до тук - 1.Дали може да се сложи WinXP и дали могат да се намерят драйвери - Да , може ;) 2.Дали има смисъл да се прави тази гимнастика - Не , няма смисъл ! Оттук нататък решението си е твое и никой от нас не може да те накара да останеш на Win7 или да си сложиш WinXP !

Сам по себе си, не виждам как XP може да създава проблеми... Проблеми може да има с драйверите, но това е съвсем различно. п.п. И аз съм с един нов лаптоп и само огромния ми мързел ми пречи да му сложа XP. Не ми се занимава, иначе отдавна да съм го направил, но и без това не работя на този лаптоп, не го използвам. А дали има смисъл?... Защо не, щом на човека 7 не му харесва. При всички положения изживяването, удоволствието от работа и всичко останало е много по-важно от това, дали ще е малко по-голяма или по-малка производителността. Мен например, 7 ме дразни максимално, защо трябва да изпитвам неприятни чувства от техниката, която съм купил?...

Да, във форума се подвизават няколко ревностни фена на XP. :) Ми щом ви харесва ползвайте си го, но до сега не видях един да даде основателни аргументи за предимствата му пред 7 при ново поколение компютър. Първо, от 4-те GB RAM XP-то ще ползва около 2.8 най-много спрямо всички 4 при 7 x64, мултитаскинга на XP е на много по-ниско ниво от 7, защитеността ви в Интернет е много по-добра в 7 спрямо вехтото XP. А за игрите се каза - с вградено видео и Window 2000 да сложиш пак ще насичат игрите. Ако някой ви е продал лаптопа като геймърски може да се сърдите само на него, че ви е излъгал - ОС няма отношение към проблема.

Да, във форума се подвизават няколко ревностни фена на XP. :) Ми щом ви харесва ползвайте си го, но до сега не видях един да даде основателни аргументи за предимствата му пред 7 при ново поколение компютър. Първо, от 4-те GB RAM XP-то ще ползва около 2.8 най-много спрямо всички 4 при 7 x64, мултитаскинга на XP е на много по-ниско ниво от 7, защитеността ви в Интернет е много по-добра в 7 спрямо вехтото XP. А за игрите се каза - с вградено видео и Window 2000 да сложиш пак ще насичат игрите. Ако някой ви е продал лаптопа като геймърски може да се сърдите само на него, че ви е излъгал - ОС няма отношение към проблема.

3 думи: Look and feel

Разликите в GUI-то са големи и не на всеки му допадат. Например на мен ми беше много глупаво това, че опциите на десктопа са разпръснати на различни места, вместо събрани в едно меню-Desktop Properties.

Meжду другото, без това вградената графика ще му заеме близо 512MB от RAM паметта, а графичните карти са основните "консуматори на адресно пространство". Ако пък случайно се подкара PAE и се ползва Windows2003 Server, който има същият look and feel като XP и се шибне /PAE и един /3GB switch в boot.ini, проблема е нулев.

При 4GB памет и вградена графична карта, която черпи до 512MB от системната памет и 4GB адресно пространство ще му репортва може би до 3,25GB RAM, та загубата ще бъде някакви 250MB...

За защитеността не знам, аз на Windows компютъра си никога не съм имал вирус, нито съм забелязал някакви особени разлики в мултитаскинг функционалността между Windows7 и XP.

Лаптопа е с относително бавна вградена графична карта със споделена памет/черпи от системната RAM/, та определено не става за игри.

... Ако пък случайно се подкара PAE и се ползва Windows2003 Server, който има същият look and feel като XP и се шибне /PAE и един /3GB switch в boot.ini, проблема е нулев....

Това дори не е нужно, при XP Pro SP3 не е нужно, имаш си ги пак тези 3,25

Друг е въпроса, колко от приложенията могат да използват над 2 гб. РАМ?...

Защитеност?... Аз никога съм нямал проблеми с вируси, защитата си ми е моя грижа... Ползвам Opera, всички програми виртуализирам (ThinApp) и т.н. Т.е. евентуалните предимства на 7, лично за мен са кръгла "0", без абсолютно никакво значение, и да ги няма или има, ми е все едно. Игри също не играя, м/би с изключение на седмица в годината, да си посна последния CoD или нещо от сорта.

И последно, темата не е XP vs 7, за мен има смисъл, за друг - не, но си е въпрос на предпочитания коя ос ще си сложа. Затова нека на ги поставяме на кантар, няма смисъл...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.