Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asus K73SV въпрос/проблем ?

Featured Replies

Здравейте, Преди месец си купих Asus K73SV, той е със следните характеристики Процесор: четириядрен Intel Core i7-2670QM Processor (6M Cache, 2.20 GHz) Чипсет: Intel HM65 Express Chipset Памет: 8GB DDR3 1333 MHz SDRAM, 2 x SO-DIMM socket for expansion up to8 GB SDRAM Дисплей: 17.3" 16:9 HD+ (1600x900) LED backlit TFT Видео карта: NVIDIA GeForce GT 540M с 1GB DDR3 собствена памет Твърд диск: 750GB SATA Качих си Windows 7, сложих драйверите от диска, след това качих и някакви от сайта на Asus за модела ми. Сложих си и Call of Duty която я играх на екстра детайли без забележка. Качих след това някакви смотани игри които ми искаха Direct и някакви Virtual Studios и почнаха някои програми и игри да не ми вървят. Изтрих си касперски, но от тогава всякаш лаптопа стана по-бавен. На Call of Duty MW3 всякаш е спаднал FPS, пробвах и Alice Madness, но там имам доста голямо забавяне на в самите менюта и много нисък FPS в играта. Днес пробвам и Crysis, на "Gamer" детайли върви добре, но на "Hardcore"' fps е много нисък и почват и звуците да ми насичат. Дръпнах си една програма, която показва, че дори когато процесора ми е най-натоварен използва едва 30% ?!? Според вас лаптопа дали има някакви проблеми с драйверите и дали нещо се е прецакало ?? Не трябва ли на тази конфигурация всичко да ми върви на макс ??

Редактирано от shokersun (преглед на промените)

Не, няма как да ти върви на макс. Имаш прекалено високи изисквания към лаптопа, а видеокартата е среден клас с едва 96 CUDA cores и 128-bit шина, което отговаря горе-долу на GeForce GT 430 1GB десктоп, а това е карта нисък клас. Лаптопа не е лош, но не може да очакваш от него да има производителност на десктоп геймърски компютър или на геймърски лаптоп за 3000лв.

Няма как да ти върви на макс. Това не е компютър, това е лаптоп, а те не са за игри. Напълно нормално е това "сечене" и "забиване". Може да погледнеш тази тема за повече информация. Иначе видеото ти е доста слабичко и основно то "спъва". Но дори да покриваше изискванията, пак щеше да имаш проблеми, поради натрупаната топлина, евентуалният тротлинг на процесора в бъдеще и всякакви такива.

С топлината надали ще има проблем, понеже е 17" и охлаждането конкретно на тоя модел е направено доста добре, ама си е лаптоп и явно някой недобросъвестен(или неинформиран) продавач-консултант е заблудил човека, че "ще му върви всичко на макс" . ;)

• Автор

Еми в интернет сайтовете на най-големите магазини за лаптопи в България бяха дали отлични оценки и пишеше, че всичко ще върви на максимум ( аз не че толкова играя и игри, но все пак) Да разбирам все пак, че нямам проблеми с дравейрите и няма смисъл да си преинсталирам Windowsa :) П.П. Какво означава тротлинг на процесора :) ? И как да си държа лаптопа винаги оптимизиран до край за да работи на 100% ?

Dynamic frequency scaling(a.k.a CPU throttling)

А за да не се случва не трябва да прегряваш процесора и видеокартата - следиш му температурите и го ползваш само на твърда равна повърхност, а не на одеялото да му запушваш вентилационните отвори и да се пълни охлаждането с власинки и прах. Ако забележиш много високи температури е хубаво да го занесеш за профилактика да му почистят охлаждането

ASUS G74SX Същия с 1000лв. по-евтин, ама не може да се хвалиш че е Lamborghini. :D

Ти не ги 'разбираш тия работи', я виж какво ще има неговото 'Ламборджини': допълнителни екстри: palm rest с кожено покритие, бутон за стартиране на двигателя, два ауспуха и задни светлини, и разбира се световно известното лого; Нищо, че дисплея е 15.6, а на твоето предложение е 17.3 :) Е ламборджинито има 1TB твърд диск и включена ОС, ама за тая разлика в цената и с 'тия екстри' - МЕРСИ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.