Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съобщение от Нигерия! Дали е измама?

Featured Replies

Здравейте в един сайт пуснах лаптопа си за продажба. И получавам съобщение-

Hello, please let me know the cost price in (€) and current status of this laptop. Regards, Peyton.

..., след което аз отговорих и получих това-

Hello, thanks for the quick response. I'm okay with the price and current status, let me know how much will be the shipping cost. I would have love to come for the pick-up but I live and work as a full-time nurse here in Edinburgh, Scotland. I'm buying the item for my colleague who is currently on a tourist visit to Nigeria and he need it urgently. Please let me know the total price + shipping cost via Bulgaria Post/ EMS. Payment can be made via Bank to Bank transfer or Pay Pal. I would be happy if you can help to ship there. Here is the shipping address below to confirm the exact price: Name: Emmanuel Solomon Address: NW4/187, Ekotedo City: Ibadan State: Oyo Country: Nigeria Zipcode: 23402 Phone No. +2348070905200 Await your quick response. Best regards.

Поразрових се и прочетох, че е възможно да е измама... имало нигерийци, които искат да се докопат до данните на хората. Въпреки че информацията, която му трябва, за да ми преведе парите по банков път или през пейпал не е кой знае каква..., но се притеснявам...

Естествено ако се съглася ще искам парите предварително.

Според Вас дали е измама и има ли нещо съмнително в това, нигериец да иска да си купи използван лаптоп от България, а не от неговата си страна? Какво бихте ме посъветвали?

Благодаря предварително.

Стане ли дума някъде в нета за пари ,трансфери на пари, лични електронни данни и други такива,бягай НАДАЛЕЧ.

Здравейте в един сайт пуснах лаптопа си за продажба. И получавам съобщение-

Hello, please let me know the cost price in (€) and current status of this laptop. Regards, Peyton.

..., след което аз отговорих и получих това-

Hello, thanks for the quick response. I'm okay with the price and current status, let me know how much will be the shipping cost. I would have love to come for the pick-up but I live and work as a full-time nurse here in Edinburgh, Scotland. I'm buying the item for my colleague who is currently on a tourist visit to Nigeria and he need it urgently. Please let me know the total price + shipping cost via Bulgaria Post/ EMS. Payment can be made via Bank to Bank transfer or Pay Pal. I would be happy if you can help to ship there. Here is the shipping address below to confirm the exact price: Name: Emmanuel Solomon Address: NW4/187, Ekotedo City: Ibadan State: Oyo Country: Nigeria Zipcode: 23402 Phone No. +2348070905200 Await your quick response. Best regards.

Поразрових се и прочетох, че е възможно да е измама... имало нигерийци, които искат да се докопат до данните на хората. Въпреки че информацията, която му трябва, за да ми преведе парите по банков път или през пейпал не е кой знае каква..., но се притеснявам...

Естествено ако се съглася ще искам парите предварително.

Според Вас дали е измама и има ли нещо съмнително в това, нигериец да иска да си купи използван лаптоп от България, а не от неговата си страна? Какво бихте ме посъветвали?

Благодаря предварително.

В Англия съществуваше цяла такава организация за крадене на финикийски знаци , но я разкриха. Даже и по интернета, и в този форум имаше няколко статии за това.Умрял някой нигериец за лаптопа Ви от България.Балъци по света, дал Господ!

Нигерия е в Топ 10 е на ОПЕК, богата е страната, та би следвало да се очаква и че населението може да си купува и нови лаптопи. Вярно, че е "малко" размирна, защото петролът е синоним на власт, а и, както се казва, "в понеделник, сряда и петък си спретват по един държавен преврат за разнообразие", ама чак пък толкова да закъсат, че да купуват втора употреба от нас... А и нали се сещаш за една "джаджа", наречена "Прокси", която в някои случаи подлъгва за местоположението на даден потребител.

Че е измама измама е, а сигурно и изобщо не е от Нигерия.

Измама е! Спокойно. Стават все по-изобретателни :D Преди време имаше филм на bTV Репортерите точно за тези схеми. Нищо не пращай, слагай мейла в СПАМ филтъра и забрави, че си го отварял!

Ама аз не виждам проблем като му преведе парите предварително през PayPal - какво може да стане?!? Кажи в кой сайт си я пуснал тази обява?! За E-bay ли говорим?

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Със сигурност е измама. Виж какво ми беше изпратено на мен. Открийте разликите :) Thanks for the quick response. I'm Peyton, I live and work as a full-time Nurse here in Edinburgh, i would have love to come for the pick-up. I want to order for different colours and if you have ICEWATCH. Let me know how much discount you are going to give me if i'm ordering 200pcs. I'm sending it as my yearly donation Rev. Emmanuel Motherless home in Nigeria. I want you to calculate how much will be the shipping cost and also get back to me with the total cost i will have to transfer to your account. Here is the shipping details below to get the exact shipping cost: Name: Emmanuel Solomon Address: NW4/187, Ekotedo City: Ibadan State: Oyo Country: Nigeria Zipcode: 23402 Phone No. +2348070905200 Awaiting to hearing back from you as soon as possible. Браво, бе , Peyton. Браво, бе пич! Поне използвай други имена и адреси, за да не се усъмнят в теб. Такива идиоти трябва да гният в затворите! Но за съжаление е трудно да се хващат. Добре, че видях твоя пост, че да видя, че става дума за измама.

отговор по обява за автомобил:

abdul35 току-що ви изпрати лично съобщение:

Polo 6n2 2000г.

Hello...I'm interested in buying your car here and I have try to reach your through phone but it wasn't going through so i decided to send you message here please if is still on sale .kindly tell me the present condition of the car to my personal email:[email protected]

след втрещяване реших да отговоря защото може наистина някой чужденец да иска да си купи кола ако живее тук. Описах колата както и натъртих, че се намира в България :р

Hello, How i wish to come and view what am buying from you because the is exactly what have been looking for all this while,but am currently out of state....i'm a marine engineer who's on a ship right now at Bermuda......I would want you to know that i will be paying via PayPal and i would pay the paypal transfer charges too...due to the distance as i'm in Bermuda presently.You will have to send me the car document and the picture and also..I want you to provide me with the following information for me to proceed with the Payment.</p> </p>Name</p>Your PayPal e-Mail Address :</p>Amount</p> </p>I would like you to know that after i make the payment i would tell my Private Courier Service to come and pick it up at your address once you receive the payment into your PayPal account.I also want you to know that with the situation of where i am at the moment,there is limited access to phone and internet usage as it might get up against my job,i would also have loved to pay you via western union or direct bank transfer but it feels the impossible for my present location now.I would like you to send me your paypal email,name and the amount if you have an account with paypal or log onto www.PayPal.com and get an account for yourself,so that i can proceed with the payment.</p> </p>Have a nice day.</p>Abdul.</p>

после това:

Thanks for your message.Am right now inside the ship in United Kingdom and im from Malaysia and about the papers my shipping agent in Malaysia will handle all the document once they are there for the pick up of the car,so you don't need to bother or panic .Kindly open www.paypal.com and register an account with them so i will be able to make the direct funds into your PayPal account without any delay.So i will be here waiting for your soonest email when you are done create an Paypal</font> account.

предполагам, че ако се регистрирам от линка който ми даде, ще е някакъв "двойник" на пейпал от който респективно ще получа писмо, че имам пари по сметката.</p>

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.