Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флаш памет (USB 2.0) - Проблем със скоростта на трансфер

Featured Replies

Здравейте! Проблемът, който имам е следният: прехвърлянето на файлове на флашката (води се USB 2.0) през USB 2.0 портове в първите няколко секунди е 55-58 MB/s. След като се прехвърлят първите 400-500 MB скоростта започва много бързо да пада, първо до 15-17 MB/s, после (след още 100-200 MB) до 4-5 MB/s. Дъното на e Gigabyte GA-G31M-ES2L - четирите порта на самото дъно са USB 2.0/1.1. С допълнителните портове (PCI), които също са 2.0 - същия проблем. ОС - Windows 7. Флашката е марка SIGMA - 16 GB (USB 2.0), форматирана в NTFS. Настройките в Windows съответно са на "Better Performance". В BIOS-а също всичко е наред - "USB 2.0 Controller" e [Enabled]. Нормално ли е да пада така бързо скоростта и каква е причината?

Обикновено на такива флашки се гледа обем и цена, евентуално дизайн, а скоростта е на последно място - така че напълно е възможно това да са възможностите на флашката, а по-високите скорости в началото да се дължат на кеширането на данните в паметта на компютъра. Дори с бърза флашка или HDD на USB 2.0 интерфейс скоростите са MAX 30-35MB/s.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Здравейте! Проблемът, който имам е следният: прехвърлянето на файлове на флашката (води се USB 2.0) през USB 2.0 портове в първите няколко секунди е 55-58 MB/s. След като се прехвърлят първите 400-500 MB скоростта започва много бързо да пада, първо до 15-17 MB/s, после (след още 100-200 MB) до 4-5 MB/s.

Дъното на e Gigabyte GA-G31M-ES2L - четирите порта на самото дъно са USB 2.0/1.1. С допълнителните портове (PCI), които също са 2.0 - същия проблем. ОС - Windows 7. Флашката е марка SIGMA - 16 GB (USB 2.0), форматирана в NTFS. Настройките в Windows съответно са на "Better Performance". В BIOS-а също всичко е наред - "USB 2.0 Controller" e [Enabled].

Нормално ли е да пада така бързо скоростта и каква е причината?

Имам същата и явлението се забелязва и при мен. На промоция за 12 лева съм я купил, но смятам, че всичко си е в границите на нормалното. Не се притеснявай. А и "ined" правилно е обърнал внимание на този проблем.

То зависи и какви по размер и обем файлове се прехвърлят.

• 2 седмици по-късно...

Винаги отчитането на скоростта на пренос на данни при Windows /там имам впечатления/ е относително понятие. Теоретичният максимум на пренос на данни през USB2.0 e 60MB/s но това е на теория поне аз а и не познавам човек който да я е виждал. Ползвал съм доста флашки ултра хай спиид модели на който дават до 30 MB/s на четене и 15-20 на запис и тях не съм постигал реално, скоростта на запис обикновено е 2-3 пъти по ниска, така че не виждам нищо притеснително. Твърде е възможно това да е реалната скорост на запис на тази флашка такава е за доста модели. Както е споменал @еди зависи и от големината на файловете ако са малки скоростта е по-ниска и обратно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.