Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеокарта до 800лв за следното PC.

Featured Replies

Версията на гигабайт ми допада най-много. Не съм сигурен обаче дали ще се побере в кутията. Кутията е Neotech 2037, но скоро и без това ще я сменя. Тя ми остана от старото PC.

Купете си кутия за остатъка като имате спестени 1000 лева :)

тая кутия само като видях че е 6кг и просто не си струва парите... по хубаво 50-60лв отгоре за CHENBRO SR10403-002 /SR104

(правих сървър с нея и направо се очаровах как е направена - особено Hard disk drive bay-я, едиствен недостатък, които се получи - най долния pci-e на дъното(което беше с 5 pci-e) става да се монтира видеокарта (аз монтирах 3 двуслотови), но мястото за охлаждане ако е двуслотова е под 1см) не съм фен на боклулер мастър, но http://www.mostbg.co...px?itemid=44261 и тая е по тежка и значи по добра

Редактирано от the professor (преглед на промените)

По теглото ли различаваш кутиите коя е добра и коя не е ???

да, като пуснеш да записваш/четеш двд на голяма скорост и ли цд веднага се чува разликата... дебелината на ламарината е най важното нещо за кутията...

ENFORCER е 52см, защото пластмасата отпред е като броня!

Ако му се дават малко повече пари по-добре CM HAF-922 http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14207 . Аз съм с нея и ми върши чудесна работа.

Редактирано от pandjabara (преглед на промените)

ENFORCER е 52см, защото пластмасата отпред е като броня!

Ако му се дават малко повече пари по-добре CM HAF-922 http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=14207 . Аз съм с нея и ми върши чудесна работа.

тия цедки са нож с 2 остриета - никакъв въздушеш поток не може да се създаде без допълнитените вентилатори, отделно че след 2 месеца бачкане стават супер мизерни от прахоляк, и като се излее чаша отгоре, горният вентилатор разнася всичко по частите вътре (имахме клиент с изгоряло по тоя начин дъно - той разлял по масата ама кутията била под нея...). това е една от причините да не ги харесвам, другата е мизерията и шума след няколко месеца, като се разбият вентилаторите (щото са с фтулки, а не с лагери)

Рядко грозни кутии с изключение на последната, ама за 280лв. има много, много по-добър избор. Търговията си я върти другаде - има специализирани сайтове за това.

Каква търговия сънуваш пък ти ??? Регистрирал съм се миналата година декември месец с цел да ми бъде предложена подходяща конфигурация. Доста неща ми обясниха хората и ми стана ясно за доста работи. Конфигурацията от подписът ми съм я взел от никем ако те интересува! Нямам за цел да рекламирам сайтове ами най-често се предлагат конфигурации от скай и никем. :rolleyes:

Редактирано от pandjabara (преглед на промените)

• Автор

Поръчах си 7950 на гигабайт от никем за 817лв. Конфигурацията става следната: Asrock extreme3 gen3 i5 2500k 3.30ghz (на сток честоти е понеже съм с боксовия охладител. Останали са ми 200лв. който ще вложа в кутия и охладител) 2x4 Corsair Vengeance 1600mhz Gigabyte 7950 3gb Seasonic 620w Neotech 2037 За кутия и охладител все още се чудя какво да взема.

интересно кой ми изтри коментара.мислих си че в тоя форум всеки може да си каже мнението..... явно и тук има ЦЕНЗУРА снимките на кутий който дадох - никоя нямаше цена или линк за купуване,НИКАКВА ТЪРГОВИЯ НЕ СЪМ ВЪРТЯЛ просто исках да помогна за избора на най доброто за тия пари

Ще ме прощаваш ама кутията трябва да ти е приоритет това което имаш е живо наказание по-добре без кутия... а 200 лева няма да ти стигнат моя съвет е първо си купи кутия и после спестявай за охлаждане :)

• Автор

Какво мислите за Cooler master elite 431? Към 100лв. е не е чак толкова скъпа.

Ами за бюджетна кутия с USB.3 си е добре. Иначе има и по-евтин вариант без като цената е същата като на 430. Има и по-евтина алтернатива - http://sky.bg/Details.aspx?ID=19943

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Днес ми дойде 7950ката и е направо страхотна. Всичко си ми върви на ултра с пуснати филтрации. Сега мисля да поръчам CM 431 и някакъв охладител и да клокна процесора на поне 4,5ghz.

Виж това ми стана изключително интересно, би ли споделил по-точно къде?

click за игри не си заслужава да дадеш +150 лв за и7 2600к,който е по слаб от и5 2500к в игри като WoW и SC2 (доколкото знам клока им е 1:1),но искам да отбележа,че това е лично мое мнение.

Редактирано от Jugito (преглед на промените)

click за игри не си заслужава да дадеш +150 лв за и7 2600к,който е по слаб от и5 2500к в игри като WoW и SC2 (доколкото знам клока им е 1:1),но искам да отбележа,че това е лично мое мнение.

i7-2600К не е по-слаб, а просто не се представя чак толкова по-добре от i5-2500K. Тестовете, които са дадени, не показват, че в тези 2 игри i5-2500K е по-добър, а че е добър колкото i7-2600K, тъй като 119,4 срещу 118,5 за WoW, както и 64,9 срещу 62,6 за SC2 не са статистически значими разлики. Същото е и при Dragon Age: Origins 159,4 срещу 156 в ползва на i5-2500K. Вероятната причина е, че игрите не се възползват сериозно от 8-те логически ядра, които липсват при i5-2500K. Но в бъдеще нещата може и да се променят - кой знае. Това, разбира се, са изводи на базата на данните от тестовете.

Аха,......... всъщност няма смисъл да повтарям казаното от @gothicrock, защото това е във рамките на статистическата грешка - и е меко казано смешно. Ама хайде да направим равносметка, от 9 игри 2500к "бие" 2600к със порядъка на под 1 кадър до малко над 3 (Dragon age: Origins, но на фона на тези 150+ кадъра......... нямам думи) във 4 от тях. Като погледнем Fallout 3 където разликата е от 6+ кадъра във полза на 2600к, Left 4 Dead малко над 3 кадъра и така нататъка със Far Cry 2, Down Of War 2 и Civilization V разлика пак от ~1-2 до малко над 6 кадъра - със което идва и заключението че всъщност процесорите са еднакви и е без значение, за този който сглобява максимално евтина машина избора е 2500к, за този на който му се вмъква във бюджета - не виждам причина да не го вземе. Инак да клока им е горе долу еднакъв 2500к @3,3; 2600к @3,4.

Редактирано от Brujerizmo (преглед на промените)

• Автор

Искам още едно нещо да ви питам. Какво означава това V Sync, от известно време се чудя и накрая реших да ви питам. Например, ако искам да играя BF3, CRYSIS 2, TES V, NFS на ултра настройки с прилично FPS трябва ли да ми е пуснато или трябва да е изключено?

V-Sync -> Vertical Synchronization с две думи това ти ограничава максималните кадри, на колкото Hz ти е монитора. Ако виждаш накъсвания по-време на игра (не насичане), по-добре я пусни, аз не съм от хората които обръщат чак такова внимание на това и винаги я изключвам.

Screen Tearing

Всичко си ми върви на ултра с пуснати филтрации.

Ще направиш ли няколко скриина от игри да видим какво представлява графика до краен предел?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.