Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Добър ден :D Ще съм в провинцията за няколко месеца и в моето село не се предлага никакъв интернет освен услугите на мобилните оператори за 2g или 3g. Спрял съм се на Виваком и искам да попитам след изчерпването на 3g трафика на максимална скорост до колко пада тя? И ако има някой който е в такава/бил в такава ситуация да сподели дали си заслужава разправията и заробването с договори.

След изчерпване на включените данни на пълна скорост, влиза в сила ограничение на скоростта на 128 Kbps. Това са - 16 килобайта

При М-Тел и Глобул е 64 Kbps. Това са - 8 килобайта

В момента има промоции

http://vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/mobilni_uslugi/mobilni_abonamentni/traffic

Ако имаш или твой познат има интернет от виваком можеш да си вземеш Traffic Unlimited XS се предлага само на VIVACOM Net клиенти. Всички предлагани 3G USB модеми, с изключение на Huawei E353 се предлагат с Traffic Unlimited XS безплатно при сключване на 2-годишен договор и на цена от 29.90 лв. с ДДС при 1-годишен договор.

Редактирано от kingdiamond (преглед на промените)

http://vivacom.bg/bg...amentni/traffic

След като изчерпиш мегабайтите за съответния абонамент, скоростта става 128 kb/s, a минималния срок на договора е 1 година. Ти си прецени дали си заслужава.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Толкова ли няма какво да правиш на село, че интернет да търсиш. Ако бях на твое място щях да се радвам, че се махам от големия град и отивам сред природата, не да търся интернет.

• Автор

Благодаря за бързите отговори :). Вече се спрях на план на Виваком и имам още един въпрос само. Като падне скоростта до минимума 128kbps развива ли се до някакъв таван и пада ли до по-малко? Или работата е таква от 0-128kbps варира скоростта?

@ice_lion__01

Трябва ми за работа и за точене на някой друг филм :P (макар и да отнеме седмица)

Редактирано от Donkov (преглед на промените)

Благодаря за бързите отговори :). Вече се спрях на план на Виваком и имам още един въпрос само. Като падне скоростта до минимума 128kbps развива ли се до някакъв таван и пада ли до по-малко? Или работата е таква от 0-128kbps варира скоростта?

@ice_lion__01

Трябва ми за работа и за точене на някой друг филм :P (макар и да отнеме седмица)

Предложението на "@ice_lion_01 е по добро от всякакъв договор за интернет с мобилен оператор. Но това е мое мнение. Особено да теглиш филм или филми. Дано сте доволен.

@ice_lion__01

Скоростта не е постоянна и варира. Ако пък мястото, на което ще бъдеш има проблем с обхвата има и вероятност свързаността да прекъсва. Ако е за работа може да си вземеш абонаментен план за 5 лева на месец, но ако ще сваляш филми просто се откажи. По-добре си направи една филмография и си свали музика в момента, а там ползвай нета за скайп и браузване.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Аз ползвам такава флашка от Виваком. За филми просто забрави. Дори и страница се отваря след повече от 2-3 минути,след изчерпване на лимита. Иначе до краят му-става. Но основната цел е спешно да се провери нещо в интернет и толкова. С план S-до 750 МВ ,само за браузване,трафика стига до 35-40 часа,като спирам много от стартиращите си с ОС програми.

Искам да добавя друго. След като се върнеш от село ще бъдеш задължен от оператора да си плащаш таксата, дори и да не ползваш интернета. :) И според мен не си заслужава подписването на договори, после разправий и т.н. По-добре ако сте на сметка си вкарайте интернет на телефона. Друг вариант е да напълните хард диска с филмчета и музика. А пък като сте на село и там ли ще кесите цял ден пред лаптопа? Според мен най-добре е малко работа, разходка с приятели, вечер биричка с комшията, малко белот ако се събирате някъде... Това е животът на село. Пък и лятото идва европейското. Евентуално ако се интересувате от футбол най-малкото на ден ще има по два-три мача които може да гледате с интерес :P

• Автор

@Soul Of The Robot

Селото е пълно с подчовеци. Така де мургавите събратя с културните особености. А пък блъгарската население не са по-различни по нрав от циганската диаспора с тази разлика че не крадат. Интернет достъп ще ми трябва за вечерно време по 2-3 часови сесии и съм се спрял на тарифата за 30лв с 5гб трафик с 1 годишен договор. И за жалост си прав с изплащането на месечните такси. Иначе колекцията от филми и музичка е по подразбиране хаха. Тегленето го споменах като прецедент за някоя нова предстояща за излизане продукция.

Тези http://www.ivikonet.com/ предлагат безжичен итнернет, без договор... но не знам дали ще има покритие в твоя регион. Трябва да им се обадиш и да питаш.

ПП: Сега се сетих, че един приятел на баща ми (от село) искаше да си вкара интернет на нашето село, но там не беше сеигурно дали ще има сигнал. Та имаше и опция от Глобул с която можеше да си вкараш интернет на телефона (за 2/5лв на месец и с кабел да го ползваш и на лаптопа). Ето и малко повече информация тук

• Автор

В покритие са изброени само тези квартали Байкушева махала Васил Левски Димова махала + MOBINET 30% Иван Пашов + MOBINET 30% Клепало Караманица Проучване + MOBINET 30% Рудничар Твърди ливади + MOBINET 50% Тева Хумни дол Цалева круша

@Donkov Вие случйно да сте от Перник? :D . Преразгледахте ли предложението за интернет от телефона на лаптопа чрез кабел?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.