Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със записвачка "NEC DVD +- RW ND-6650A"

Featured Replies

Здравейте !!! Направо на проблема. Имам лаптоп Fujitsu Siemens Amilo L1310G на 7 години. Преди известно време забелязах че като поставя диск в устройството независимо дали е CD или DVD се чува тракане. До тази седмица нямах проблеми със записването или четеното на дискове, но сега като поставя диск (независимо дали е CD или DVD, което съм записал) освен че трака не иска и да го зареди. Странното е ,че понякога зарежда дисковете и всичко си е нормално без тракане (купените дискове с филми и музика въобще няма проблем с тях.). За тия 7 години да съм записал най-много 200 диска. Модела на CD/DVD Drive е "NEC DVD +- RW ND-6650A". Някой ако знае от какво може да се получава това ? Благодаря предварително !!!

Някой ако знае от какво може да се получава това ?

От амортизация на механиката.

Лицензираните дискове DVD или CD са? Или мешано? По принцип записвачка тръгне ли да си ходи,оправия няма,може да пробваш да я почистиш,да обновиш фирмуера,ако има нов,в краен случай да преинсталираш и ако нищо не помогне...

Добре, старичка е спор няма. Но защо чете лицензираните дискове ? :D

Така им свършва живота , с матричните :)
  • Автор

Лицензираните дискове DVD или CD са? Или мешано?

По принцип записвачка тръгне ли да си ходи,оправия няма,може да пробваш да я почистиш,да обновиш фирмуера,ако има нов,в краен случай да преинсталираш и ако нищо не помогне...

Чете си лицензирани CD и DVD. Наскоро преинсталирах windows-a, но проблема е от преди това. Firmware още не съм пробвал.

А записва ли? Да не би проблема да е е от дисковете, които купуваш,пробвай друга марка.

• Автор

А записва ли? Да не би проблема да е е от дисковете, които купуваш,пробвай друга марка.

Записва си перфектно, просто след това като сложа диска в компютъра започва да трака, да мъчи да зареди и в най-добрия случай ми излиза празен диск, независимо дали е CD/DVD. Иначе файловете са си записани. Досега съм пробвал дискове на Sony, Verbatim, Princo и Emtek и пак същото. Четенето й е проблема.

Същия случай го имах и аз, при мене проблема беше в дънната платка и накрая спря нито да чете нито да пише,но при тебе едва ли е това,обаче без сервиз няма да мине.

Записвачката си е може би за смяна както писаха колегите по-горе ,макар че понякога като зацепи на някой дискове ,ще си ги чете и записва без проблеми .Според мен е въпрос на време обаче ако я ползваш често да каже "дотук " напълно и толкова .Можеш да опиташ смяна с последната версия на Firmware за модела, но честно казано "симптомите " който казваш че проявява ,в редки случай се оправт с това . Успех ти желая.

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Добре, старичка е спор няма. Но защо чете лицензираните дискове ? :D

Защото ако са матрични, имат по-висок коефициент на отражение от тези, които се записват.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.