Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ и съвет при избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте, включвам се като пълен ИТ лаик с молба за помощ при избор на лаптоп. Използва се за интернет, скайп, филми, бих искала да има добро аудио, държа на добрата батерия, тих вентилатор и не знам дали има връзка но често се приспивам с филми така, че работи почти денонощно. Понеже се движа доста - из къщи и пътувам, много ми се ще да е по лек от нормалното, затова се спирам на 13.3 инчов диспей (все още го обмислям). Игри не играя. Моля ако някой има опит с такъв да коментира. Интересно ако си нося работа - excel file за вкъщи например дали ще е ок с този дисплей или мъчение. Много съм си харесала тези/ не отричам че на външен вид ме грабнаха най вече/: моля коментирайте струват ли си парите, и въобще добри конфигурации ли са. http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-U31SG-RX004D-Silver-4GB-4221 http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-U31SG-RX005D-Silver-4GB-4222 Много се привързвам към нещата си и никка не обичам да ги заменям когато остареят за това бих искала наистина добър лаптоп. Благодаря за отделеното време!

Отсега мога да ти кажа, че ще си имаш проблеми. 1. Лаптоп и въобще компютър не се харесва на външен вид, а се гледат параметрите му. 2. Няма как да ти служи дълги години, тъй като техниката и въобще софтуера се развиват много бързо и самите машини се правят така,че след 3-4 години вече са остарели, даже дават и дефекти. 3.13,3 инча е малък като монитор, а ти искаш да гледаш филми. Цени си и си пази очите най-вече. 4.Във форума има вече толкоз много теми за лаптопи и за компютри, че трябва само да потърсиш и ще намериш отговор на въпросите си.

Асус е чудесна марка. Ако трябва да се избира между двата които си посочила, вземи Асус-а със i5 не само защото е по-бърз но и за да му е по-леко при дългите работни сесии.

Препоръчвам винаги да се огледат на живо преди покупка за да може човек да си направи представа дали избрания размер го устройва. Ако имаш и най-малко колебание, че лаптоп под 15 инча ще ти е малък за удобна работа, се откажи от него. Иначе спрямо дейностите които изброихте, ТОЗИ модел е доста подходящ, батерията със сигурност ще държи повече, цената е отлична, и е стандартен по размер (15) но със сигурност не препоръчвам дълга работа с тежки програми на него.

Аз ти предлагам този DELL Latitude E5420 .Предимства:

- Intel HD Graphics 3000 с до 1696MB споделена памет - по-дълго ще си ползваш лаптопа на батерия

- като изработка е много по-качествен от асусите

- Сензор, който спира твърдия диск при засичане на резки движения

- Водоустойчива клавиатура

- Надежден и удароустойчив дизайн с магнезиево шаси

- Солидни стоманени панти за по-здрава конструкция и намаляване на напрежението върху дисплея

- Ненадраскваемо покритие

- Предпазване от неоторизиран достъп чрез заключване на външните портове

- Набор от софтуери за защита на информацията

- Подсветка на клавиатурата

- Три години гаранция - On Site Next Bussiness Day – сервизен техник ще дойде на място при Вас, за да ремонтира лаптопа Ви. Услугата важи за цялата територия на България и всяка друга страна с оторизиран сервиз, който поддържа този тип гаранция

Редактирано от shanto (преглед на промените)

Да дам едно рамо и аз за марката Dell за извън България не знам но за рамките на нашата страна няма кои да се конкурира със съпорта на Dell. Единствено Toshiba се опитват да са някаква конкуренция с гаранцията No matter what но там идеята е друга а за един лаптоп гаранцията от първостепенно значение защото това устройство все пак е мобилно и е изложено на доста повече рискови ситуации отколкото настолно РС. Относно изработката Lenovo се доближават до качеството на Dell въпреки че от няколко години са собственост на китайци но задържаха качеството, Asus и Acer са доста назад.

• Автор

Това за Dell e много интересна идея, не зная защо реших че ASUS са най добрите, и тотално игнорирах съпорта... Отделно, че размера ми допада - служебния ми е HP Compaq /5 год вече работи почти нон стоп и на работа и в къщи/ и макар и 15 инча е с 35 см дисплей, който обаче е по-висок , така, че би трябвало да е ок. Само батерията му нещо не ме хвърля в огъня(като посочена издържливост) - особено предвид, че когато четох ревюта се оказа, че май всички ги изкарват по-издържливи от колкото са....

• Автор

публикувах едно мнение 2 пъти, и не мога да го изтрия...затова го редактирах с обяснение защо дрънкам напразно:(

Редактирано от marley (преглед на промените)

6-клетъчна Li-Ion с издръжливост до 3 – 3.30 часа

Приеми, че това е реално време на работа.Аз имам три лаптопа - Fujitsu-Siemens Lifebook E8010 - батерия държи около 4-4,5 часа, Fujitsu Lifebook E 8420 - бaтерията държи 2,5-3 часа, Acer Aspire 5738ZG - батерията държи 3-3,5 часа.Ако искаш дълго време работа на батерия се ориентирай към ноутбуците с процесори с ниска консумация на напрежение.Това обаче води до други компромиси - мощност, бързина .....

Освен това винаги можеш да си купиш батерия с по-голям капацитет , ако ти е необходима.Когато си купувам лаптоп гледам най-напред качеството на изработката , на материалите, как е проектирано охлаждането, след това гледам технически параметри и дисплей, след това гледам екстри - подсветка на клавиатура, портове, гаранционно обслужване и т.н.За мен батерията е консуматив, който винаги може да го сменя и не е водещо при избора.

Редактирано от shanto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.