Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows от DVD на флашка - програма

Featured Replies

Здравейте, ще сменявам Вистата с Windows 7 x64 bit, имам го на диск, но искам да по прехвърля на флашка, но имам няколко въпроса : 1. С коя програма да прехвърля от бутващо DVD на флашка ? 2. Има ли проблем ако подредя устройствата в БИОС така: ? за да не влизам после пак. 1. removable 2. DVD 3. HDD Благодаря за помощта

• Отговори 68
  • Прегледи 17,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://uroci.net/uro...nload-Tool.html

Първоначално трябва да направиш DVD-то като ISO. Ако не се оправяш, то с тази http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ програмка го правиш директно от DVD-то на флашката...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

ОК, след малко започвам да работя по въпроса, а има ли проблем настройките в БИОС-а да са зададени като в първия ми пост ? EDIT: Първо как от диска ( бутващ ) да направя на iso ? С коя програма ? EDIT 2: Програмите за х32 ще вървят ли и на х64 ?

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

• Автор

Ако може програма директно от DVD на USB :) Пробвах тази от pataran, но не се получи, също пробавах и през някаква, която прави iso на диска ( бутващия ), но когато пробвам през wintoflash ми казва, че iso-то не е наред. Програмите за 32 бита попринцип ще ми вървял ли на 64 бита ? Питам, защото май правеше папка x86 Има ли проблем ако подредбата на бутване в БИОС-а е като тази, която съм посочил в първия си пост ?

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Ако може програма директно от DVD на USB :) Пробвах тази от pataran, но не се получи, също пробавах и през някаква, която прави iso на диска ( бутващия ), но когато пробвам през wintoflash ми казва, че iso-то не е наред. Програмите за 32 бита попринцип ще ми вървял ли на 64 бита ? Питам, защото май правеше папка x86

Има ли проблем ако подредбата на бутване в БИОС-а е като тази, която съм посочил в първия си пост ?

Според мен няма да имаш проблеми при такава подредба на у-вата в BIOS. То така или иначе ще иска да натиснеш клавиш ако искаш да заредиш от ДВД или от друго място освен твърдия диск. 32 битовите програми ще вървят на 64 битова операционна система без проблем. Просто ще имаш 2 папки Program Files.

http://www.poweriso.com/download.htm

Това пък е програма за правене на ISO файлове от ДВД диск или всякакъв др диск. Ако не се лъжа има и български език в тази програма.

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Ако може програма директно от DVD на USB :) Пробвах тази от pataran, но не се получи

За да ти се получи, трябва да слезеш най-долу в менюто на програмата multiboot, там /по спомен/ има зададена "other" OC и чрез тази опция съм качвал до 10 различни wi7, XP, Linux и др. неща...

• Автор

За да ти се получи, трябва да слезеш най-долу в менюто на програмата multiboot, там /по спомен/ има зададена "other" OC и чрез тази опция съм качвал до 10 различни wi7, XP, Linux и др. неща...

Има давам на Windows 7/XP/VIsta, преди това направих от диска през boot DVD to Iso iso файл, но не иска. С какво да дръпна от диска на iso и после ще кача с wintoflash

Има давам на Windows 7/XP/VIsta, преди това направих от диска през boot DVD to Iso iso файл, но не иска. С какво да дръпна от диска на iso и после ще кача с wintoflash

Възможно е да го направиш с Nero, като записващо устройство се избере не DVD-записвачката, а Image recorder-а. Т.е. ще се създаде имидж на твоя диск, който ще се запише на хард диска. После този образ, би трябвало да се разпознае от програмата.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

При мен BIOS-a е същия, но имам и removable и предполагам, че то е за бутване от USB

• Автор

Възможно е да го направиш с Nero, като записващо устройство се избере не DVD-записвачката, а Image recorder-а. Т.е. ще се създаде имидж на твоя диск, който ще се запише на хард диска. После този образ, би трябвало да се разпознае от програмата.

Може ли някакво ръководство ?

Имам и Ashampoo 9, ако може и с него да стане

• Автор

Изтеглих образа от диска във вид на iso с ashmpoo и сега ще форматирам флашката. Има ли значение как ще я кръстя ? Така, форматирах флашката и през windows 7 USB/DVD download tool намирам iso файла, но ми дава това

Не сте извлекли iso-то, както трябва. Опитайте пак или с друга програма за извличане. Колко е големината на .iso файла?

• Автор

Не сте извлекли iso-то, както трябва.

Опитайте пак или с друга програма за извличане.

Колко е големината на .iso файла?

голямина - 3,84 GB С коя програма да извлека ?

При отваряне на iso-то с демонтулс ми излиза като диска. Дори го отворих с демонтулс и съдържанието е като на диска

голямина - 3,84 GB С коя програма да извлека ?

При отваряне на iso-то с демонтулс ми излиза като диска. Дори го отворих с демонтулс и съдържанието е като на диска

С тази опитайте например.

Намират се много подобни програми.

П.П. като правите iso-то, не именувайте файла с Windows. Нека автоматично му се зададе име.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

С тази опитайте например.

Намират се много подобни програми.

П.П. като правите iso-то, не именувайте файла с Windows. Нека автоматично му се зададе име.

тази програма предлага само записване на CD/DVD. Не се получава нищо

пробвах и unetbootin, Нищо не се получава

тази програма предлага само записване на CD/DVD. Не се получава нищо

пробвах и unetbootin, Нищо не се получава

Oт линка по-горе пише, че може да прави iso.

The program has the power to create an ISO image using the inserted disc or simply burn an ISO that’s located on one of the connected storage devices.

.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

Не се получава нищо, но ще продължа да тествам

• Автор

Ще опитвам и ще описвам резултатите

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.