Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows от DVD на флашка - програма

Featured Replies

леле начетох се на аматьори който хал хабер си нямат какви глупости пишат ще го обясна подробно и със снимки за да разберете за какво става въпрос първо трябва да намерите чисто копие на windows 7 msdn което не е бърникано от никой-това се прави понеже програмата записва на флашка само легални копия а на нелегалните дава грешка - такива копия има в замунда сложете флашката в компа отворете програмата и намерете исо файла http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/1a1910a1809d7d0a20a850f3e114cc96/1r http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/0839cafdd077db2931485893d664522f/2r изберете си флашката ще направи формат и записвате http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/1ecc089fca71f7081d117eff09a64f68/4f и завършен вид http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/86318484e44a7e4fa37d13ba5dec7624/5e след това ръгаш флашката в компа избираш 1-во буутващо устройство да е USB-FDD и това е -бързо,лесно,вкусно не е нужно да изчета 2 страници с глупости

• Отговори 68
  • Прегледи 17,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

леле начетох се на аматьори който хал хабер си нямат какви глупости пишат

ще го обясна подробно и със снимки за да разберете за какво става въпрос

първо трябва да намерите чисто копие на windows 7 msdn което не е бърникано от никой-това се прави понеже програмата записва на флашка само легални копия а на нелегалните дава грешка - такива копия има в замунда

сложете флашката в компа

отворете програмата и намерете исо файла

http://pics.data.bg/...50f3e114cc96/1r

http://pics.data.bg/...5893d664522f/2r

изберете си флашката ще направи формат и записвате

http://pics.data.bg/...7eff09a64f68/4f

и завършен вид

http://pics.data.bg/...13ba5dec7624/5e

след това ръгаш флашката в компа избираш 1-во буутващо устройство да е USB-FDD и това е -бързо,лесно,вкусно не е нужно да изчета 2 страници с глупости

1.Преди да пусна темата си играх с какво ли не

2.Нали целта е да направя инфото в диска на iso файл

3.Някъде запъва и не знам къде, но като разбера ще пиша

vikont85, човека има диск с Windows 7 x64, и искаше да си го прехвърли на флашка (да е направи бутваща). Затова му предложихме тези програми за създаване на iso image. Относно не оригиналния Windows, че дава грешка при създаване на бутваща флашка с програмата Windows 7 USB/DVD Download tool, може и да сте прав. Но автора на темата, не е споменал дали диска, с който разполага е оригинален или msdn.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

ами аз какво обяснявах до сега - ТОВА Е НАЧИНА да направиш буутваща флашка чак почвам да се дразна ако направи това което съм писал ще преинсталира през USB ако не - няма друг начин както и няма начин да прехвърли диска на флашка невъзможно е

• Автор

С imgburn направих iso копие на диска, но през windows 7 DVD/USB download пак същия проблем. С коя програма да направя бутъбъл USB ? фашката е fat32

ами аз какво обяснявах до сега - ТОВА Е НАЧИНА да направиш буутваща флашка

чак почвам да се дразна

ако направи това което съм писал ще преинсталира през USB ако не - няма друг начин

както и няма начин да прехвърли диска на флашка невъзможно е

Извинявам се че се намесвам,но не разбрах за коя програма става дума и това ли стъпките които трябва да следвам след като съм свалил чисто не пипано копие на windows и съм го запазил на хард диска си,тоест само това ли е нужно за да инсталирам от флашка Windows 7?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

• Автор

Извинявам се че се намесвам,но не разбрах за коя програма става дума и това ли стъпките които трябва да следвам след като съм свалил чисто не пипано копие на windows и съм го запазил на хард диска си,тоест само това ли е нужно за да инсталирам от флашка Windows 7?

ДА

Диска е на приятел и не знам дали е от замунда или арена

ДА

Диска е на приятел и не знам дали е от замунда или арена

Да не нахалствам, но коя е програмата, която прави флашката буутваща??

• Автор

не се притеснявай, затова е темата. Това е програмата

miazmatik

прави каквото съм писал по нагоре и ще имаш буутваща флашка

DD-WRT

ти сам ми каза решението на твоя проблем- флашката ти е FAT32 нищо няма да се запише на нея винаги ще дава грешка

за да стане работата трябва да е NTFS ето виж мойта

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/43c089230e21cfa4c5e7743f1bad97d1/1y

може да ме черпиш 1 виртуална бира :)

не се притеснявай, затова е темата. Това е програмата

Само една добавка: ако флашката се прави бутваща под ОС Windows XP, e необходимо да се инсталира Image Mastering API v2.0.

За да работи програмата.

към DD-RW, щом диска със 7 не е оригинален, по-добре си намерете Windows 7x64 SP1 msdn.

И го направете бутващ с програмата. Така ще приключат, мъките с направата на .iso файла.

Само една добавка: ако флашката се прави бутваща под ОС Windows XP, e  необходимо да се инсталира Image Mastering API v2.0.

За да работи програмата.

А самата програма ще ми предложи ли опция за инсталиране на тази добавка, или трябва допълнително да я сваля и вътре в програмата ли трябва да я инсталирам или просто в windows при другите програми?

• Автор

И NTFS не помага. Тестовете продължават утре :)

Здравей ! Защо се мъчиш със това от диск да правиш iso . Имаш компютър,имаш нет ,изтегли си чисто iso от торентите . Ще ти отнеме няколко минути . Гледам че си намерил програмката на Майкрософт Windows 7 USB/DVD DOWNLOAD tools .Супер лесна е за работа ,ще си ти форматира флашката в NTFS , и за 10-15 мин.(изчакването да се копират фаиловете на флашката ) си готов Всичко останало са си просто проби с това и онова и докато се редят сладки приказки отдавна да беше направил флашката и половината от инсталацията . Успех ти желая .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

значи флашката е заминала няма друго обяснение.на приятели съм направил 6-7 буутващи флашки без никакви грешки

може ми исо файловете са ти дефектни,кажи как да се разберем да ти прата този windows който аз използвам на снимките- с него няма проблеми

Може да се дължи на скапани DOS файлове на инсталираната ОС.

Windows XP/2003 x86

I386dosnet.inf

I386eula.txt

I386 xtsetup.sif

I386dosnet.inf

Windows XP/2003 x64

AMD64dosnet.inf

AMD64eula.txt

AMD64 xtsetup.sif

AMD64dosnet.inf

Windows XP/2003 PE x86

I386SYSTEM32hal.dll

I386SYSTEM32kernel32.dll

I386ntdetect.com

I386setupldr.bin

Windows Vista/2008/7 x86 x64

sourceslicense_default_defaultultimatelicense.rtf *or* sourceslicense_default_defaultserverenterpriselicense.rtf

sourcesinstall.wim

sourcesboot.wim

sourcesproduct.ini

sourcesidwbinfo.txt

bootmgr

folder boot

Windows Vista/2008/7 PE x86 x64

sourcesboot.wim

bootmgr

folder boot

Windows XP/2003 Emergency bootloader x86 x64

I386ntldr

I386ntdetect.com

MS-DOS

IO.SYS

MSDOS.SYS

ПП: Преди месец имах подобен проблем с флашка на Transcend, посмъртно не поиска да стане BOOTABLE, пробвай с друга флашка или на друг компютър!

Редактирано от androns (преглед на промените)

А самата програма ще ми предложи ли опция за инсталиране на тази добавка, или трябва допълнително да я сваля и вътре в програмата ли трябва да я инсталирам или просто в windows при другите програми?

Отделно се инсталира, за ОС Windows XP.

Image Mastering API v2.0. се инсталира по-подразбиране , където трябва. Не трябва да избирате Вие папката.

Ако може програма директно от DVD на USB :) Пробвах тази от pataran, но не се получи, също пробавах и през някаква, която прави iso на диска ( бутващия ), но когато пробвам през wintoflash ми казва, че iso-то не е наред. Програмите за 32 бита попринцип ще ми вървял ли на 64 бита ? Питам, защото май правеше папка x86

Има ли проблем ако подредбата на бутване в БИОС-а е като тази, която съм посочил в първия си пост ?

няма да имаш, но няма и да бутне от усб (щото то не влиза в типа removable дето е в биос, то е тип usb hdd, usb mass storage) за програма: OStoGO - работи с grub4dos (те повечето са с него, моята например я правя ръчно със syslinux, щото знам как става по трудния вариант...) недостатък на програмата е че иска майкрософтския frameshit 2.0

и флашката трябва да е на fat, той самия grub4dos подържа и ntfs, обаче повечето биоси не поддържат boot от флашка на нещо различно от fat (даже fat32 не работи на всякакви флашки)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Професоре, аз мога да бутна от флашка, но нямам usb storage или подпбни. Има само removable

какво boot-ваш щото едно е да заредиш dos, друго да пуснеш инсталация и тя да стигне докрай...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

След малко ще вляза в БИОС-а и ще пиша какви у-ва за бутване има. А програмите, които са 32 бита на 64 битов 7 ще вървят ли ? Имам налични 4 GB рам и затова искам 64 Пробвах с програмата, но пак нищо, flameshit не е съвместим с виста. Бутващите у-ва, които имам Hard Drive, CD/DVD, Removable Device, Network, Disabled

значи дъното ти не поддържа буутване от флашка съжалявам намери си външна записвачка и инсталирай от нея с диск

Лаптопа ти какъв модел е? Преди няколко седмици преинсталирах един Asus F3U с флашка, понеже не му работеше DVD-устройството. Пробвах да сложа Removable Device в BIOS на първо място, но не искаше да буутва. После вместо да сложа в биоса на първо място Removable Device, натиснах ESC и се показа boot менюто. Оттам избрах флашката и всичко тръгна. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.