Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

МЕГАЛАН - М(ен)ТЕЛ

Featured Replies

Здравейте съфорумци,

Отново дойде момента в който имам нужда от Вашите професионални и адекватни съвети! Преди 1 ден ми изтече договорът към Мегалан :) И така чудя се след като мтел закупиха мегалан дали услугата е същата или е коренно различна просто мтел ще ползват трасето на мегалан. Гледах в сайта на ментелите и има много добри предложения за 50mbt скорост + еди колко си телевизионни канали (различен брой за различните пакети), която е скоростта и в момента на вече изтеклият ми договор към мегалан, а за каналите примерно най - икомичното ми върши чудесна работа не съм фен на телевизията ама все пак е добре човек да има 10тина канала ( дискавъри, националните, нешънъл джеографик, хистори, евроспорт и т.н.). Някой от Вас дали вече има опит и реален поглед върху подобно прехвърляне от мегалан към ментел? Даже ако някой чул, видял или каквото и да е стигнало до ушите или очите му ми върши работа, защото до моите не е стигало нищо от както стана купуването от последните :no-no:

И понеже утре ще става каквото ще става към едните или другите ще Ви помоля за бързи и конкретни отговори

П.С.: На Мегалан съм си харесал следното:

Договор за 1 година - първите 6 мес. по 6 лева, следващите 6 месеца по 30 лева ( на това бях и до сега 1 година, която вече изтече :), като от мегалан не искам телевизия защото не предлагат нещото, което ме изкушава при ментел ТЕЛЕВИЗОР като за без парички :) )

Договор за 1 година - 36,90лв. ( значи цената от мегалан за абсолютно същите канали и интернет връзка е абсолютно същото, но НЕ предлагат телевизор, което ме привлече към МЕНТЕЛ ), а ето го и въпросният телевизор с този договор 18.5” LCD телевизор LG М1962 DP само за 8,90 лв./мес. или за 199,90 лв. в брой. Като от сайта не се разбира дали за телевизора трябва да съм на 24 мес. договор или може както съм си избрал на 12 мес.

Благодаря Ви предварително :yanim:

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Аз съм на Мегалан, доволен съм нямам прекъсвания на услигите, но телевизионните канали са малко, при другите оператори не знам какво е нивото на обслужване, но имат повече tv канали

• Автор

Моля темата да бъде изтрита, набавих си нужната информация инцидентно :)

Моля темата да бъде изтрита, набавих си нужната информация инцидентно :)

е, можеше да я споделиш с нас, вместо да искаш темата да се трие !

• Автор

е, можеше да я споделиш с нас, вместо да искаш темата да се трие !

Ми значи мениджърът ( бе шеф си е ), та шефа на приятелката е към мтел, подръжката въобще не била 24/7 както пише; интернета му чезнел постоянно; за телевизиите нямал особенно мнение защото не гледал телевизият почти. И общо взето го е загазил с М(ен)тел, както се и преполагаше, има и някакъв домашен телефон който не може без него ... но се надявах да са се оправили от към смотана политака да ни скубат колкото могат без да дават нищо отсреща :mad:

Аз мога да кажа за мегалан - не виждам тразлика от преди идването на мтел и сега. Поддръжката им наистина е 24/7 (пред време им завънях посерд нощ, че ми бяха спрели нета погрешка), скоростта е такава, за каквато плащам, прекъсвания няма...въобще аз съм много доволен и вероятно ще си подновя договора.

Абсолютно съм съгласен с rvp и DD-WRT. Не че съм бил на много доставчици, но не мога да си представя, какво ще да е по-добра подръжка от тази на Мегалан...

интернета му чезнел постоянно;

Няма такова животно... не помня кога за последно ми е спирал интернета (и дали изобщо) по вина на Мегалан...

И аз имах (и имам все още) подобни притеснения, че ненавиждам Мтел, ама засега не се оправдават.

Редакция - това се отнася само за нет-а. Телевизия не гледам.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Изключително доволен съм и от Мтел и от Мегалан,като със Мтел съм вече 8 години,а Мегалан по-малко към 3,но никакави проблеми,нито едно прекъсване на нета по тяхна вина,от това по-добра подръжка не знам дали има?

И аз имах (и имам все още) подобни притеснения, че ненавиждам Мтел, ама засега не се оправдават.

Не се захваля на нов началник и малко прасе - не се знае каква свиня ще стане :)

Аз също бях доволен от евроком докато не ги купиха другата мафия Близу http://www.youtube.com/watch?v=XvE-TNJRQuU

Аз отговарям така! Също съм на въпросната фирма от нова година поради това, че купиха "EVO BG" Веднага се опитаха да ни изиграят с пораношните ни договори. А в договора/ няма да прикачвам снимка, само ако някой се интересува/ е записано, че се запазват всички привилегии на подписаните преди това договори. Не ги опювам, но и хич не ги хваля и няма да ги похваля. На оптичен нет съм със скорост 75 мегабита от договора. Няма такава оферта при новият ми доставчик.Имайте го впредвид и не искам да говоря празни приказки, но че си правят каквото искат, това е вярно. За поддръжката - нямат никакви проблеми поне в нашият град, щото момчетата са същите, които бяха и на "EVO BG" На тях им свалям шапка! Дано да сте доволни. Но когато човек е бил на по-голяма скорост 75мегабита, да падне на по-малка - около 45 за същите пари, си е много, ама много неприятно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мегалан от изказвания по форуми / и дъщерята я ползва във София / я знам като много добър доставчик , но щом е под шапката на ментел, близу , бтк да ме извинява някоя фирма ако съм я пропуснал - работата ще загрубее . Като знам колко са нагли тия величия , ще почнат да съкращават техниците си че не са уплътнени :) На един техник трябва да има 7/8 повреди днес иначе си заминава - що за политика е това :no-no: че не е ли по хубаво поддръжката да бездейства отколкото да има повреди и недоволни клиенти .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Не се захваля на нов началник и малко прасе - не се знае каква свиня ще стане :)

То е така, обаче аз не плюя никой за това, какъв може да стане. Мнение се дава за това, какво е. Мегалан са собственост на Мтел от ~ година и половина, ако си спомням правилно и за този период не мисля, че нещо се е сменило от моя гледна точка.

То е така, обаче аз не плюя никой за това, какъв може да стане. Мнение се дава за това, какво е. Мегалан са собственост на Мтел от ~ година и половина, ако си спомням правилно и за този период не мисля, че нещо се е сменило от моя гледна точка.

Има толкова гледни точки, колкото са абонатите на дадената мрежа. Тук всеки изразява своето лично мнение, а то е повод за понататъшни размишления.

• Автор

Олеее направо чете коментарите и се чудя между редовете ли четете ... ВСИЧКИ ме нападнахте, че мегалан са били добри, ЧЕ АЗ ДРЪВНИЦИ къде съм казал, че не са ... Чели недочели и се изказвате, на мегалан съм от 6 години за интересуващите се - за този период имам едно 10 минутно прекъсване на интернета поради сериозна авария! Попитах дали на МТЕЛ, ако подпишеш договор за итнернет и телевизия към МТЕЛ НЕ МЕГАЛАН - пак повтарям за неразбралите МТЕЛ!!!!!!!! Дали интернетът ще бъде същият защото може мтел да са купили мегалан, но мегалан като интернет доставчик си остава търговската марка "мегалан" и не се свързва по никакъв начин с мтел до края на 2013г. ( по спомени, защото сделката е със забавено преотстъпване на собственост или както е там правният термин ). Я дръвници като сте на мегалан и ги свързвате с мтел, отидете си платете интернета към мегалан в офис на мтел ( ХАХАХА ) ха познайте дали ще имате успех? Обратното също важи, все още са си различни търговски марки... П.С.: Вчера подписах към мегалан отново за 1 година. Първият вариант от моят пост ако въобще някой чете постовете и моля уведомете ме на лично да сменя заглавието на темата ако ще коментираме и други доставчици, защото темата се размива!

/спам

Здравейте съфорумци,

Отново дойде момента в който имам нужда от Вашите професионални и адекватни съвети!

:speak:

ЧЕ АЗ ДРЪВНИЦИ къде съм казал, че не са ...

Я дръвници като...

• Автор

Хубава черта е това българите да вадите думите от контекста. Няма нищо свикнал съм и стоя зад моите думи, може да съм прекалил, но поне следващият път прочелите това може пък за разнообразие да прочетат първият коментар, по която и да е тема и тогава да пишат мнения. И преди около 10 мнения помолих темата да бъде изтрита защото е безмислена вече, поради незнайни причини имаше и модератор ( главен ) в темата, молбата от автора на темата не беше удовлетворена - защо? Не знам ... Айде Флекс ти си давай сега чети внимателно и гледай какво ще извадиш ама така, че да се получи драма с лек превес на злоба ;)

Не видях някой да те е нападал , освен където

Няма такова животно... не помня кога за последно ми е спирал интернета (и дали изобщо) по вина на Мегалан...

но и той не те е нападал . От моя скромен опит с големи оператори споделих че на месната кабеларка която бях имаше мотивирани екипи които се отзоваваха за минути при проблем при повикване на офис телефона а дори имах и техен личен телефон , работеха момчетата със кеф и след работно време ако се налагаше само и само абоната да бъде доволен . Какво направиха Близу като ги купиха - след няколко месеца ги съкратиха на половина , пренасочиха телефона към националния / център за над 2 мил лева :) / разговаряш с оператори които ти четат от лист какво да правиш - рестартира ли компютъра, модема, рутера - и 30/40 минути се мъчат да те убедят че причината е при теб . Свалиха скоростта на нета и след като питаш в така уважавания от мен център ;) те само казваха ама при нас няма такива скорости за които питате - е как да няма като преди да купят кабеларката аз съм ги имал .

Понеже и на село имам интернет , само че там беше от М7 - същата одисея - съкратиха техниците - съсипаха скоростта а за поддръжка ето http://forum.blizoo....119e9d868#p3520

Общото към Мегалан /Мтел и моята одисея - все още там не е довършена . Ако не се лъжа Блиу купиха М7 още преди 2 години , мрежата я превключиха преди месеци а плащането все още не е прехвърлено - плащаме в офис на Близу - но на лаптоп и едва дали Дянков знае че плащаме :)

ПП. Дано Мегалан никога не стигне нивото на горните кабеларки - но много ме съмнява - големите риби ги интересуват само печалби и лъжливи реклами от рода боза.... пак боза.... :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Айде Флекс ти си давай сега чети внимателно и гледай какво ще извадиш ама така, че да се получи драма с лек превес на злоба

Непосилна задача ми даваш....

Просто ме учуди как от "съфорумци" станаха "дръвници"...

• Автор

Непосилна задача ми даваш....

Просто ме учуди как от "съфорумци" станаха "дръвници"...

Защото се изнервих ...

1. Темата трябваше отдавна да е изтрита - по молба на автора ( аз )

2. Искаш ли аз да извадя малко цитати или сам можеш да прочетеш ясно и конкретно въпроса от първият коментар и колко са ми отговорили конкретно, абсолютно всички ми говорят за това как мегалан са добри е аз не попитах това, защото ми е ясно вече 6 години, а от вчера подписах за още 1г. съм към тях.

3. Искам да се върна на първото !

4. Да не говоря, че заглавието е ясно дефинирано - въпреки това ми говорите за другите доставчици... За което нямам против, но ми кажете да сменя заглавието на темата и ТУК пак трябва да помоля в такъв случай модератора да изтрие ненужните коментари.

Има ли нужда да изброявам повече? Надявам се да съм ти отговорил на въпросът - ако не съм ще се върна към :

... може да съм прекалил, но поне следващият път прочелите това може пък за разнообразие да прочетат първият коментар, по която и да е тема и тогава да пишат мнения...

ДРЪВНИЦИ

Няма нищо свикнал съм и стоя зад моите думи, може да съм прекалил, но поне следващият път прочелите това може пък за разнообразие да прочетат първият коментар, по която и да е тема и тогава да пишат мнения.

1. Темата трябваше отдавна да е изтрита - по молба на автора ( аз )

Хубаво е преди да упрекваш другите, че не ти четат темата, да прочетеш правилата на форума... По-специално 2.13 и 3.5...

Да, не ти отговорихме коректно на въпроса, но пък и не сме заслужили такива определения...

• Автор

Хубаво е преди да упрекваш другите, че не ти четат темата, да прочетеш правилата на форума... По-специално 2.13 и 3.5...

Да, не ти отговорихме коректно на въпроса, но пък и не сме заслужили такива определения...

Не знам защо се засегнахте толкова всички от това определение ( дали се самоопределяте в конкретният случай или нещо подобно не знам също ). Правилата на форума съм ги чел и си има модератори, които да гледат дали се спазват. Ако Вие лично или някой друг се чувство засегнат или обиден от даден коментар било то мой или някой друг има един прекрасен бутон "Докладвай". И ако има причина коментарът който ви е накърнил самочувствието ще бъде заличен ( изтрит ). Всякакви други бъдещи обсъждания са празни приказки, не упрекнах никой конкретно, с което съм спазил всички общо човешки права - изложих моята теза с доводи било тя "вулгарна" ( ако това е вулгарно просто не знам ... ).

Моля за пореден път темата да бъда заключена или изтрита защото се изчерпа отдавна и всичко от тогава насетне са просто трупане на мнения на дадени съфорумци правещи се на засегнати ощипани девойки ( отново не конкретизирам никой, а който се разпознае в това определение си е негов личен проблем с който аз нямам нищо общо )

Благодаря за разбирането! :shy11:

И така чудя се след като мтел закупиха мегалан дали услугата е същата или е коренно различна просто мтел ще ползват трасето на мегалан.

Аз съм отговорил на това. Сега, че ти пишеш едно, а си мислиш друго съвсем не е наш проблем...

• Автор

Аз мога да кажа за мегалан - не виждам тразлика от преди идването на мтел и сега. Поддръжката им наистина е 24/7 (пред време им завънях посерд нощ, че ми бяха спрели нета погрешка), скоростта е такава, за каквато плащам, прекъсвания няма...въобще аз съм много доволен и вероятно ще си подновя договора.

Вие сериозно ли? Посочете ми точно с кое отговаряте на въпроса дали мтел предлагат същите услуги като качество, цена, обслужване и т.н. има ли нужда да Ви цитирам или сам ще се справите в прочитането на първите си 6 думи... Ама се и заяждате, вече имам чувството, че аз съм глупавият, че се защитавам от толко неподготвени изказвания - за това спирам ...

Отказах се да чета всичко изписано ... отново нападки и ненужни нерви и загубено време.

С две думи: използвах услугите на SPNet около година и половина. Имах доста проблеми по тяхно време, това не е важно, защото се пита друго. Когато мина около година и два-три месеца вече сделката беше минала, дори и неофициално (т.е. знаеше се, че са закупени, но всичко беше в моментно затишие - отново се плащаше в залите DOOM във Варна, размишляваше се какво ще се случи след някой друг месец с екипите и поддръжката и т.н.) и нещата се промениха. Намалиха ми международния ъплоуд (основното конкурентно предимство на SPNet пред всички останали и поради което подписах с тях - дори и пред Мегалан (София), за Варна да не говорим, че по-добри нямаше!) БГ ъплоуда падна на около 30-40 мбпс, което не е болка за умиране, но международния от 20 стана на около 8мбпс. Бях на 50/50 план, който се състоеше в 50/50 БГ и 50/20 межд.

Това е с две думи. Оттогава съм на БТК-ADSL. Бавен е, зная, но няма да плащам за нещо, което не получавам. Също няма да ми идват онези от Австрия и за същите пари вече да предлагат по-малко, че на всичкото отгоре и загуби да имам. Защото видяха, че смазаха конкуренцията като изкупиха малките и сега нека да убием всичко (за Варна нямаше какво да изкупуват даже, защото там е "друга бира" - варненци знаят най-добре). Е, няма да е с моите пари целия този фарс! Защо не оставиха скоростите - писано е много пъти - защото инфраструктурата на Megalan София нямала да поеме. Че аз ли съм виновен ... да оправят нещата с Мегалан и да продължат със същите нормални скорости, каквито бяха, а не чрез тънка далавераджия, без да инвестират да смъкнат просто скоростите и да "уеднаквят" всичко. Ами нека да "уеднаквят" Мегаланските към СПНетските, а не обратното! Така че, по-далеч от мен, М-тел! Като си преразгледате политиката отново ще преподпиша с вас.

Затова сега си знам - бавен, но постоянен и получаваш това за което плащаш - БТК-ADSL и чакам FiberNet (въпреки, че нямам все още събрани впечатления от него).

P.S. Говоря за ЛАН! Мой пропуск.

sake

Редактирано от saketo (преглед на промените)

Олеее направо чете коментарите и се чудя между редовете ли четете ... ВСИЧКИ ме нападнахте, че мегалан са били добри, ЧЕ АЗ ДРЪВНИЦИ къде съм казал, че не са ... Чели недочели и се изказвате, на мегалан съм от 6 години за интересуващите се - за този период имам едно 10 минутно прекъсване на интернета поради сериозна авария! Попитах дали на МТЕЛ, ако подпишеш договор за итнернет и телевизия към МТЕЛ НЕ МЕГАЛАН - пак повтарям за неразбралите МТЕЛ!!!!!!!! Дали интернетът ще бъде същият защото може мтел да са купили мегалан, но мегалан като интернет доставчик си остава търговската марка "мегалан" и не се свързва по никакъв начин с мтел до края на 2013г. ( по спомени, защото сделката е със забавено преотстъпване на собственост или както е там правният термин ). Я дръвници като сте на мегалан и ги свързвате с мтел, отидете си платете интернета към мегалан в офис на мтел ( ХАХАХА ) ха познайте дали ще имате успех? Обратното също важи, все още са си различни търговски марки...

П.С.: Вчера подписах към мегалан отново за 1 година. Първият вариант от моят пост ако въобще някой чете постовете и моля уведомете ме на лично да сменя заглавието на темата ако ще коментираме и други доставчици, защото темата се размива!

Интернетът на Мтел и Мегалан е същият, поради простата причина, че Мтел купиха Мегалан и сега са едно. Ние се възползвахме от Коледната им оферта за цифрова ТВ, нет + LCD телевизор LG. Досега не сме имали проблеми нито с качеството на ТВ-то, а за нета да не говорим, супер бърз е. Сваляме 1 филм за 2-3 минути. За сравнение преди бяхме към Sofianet и сваляхме 1 филм за 20-30 мин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.