Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет при избор за лаптоп?

Featured Replies

Здравейте,искам да си взема лаптоп от техномаркет,но идея си нямам с марките,кои са добри,кои са лоши... Не искам като си го купя и след 2-3 месеца да почнат да ми скърцат пантичките,монитора да ми прави проблеми,да прегрява и тем подобни,държа много на марката да е хубава понеже лаптопа е всичко в едно и не мога ей така да си сменям части и добавям като на компютъра... е сигурно мога,но предполагам излиза доста по солено. Може ли да ми препоръчате някакакъв до 900,и с добра видео карта защото работя с разни програмки за видеообработка... БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

• Автор

защото ми се отдаде възможност да използвам намаление от този маркет : )

Редактирано от Евето (преглед на промените)

Проблеми ще имаш какъвто и да купиш. Видео обработката е тежка за слабите процесори и почти никаквото охлаждане на лаптопите. А за игри дори не си и помисляй.

според изискванията: не трябва да е тошиба - най много им се чупят пантите hp - едвам си изкарват гаранцията ако е 2 години. по въпроса с видеокартата и прегряването - няма лаптоп дето да не прегрява ( за да не прегрява трябва да е със celeron 520m и граденото в чипсета видео (gma950) - това не прегрява даже със тотално задръстен вентилатор) каквото и да е вънното видео ще почне да прeгрява по едно или друго време, но ако е nvidia по лесно ще се прецака (те и атита се прецакват, но са нищожен % от това, което е при nvidia) та вариантите за марки дето остават са acer и asus... и нетбуците на всички останали марки останали също няма как да прегреят...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

тя каквато и да е видеокартата ще става за видеообработка - видеообработката товари процесора, рамта и харддиска, не и видеото...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

значи между онзи и е този се колебая http://www.technomarket.bg/products/09113160/sony-vaio-vpc-yb3v1e-p ,не е с ония големи параметри,ама дали пак е добър? Иначе на външен вид страшнооооо ми харесва,пък и Сони не са ли по-здрави?

Определено недей Сони-то. Това е малко процесорче за нетбук, енергоспестяващо и икономично..... Всичко друго , но не по красота! ПП: Каква видеообработка на 11.6 инча, имаме служебни Toshiba Portege с12.1 инча и са като смартфони :)

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много!Значи се спирам на горния : )

Избягвай лаптоп с процесор AMD.

Това са отживелици. AMD грееха на времето, сега са прилични процесори и вършат някаква работа. Да, по-слаби са, но това не значи, че не стават или, че ще ти стопят дупка в корпуса... Имам лаптоп с AMD Turion, печка си е, но с повече внимание и грижа дори той е в приемливи температури, а това е стар процесори. По-новите са още по-добре.

Защото не се знае каква е квалификацията на продавача и каква е общата култура на купувача!Не че са лоши мобилните AMD - рискови са.

И за да не отварям нова тема да се наредя и аз на опашката за съвет при избора на лаптоп за около 1000 лв.Може и малко повече но малко :) Лаптопа няма да се ползва за игри нито за някакви сложни и тежки програми.Искам просто оптималния вариант за тези пари към момента :)

И за да не отварям нова тема да се наредя и аз на опашката за съвет при избора на лаптоп за около 1000 лв.Може и малко повече но малко :)

Лаптопа няма да се ползва за игри нито за някакви сложни и тежки програми.Искам просто оптималния вариант за тези пари към момента :)

1.HP ProBook 4530s

2. Lenovo ThinkPad Edge E530

3. Lenovo ThinkPad Edge E320

Зависи вече как и къде ще го ползваш,

ако ще се разнася - Е320 и неговите 13-инча са оптималния избор.

Е530 е с USB 3.0 няма да казвам колко е полезно това, ако се работи с големи файлове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.