Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Компютърът не тръгва"

Featured Replies

Днес след като включих компютъра в захранването (не съм натискал бутова за старт) Перките се въртят,а след натискането на бутона СТАРТ перките започват да се въртят малко по-силно и нищо(нито лампите светят,само мишката и клавиатурата,на монитора нищо не се показва)Преди пак ставаше така но махнах за малко батерията за биоса и се оправи.Махнах рамта,чистих,гледах за издути кондензатори, захранватено работи. П.С. Не гася компютръра от захранването заради този проблем.Но спираха тока и след това проблема се съживи.Понякога перките спират да се въртят,натискам СТАРТ бутона и компютъра тръгва.Сменях батерията но с друга не работи.

От леко неясното обяснение на проблема, предполагам, че проблемът го е имало и преди да са ти спирали тока. Това означава ли, че е бил решен по някакъв начин преди и сега се е появил отново ? Кога перките спират да се въртят ? Включваш го в захранването и след малко спират да се въртят понякога, а понякога не спират ? За да има подобен проблем, означава, че захранването е калпаво или си заминава. При обикновено прекъсване на електрическата енергия към захранването, то просто спира да работи. За да се развали в такъв случай, трябва да е имало токов удар и по-високо напрежение, при което защитата, ако има такава, на захранването не е сработила. Което най-вероятно означава, че захранването ти може и да работи според теб, но най-вероятно проблемът е от него и те съветвам да пробваш машината с ново захранване. И накрая, но не на последно място, кажи какви са компонентите на компютъра.

• Автор

Перките в много редки случай спират (3% от случайте) от случайте,ами дал съм го захранването да го видят на друг компютър но като го разглобих и включих само захранването в тока перката (на захранването) не се върти ще видя какво ще ми кажат но питах приятел и ми каза,че може и да е от дъното.1GB RAM,1.8 Hz,512 mb video card

Перките в много редки случай спират (3% от случайте) от случайте,ами дал съм го захранването да го видят на друг компютър но като го разглобих и включих само захранването в тока перката (на захранването) не се върти ще видя какво ще ми кажат но питах приятел и ми каза,че може и да е от дъното.1GB RAM,1.8 Hz,512 mb video card

От това, което си написал, излиза че захранването ти е извадено от кутията и ти пробваш да го стартираш. Така няма да стане. Ако все пак е свързано към дъното и перката на захранването не се върти, то това не означава, че не работи, а че перката може да се е спекла и се нуждае от раздвижване или смяна. Ако е работило дълго време без охлаждане, захранването е прегрявало и съответно вероятно е дефектирало.

Ти как пробва захранването ? само си го включил в тока ? даде ли на късо на 20/24 пиновия зелен и черен на късо ? и освен да завърти перката измери дали ги има напреженията и дали са в норма .

Публикувано изображение

Няколко пъти четох, но така и не можах да разбера ситуацията. Това което разбрах е: Преди е имало проблем който е решаван с махане на батерията или иначе казано ресет на биоса. Имало е спиране на тока. След това като си включил кабела в РСто вентилаторите веднага почват да се въртят без да стартираш РСто от бутона. При някой дъна е нормално. Задръж старт бутона 5 секунди и би трябвало да се изключи. Ако не се изключи търси проблем в дъното, тъй като не разпознава командата която му подаваш а именно принудително гасене на системата. Ако се изключи пусни го пак и сподели какво се случва, имали биип кодове няма ли. Ако няма почвай да откачаш всичко остави само дъно и процесор без памет, видео, диск, СД ако имаш някакви карти. Стартирай отново дъното трябва да даде звуков сигнал естественно трябва да имаш закачен говорител към дъното.

• Автор

Правилно си разбрал.С рестартирането на биоса PC-то тръгна,обаче 1-2 месеца след това(PC-то не съм го гасил от загранването)един ден го пуснах и като се зареди Windows и излязох,като се върнах на монитора бяха излезнали разни черти.Изключих го от старт бутона,перките продължиха да се въртят,но системата се изключи....Задържам го,но перките започват да се въртят малко по слабо.

...... излязох,като се върнах на монитора бяха излезнали разни черти......

Човек казвай всичките колкото и дребни детайли около даден проблем а на на седмица по лъжичка. Това с чертите насочва към проблем с видеокартата. Дребен деткайл който не беше споменавал до сега и ние няма как да го отгатнем.

Махни видеото и опитай да стартираш. Въпроса е дали ще се чуе биип кода за липсващо видео, Ако се чуе тогава съвета е да опиташ с друго видео. Ако няма писукане се търси проблем във дъното или процесора.

Бях писал да опиташ като включиш РСто и се стартира само да задържиш бутона за пускане поне 5 секунди. Направи ли го ? Ако се загаси и с последващо натискане отново си се стартира значи автомотичното тръгване на вентилаторите не е проблем защото те са работили когато си дръпнал кабела и затова при вкарването му отново пак тръгват. При някой дъна това е нормално. Ако не успееш да го загасиш със задържане на старт бутона то тогава проблема отива към дъна, просто биоса не разбира какво му казваш да направи.

• Автор

Да правих това с задържането на бутона,гаси се

Ти как пробва захранването ? само си го включил в тока ? даде ли на късо на 20/24 пиновия зелен и черен на късо ? и освен да завърти перката измери дали ги има напреженията и дали са в норма .

Публикувано изображение

Не съм го пробвал аз дадох го на един човек дето разбира и каза ,че работи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.