Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7

Featured Replies

Имам следният проблем с операционната си система вчера си инсталирах за първи път Седмицата и започнах да слагам драйвърите. С големи мъки инсталирах лан картата с драйвърите за виста и си въведох данните за връзка с интернет. След това от нета си дръпнах риалтек и драйвър за видео картата съвместими със Windows 7. До тук добре никакви проблеми но днес се прибирам пускам машината и какво да видя имам драйвър за лан картата адресите ми не са въведени а риалтека е безследно изчезнал. Пробвах всичко дори си дръпнах най нови драйвъри за мрежовата карта на 100% съвместими със Седмицата при рестарт резултата е същия - няма данните за връзка въведени.

Покажи device manager и за кво ги сваляш от нета драйверите.Windows 7 сама си открива драйверите за интернета и другите работи пусни ги да минат през windows updata и виж дали ще се опрай

Опитай се да изчистиш всички стари драйвъри за мрежовата карта, предполагам че при рестарт се зарежда някой "неправилен", после инсталирай този, който смяташ, че е правилния. Все пак можеше да споделиш каква е картата и другите чаркуля..

• Автор

Опитай се да изчистиш всички стари драйвъри за мрежовата карта, предполагам че при рестарт се зарежда някой "неправилен", после инсталирай този, който смяташ, че е правилния. Все пак можеше да споделиш каква е картата и другите чаркуля..

За това се сетих от Диспечера на устройсвата деинсталирах и пак си сложих този който ми трябва но е същото а картата е TP-Link TF-3200.Забравих да спомена нещо много странно което забелязах в центъра за мрежи и споделяне там където ми пише връзките всяка стара изчезва и като въведа новите данни се увеличава номера зад нея с 1. В момента е "локална връзка 7".

Редактирано от inferno16 (преглед на промените)

1. "С големи мъки инсталирах лан картата с драйвърите за виста" - "картата е TP-Link TF-3200" - в сайта на тп-линк е упоменато че драйвърите за ОС Windows са за версии 98SЕ до 7 включително ???

как се получава интернета? PPPoE, IP/gateway/dns, dhcp (автоматично получаване)?

• Автор

1. "С големи мъки инсталирах лан картата с драйвърите за виста" - "картата е TP-Link TF-3200" - в сайта на тп-линк е упоменато че драйвърите за ОС Windows са за версии 98SЕ до 7 включително ???

как се получава интернета? PPPoE, IP/gateway/dns, dhcp (автоматично получаване)?

те са от 98 до 7 аз вече съм с тези за 7 въпросът беше че нямам никакъв нет а на диска ми са едва до виста. Получавам итернета при въвеждане на IP, Mask, Gateway и 2 DNS-а

Твоя компютър няма ли си точна марка,че да си изтеглиш драйвърите от сайта производител.Там са най точните...

• Автор

Твоя компютър няма ли си точна марка,че да си изтеглиш драйвърите от сайта производител.Там са най точните...

Не няма си точна марка дъно - асус процесор - амд видео - ати хард - самсунг рам - кинстън ама за мен това няма нищо общо. за всеки компонент които се нуждае от драйвър съм изтеглил от официалните сайтове.

Преди като ми взеха лаптопа беше без ОС и го оставих на сервиз да ми сложат ХР. Казаха ми, че трудно са намерили драйвъри за лан картата ми и дори бях при тях като се опитваха да сложат правилния. Всичко си беше нормално, докато не ми се наложи да си сменя насторйките на IP протокола - пиша IP и при Apply/OK не искаше да ги запомни, все едно нищо не е писано. Проблема се реши или чрез Repair на ОС, или Fresh Install.

В работата имам едно малко дискче, точно с този куц драйвър за 3200. Това е TP Link карта с чип на Realtek, но Win-а не го открива автоматично. Шефа беше купил десетина бройки и се видяхме в чудо с тези карти. Ако има на диска за "7", ще го кача, но би трябвало и за Виста да стане. Иначе при всяка нова инсталация на драйвъра е нормално да ти се конфигурира нова локална връзка.

В работата имам едно малко дискче, точно с този куц драйвър за 3200. Това е TP Link карта с чип на Realtek, но Win-а не го открива автоматично. Шефа беше купил десетина бройки и се видяхме в чудо с тези карти. Ако има на диска за "7", ще го кача, но би трябвало и за Виста да стане. Иначе при всяка нова инсталация на драйвъра е нормално да ти се конфигурира нова локална връзка.

те са от 98 до 7 аз вече съм с тези за 7 въпросът беше че нямам никакъв нет а на диска ми са едва до виста.

Доколкото разбирам, човекът си има диск с драйвърите.

Може да пробва да сложи драйвъра за Виста (дясна мишка/Properties/Сompatibility/Windows7/OK)

• Автор

Първо искам отново да кажа защото явно не се изразих правилно драйвърът за виста го сложих от диска колкото да ми тръгне нета но след като ми направи мизерията изтеглих от сайта им този за 7 махнах стария и сложих този но проблемът остана.И второ не ми конфигурира нова локална връзка при преинсталация на драйвъра а когато изключа и включа или рестартирам компютъра. странното е че ако дам на излез и пак си вляза в акаунта не става така.

Първо искам отново да кажа защото явно не се изразих правилно драйвърът за виста го сложих от диска колкото да ми тръгне нета но след като ми направи мизерията изтеглих от сайта им този за 7 махнах стария и сложих този но проблемът остана.И второ не ми конфигурира нова локална връзка при преинсталация на драйвъра а когато изключа и включа или рестартирам компютъра. странното е че ако дам на излез и пак си вляза в акаунта не става така.

http://www.2shared.c...AW/TF-3200.html

На моя диск има и за 7.

П.П. За всеки случай: разархивираш, задаваш ъпдейт на драйвърите в дивайс мениджъра и посочваш мястото, където си ги разархивирал...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Да но ако не деинсталирам стария пише че съм с най-подходящия.post-241986-0-04085400-1337254393_thumb.

Идеята е да пробваш с различен, щом с твоя не работи коректно. ...
  • Автор

Много странно но състоянието се измени леко. Почти сигурен съм че windows трие драйвъра за интернета ми и при пускане го инсталира на ново. Това което се промени обаче е че вече при рестарт на системата не се губи нищо а когато изключа и пак пусна PC нямам нито нет нито ЗВУК за който споменах и в първия пост но никои не му обърна внимание. Преинсталирах с нов диск на 7 който взех от приятел но все същото. Едит: Ако драйвърът за нета се затрива и после пак си го открива то този за звука не се открива след ново пускане на системата. :sobbing:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.