Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Измислиха ваксина срещу цигарите

Featured Replies

Революционна ваксина срещу тютюнопушене е на път да се появи в аптеките по целия свят. Тя е дело на швейцарски учени. По техните думи ваксината убива усещането за удоволствие от цигарите. 40% от тези, които са участвали в изпитанията, продължили 9 месеца, са се отказали от вредния навик. Дотогава те са пушели от 10 до 40 цигари дневно. Ваксината създава антитела в кръвта, които пречат на никотина да попадне в мозъка. Когато никотинът стигне до мозъка, нивото на един от хормоните на щастието - допамин, се увеличава. У ваксинирания това не се случва. Така той вече не изпитва удоволствие от пушенето. Създателите смятат, че е достатъчно ваксината да се прави веднъж годишно. Антиникотиновата инжекция ще се появи на пазара до 2010 г.

До 2010г. ще съм умрял от рак на белия дроб!!!

Ако човек има воля и желание и без ваксината ще спре цигарите! :clap:

Но пък от друга страна има заклети пушачи които не могат да спрат цигарите.На тях може да им свърши работа. cool.gif :bye:

Редактирано от the_flapper (преглед на промените)

Какъвто и ефект да има тази ваксина, най-добрия начин е да не се пуши.

Да да,не вярвам аз в тия неща.Не пуша от две години вече,отказах ги единствено с воля.

И аз с воля ги отказох преди време и не ми се вярва много да помага sad.gif

• 4 години по-късно...

Къде е ваксината?!?!

Вече сме 2010 и аз се МЪЧА да откажа цигарите...

Къде е ваксината?!?!

Нали знаеш поговорките "Гарван гарвану око не вади" и "Всяка жаба да си знае гьола".Та тука става въпрас за мултимилярдни бизнеси.В такива случаи се спазва дабрата етика фармацевтичния бранш да не се намесва в делата на тютюневия и обратното.Иначе ако фарм. корпорациите произведат тази ваксина и хората се откажат да пушат,какво ще правят тютюневите концерни?Затова за да не си "скачат на врат" и да не губят стотици милиони в безплодни съдебни дела,и задкулисни битки,се пази дистанция между браншовете ,което навежда на мисълта,че тая ваксина няма да я биде скоро. :)

Нали знаеш поговорките "Гарван гарвану око не вади" и "Всяка жаба да си знае гьола".Та тука става въпрас за мултимилярдни бизнеси.В такива случаи се спазва дабрата етика фармацевтичния бранш да не се намесва в делата на тютюневия и обратното.Иначе ако фарм. корпорациите произведат тази ваксина и хората се откажат да пушат,какво ще правят тютюневите концерни?Затова за да не си "скачат на врат" и да не губят стотици милиони в безплодни съдебни дела,и задкулисни битки,се пази дистанция между браншовете ,което навежда на мисълта,че тая ваксина няма да я биде скоро. :)

Не знам дали пазят дистанция, но Русия например има подобна терапия, бият ти инжекция и зависимият минава през някакъв апарат, след което ти дават лекарства, които трябва да се пият в продължение на месец и ефекта е гарантиран. Но също голямо влияние оказва и волята.

Ми не се е чуло много много.Ако е наистина ефективно,правителството и фармацевтичната компания веднага ще си направят PR и реклама,НО пак казвам даже и да има някакво средство (антитела срещу никотина ,което ме съмнява)то поради конфликт на интереси най вероятно да бъде "покрито".

Къде е ваксината?!?!

Няма я,пък и воля като нямаме...

sad.gif

:yanim:Марк Твен казва,че няма нищо по-лесно от това,да откажеш цигарите - отказвал ги е 200 пъти.То и аз май вървя по стъпките му...

Редактирано от обсидиан (преглед на промените)

То даже не се иска и воля, който го е измислил това че ти трябва воля, представа си няма от отказване на цигари. Иска се "магарешки" инат, хвърлих кутията със цигари на земята, скочих и отгоре пет-шест пъти и казах край. Между другото това ми е за втори път, първия път като ги отказах, издържах без цигара година и девет месеца, след това ги почнах и пуших една година, отказах ги и вече четвърти месец не съм запалил. Дано този път ги спра завинаги!

То даже не се иска и воля, който го е измислил това че ти трябва воля, представа си няма от отказване на цигари. Иска се "магарешки" инат, хвърлих кутията със цигари на земята, скочих и отгоре пет-шест пъти и казах край. Между другото това ми е за втори път, първия път като ги отказах, издържах без цигара година и девет месеца, след това ги почнах и пуших една година, отказах ги и вече четвърти месец не съм запалил. Дано този път ги спра завинаги!

Ти си направо Герой!!!

Red Riding Hood,благородно завиждам!

И аз водя поредната епична битка!Записах часове за иглотерапия.Трябваше 24 часа да съм без цигари и се убедих,че е възможно.Досрамя ме да отида и да си призная,че нямам воля.Някак победих себе си.Много е готино!

Обаче понякога сънувам,че пуша...sad.gif

Та тая ваксина ще е полезна!От няколко години се съобразявам къде планирам почивка.Ние си останахме пепелника на Европа!!!

Намалих цигарите драстично и имам чувството че скоро съвсем ще ги спра!И то без ваксина!:ph34r:

Пепс,жив ли си?

За сега още я бутам някак, ама нещо почвам да кашлям та колегите са приготвили вече житото!

...И аз водя поредната епична битка!Записах часове за иглотерапия....

Гледам експериментираш, може да пробваш и метода на Алън кар, тъкмо ще кажеш дали наистина има ефект.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.