Премини към съдържанието

shumarov

Потребител
 • Публикации

  166
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

111 Отлична репутация

2 Последователи

Всичко за shumarov

 • Титла
  Почетен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 • Интереси
  Медицина.Cardiology is my passion.

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://www.bing.com

Последни посетители

5930 прегледа на профила
 1. Я пак ,че не разбрах?Значи говорим за различни вселени.Може една проста сервитьорка да взима 750лв ама в най хубавите си години си е правила кефа докато един лекар в най хубавите си години мизерува щото учи 10г. и затова учи да бъде като в нормалните страни заплатата му да е 4-5 пъти над средната.То иначе ако сравняваш галош с галош е нормалоно,НО не и лекар да го приравняваш към хора без образование.Плюс това уверявам те ,че много лекари не спят спокойно поради грижата за това как се равива оздравителният процес на много такива неблагодарни хора.Съжалявам ,че избеснявам,ама коментарите Ви gothicrock обиждат наистина лекарите които се стараят и ЗАСЛУЖАВАТ много повече ,не само уважение.
 2. Казвате няма лекар дето да е зле материално.Задавали ли сте си въпроса как се достига това ниво?Ако един лекар трябва да е напълно честен и да живее само от заплатата си то наистина положението е критично,и наистина се взимат пи 750-800лв. и то със стаж иначе като за начало 600лв.?Ами живейте вие с тези пари като няма да ви обяснявам на какво нечовешко психическо натоварване са подложени лекарите.Казвате ми сами са си избрали професията.ДА повечето си обичаме професията ,НО не можеш всекидневно и ежеминутно да си самарянин и да работиш за без пари,лекарите не са духовници да живеят на Библейският принцип "даром сте взели даром давайта"(не че и духовниците го спазват това де).Я вие стойте целодневно по улиците и помагайте на всеки нуждаещ се безплатно,ама си гоните вашите работи нали.И както Трихо каза квалификациите на лекарите са скъпоструващи и се вадят най често от собствения джоб.Та не са виновни само лекарите ,или можеби както казвам да се въведе кеш навсякъде както при стоматолозите та за всичко да си плащате и да млъкнете,хем качеството ще се подобри ,хем некомпетентните ще отпаднат поради липса на клиентела,па тогава да ви видя.Тук не искам да започвам задочни спорове искам само обективни мисли поне. Останете със здраве.
 3. Както съм казвал и по преди докато не станат заплатите на лекарите от 3000лв. нагоре и за хирурзите от 5000лв. нагоре няма да се оправят нещата.Разбирасе като казвам тези цифри визирам и ,че трябва да се държи сметка и отговорност за грешките и некомпетентността.Та не гледайте ,че има определени единици лекари дето взимат петцифрени заплати,при масата лекари обаче не е така,и от там идва проблемите и напрежението между колегите,следствие на което са и фаталните грешки като тази родилка.Пак казвам не очаквайте ,че един лекар със смачкано самочувствие който взима 700лв. и бат Сали дето на строежа цял ден е цигари "Мелник" ,бира "Ариана" и радио Сигнал+ и взима 1500лв. без каквото и да е психическо напрежение.Нещата са извратени в България,много лекари не смогват да си плащат кредити по апартаменти и да живеят нормално ,а простаците да са по добре финансово,е те затова се стига до тук.Нуждата и мизерията ПРИНУЖДАВАТ българският лекар да пада на това ниво,и да влиза в порочни схеми за пари само и само да води нормален живот,и уверявам ви хипократовата клетва в такива моменти няма никакво значение,всеки се бори да отцелее.Зверове станахме това е истината.
 4. Лекарите в Шейново са си кадърни,НО заради парииитее е проблема,не е дала пари - няма и качествено обслужване за съжаление.Вината е основно в Шейново ,че са я пуснали с треска да си ходи,то е ясно ,че може да развие сепсис,плюс това е първо раждане ,и винаги има повечко малки разкъсвания,и трябва да се пипа по внимателно ,но няма парички - няма отношение.Жал ми е за бебока,дето ще страда,от клипа не видях да има и "баща" ( явно някой тинейджър дето се е направил на мъж,пък като забременяла е изчезнал,то това не мъж за мене де).Най странно ми е поведението на реанимацията на Пирогов ,там не мога да си обясня защо не е направена ревизия на матката???!!!Не са чак толкова глупави ама на за жалост си отиде едно хубаво дете и остави един бебок сам на света. ЖАЛКО.
 5. Стоби брат стига вече с тая топла вода бе мааму стара.Нали ти обясних веднъж поне как би действало твоето лечение с топла вода.Между другото лятото има по малко сърдечни инциденти (не включвам припадналите от дехидратация бабета,дето обикалят в най големите жеги по пазарите),защото от топлината кожните капиляри са отворени и така централното съдово съпротивление е разтоварено.Топлата вода реално НЕ може да помогне на човек с хипертонична криза или с хипертония въобще.Ето в по горният случай дето бабето взима по 5-6 хлофазолина (ако може да се вярва на написаното) и не и действат ,то как топлата вода би и помогнала?Според мен бабето се вкарва в някакви филми (чак и по цели нощи не спи да си мери кръвното) и от стреса отделя повечко адреналин който е мощен вазоконстриктор и оттам високото кръвно налягане.Примерно с транквилант жената ,ще спи спокойно и с нормално кръвно.Та всякакви случаи има и ти пак настояваш ,че топлата вода е универсален лек за сърдечните болести.Ама едно си баба знае едно си бае.Остани със здраве.
 6. Dimadoctorти даде ясен отгово.,Относно букета от сърдечни заболявания и плюс това ,че има диабет е кощунство да бъдеш консултиран по интернет.Избройл си повечето антихипертензивни препарати и то в дози(ако може да се вярва за дозите)безумни.Най добре заведи бабето в някоя от областните кардиологични болници при читав кардиолог (понеже незнам откъде сте) та колкото и да е кораво кръвното на бабчето, НЕ вярвам да не може да и се помогне.Който търси начин намира.Остани със здраве. Апропо- забравих ,че може и да ти се даде съвет да пие много топла вода ,тука из форума (и че това било страшно ефикасно)за хипертонията,пак повтарям риска е голям (и го казвам не на шега)
 7. Стоби приятелю,УМОЛЯВАМ те спри да даваш съвета с топлата вода за лечение на хипертония или при остра сърдечна криза,(от каквото и естество да е).Първо при остър инфаркт,или мощен стенокарден пристъп,има сериозна болка защото е нарушено кръвоснабдяването на съответната зона в миокарда и той боли,рефлекторно се качва кръвното налягане та по колатералните съдове да може да се захрани засегнатата зона,в този момент на тялото въобще не мисли за топлата вода в стомаха,тъй като е активиран силно симпатикуса на ВНС истомашно чревният тракт е много слабо перфузиран ,и няма логика как да помогне тази топла вода.Второ с вкарването на още течности кръвното налягане се повишава още,защото насрещният товар за изтласкване на сърцето е увеличен.Това е най така лайчески обяснено,ако беше ефективно лечението с топлата вода,медицината нямаше да го пропусне,ВЯРВАЙ ми ,все някой лекар "щеше да се сети".Недей ,че има много балами та да не вземат да се осакатят като си лекуват кръвното с топла вода или счупване на костите с върбови клонки.Не си туряй тоя грях на душата. Съжалявам за оффтопика,но мисля ,че това "лирично отклониние" беше необходимо.
 8. Не те разбрах какво точно искаш да кажеш,но няма значение,нещата макар и трудни в здравеопазването едва ли ще се върнат във времето на д-р Микаела Куин както предлагаш.Народната медицина е добро нещо (аз самият пия чайове всеки ден за да се спася от интоксикация на тези боклуци дето ядем и пием,като фалшивият кашкавал , сирене,кайма и т.н.) ,НО напълно неефективна при много заболявания особено като хирургичните,спешните случаи и др.А лекувай аневризма на аортата с билки или някакъв там псевдо начин де.Също и при спешен случаи като това бебенце с нужната апаратура и опитен неонатолог е можело да се спаси,защото то си е дишало като се е родило,после е изпуснато. И преди съм казвал много уважавам идеите и вярванията ти (Стоби),но трябва да четеш малко повече за да бъдеш обективен, и то не само билкарски книги. Остани със здраве.
 9. Раждането на дете не е като да изродиш теле,което след два часа да почне да припка около кравата.Тука ветеринарката се е надценила в знанията и възможностите си.Задължително е трябвало ако толкоз е искала в къщи да ражда да има ХУМАНЕН лекар и акушерка или мед. сестра,с минимално обурудване да окажат първа помощ при неободимост (каквато е била на лице).Просто много се афектирам когато страдат или умират невинни бебета или деца поради глупостта и малоумието на родители и близки.Реално малчуганите не могат да изкажат мнение и да се защитят срещу простотията,ама такова е положението.Дай Боже по малко такива инциденти.
 10. Настъпване на интереси,БКИ АД са им рязнали кранчето за източване за сметка на други.Иначе съм съгласен тук с МЗ да се ограничат коронарографиите до 8 на ден щото наистина се източват пари по този начин,факт е и ,че шефовете на тези "специализирани болници и отделения" взимат пет цифрени заплати.За София мога да кажа ,че 8 болници с коронарографии се редуват кой ден в коя болница да се поемат спешните случаи,та по тази причина имам наблюдение ,че за София спешните инфаркти са около 6-7 на ден,рядко са повече,така ,че за Плевен, Ловеч или Каспичан тази цифра би следвало да е по малка и да се вместват.Ама неволята и немотията до какво водят....
 11. shumarov

  Висок холестерол

  Добавям ти референтните (нормални стойности) Colesterol 240.0 - до 200 US mg/dL Trigliceridos 309.0 - до 200 US 130 EU mg/dL Colesterol HDL 23.9 - над 40 mg/dL Colesterol LDL 155.0 - до 100 mg/dL Принципно обмяната на холестерола е генетично обусловена,но е трудно да ти се дават съвети така,не си постнал и резултатите от останалите кръвни изследвания.Иначе по малко наситени мазнини в храната (особено без пържено) и повечко спорт.Остани със здраве.
 12. Незнам дали погледнахте коментарите под статията,аз съвсем отгоре отгоре попрочетох и погледнах коментарите и там има над 30 обяви за продажба на бъбреци срещу заплащане.Чесно да си кажа прилоша ми да чета млади хора на по 25-40 г. да МОЛЯТ някой да им купи бъбрека ,защото са в финансова безизходица.До къде я докарахме в тая държава,отвратих се тотално млади хора като мен да си продават органите.И се сещам за днешният ден 3 март и патриотичният рефрен "Българио за тебе те умряха" ,но се питам напразно ли беше та я докарахме до просешка тояга ,че и по зле?
 13. Пикасо разбирам мъката ти,но по твоите думи преди да дойде линейката,човека вече е бил в клинична смърт,не се знае колко време?Но ако докторката е погледнала и видяла ,че няма рефлекси и зенична реакция,какво да направи?Просто е констатирала смърта.От това което описваш точно лекарката не е била виновна(не, че я защитавам,искам просто да съм обективен),а липсата на модерно обурудване в бърза помощ рефлектира върху всички ни като общество,защото инцидент може да се случи на всеки и е кофти да дойде неуборудвана линейка.
 14. Ми като гледам снимката в каква "къща" е живяло бебето,майката и бащата какво искат???!!Те не разбират ли ,че на едно болно токущо изписано бебенце трябва да му се осигури адекватна среда за живеене и възстановяване в къщи,като например топлина,чистота,редовно къпане,качествено хранене.Там като гледам и за добитък не става.Жалко за горкото бебенце.Даже се замислям,че такива екземпляри като тоя баща и майка трябва да се кастрират, щото страдат невинни дечица заради тях.Като не може да ги гледа да не прави по хиляда деца,и после да се оплаква колко му е трудно.
 15. То положението вече си е непоправимо.Докато хората не проумеят ,че НЕ е нормално лекар учил 10 г. да взима 600лв,а строителен работник дето цял ден са цигарите "Мелник" ,Арианата и радио Сигнал+ и взимат по 1500 - 2000лв.без да се напрягат много много.Затова лекарите са демотивирани и изнервени,защото и те семейства гледат и не може с 600лв. да имаш нормален живот.На запад лекарите са най платената професия,тук в България като чуят хората 500лв. викат много им е ,затова ,че по цял ден си седят в кабинетите на топло и нищо не вършат.Истината е ,че хората виждат тея 100-150 човека дето са шефове на болници и на апетитни отделения,и че тези хора взимат по 20 - 30 хиляди лева месечно.НО те са под 1% от всички лекари,повечето лекари взимат смешни пари.За да има нормално отношение на лекарите към пациентите,и за да се спре изтичането на мозъци най ниската заплата на лекар трябва да е 3000лв. на хирурзите от 5000 нагоре трябва да е.За да може да се чувства лекаря спокоен и да Ви обръща внимание.Разбира се и изискванията и контрола срешу недобросъвестните трябва да се увеличи.Аз лично се занимавам с медицина за удоволствие и защото обичам да правя това ,но за доходите основно гледам да си развия бизнес и то не един.Но повечето добри специалисти просто отиват на запад където се ценят трудът и знанията им.Също така искам да отбележа ,че идва огромна вълна от неграмотни лекари и сестри(имайки предвид падането на нивото на образование даже и в МУ-тата последните години) ,които трудно ще се реализират на запад,но тук ще ги вземат щото просто няма кой друг.Така ,че се пригответе за още по фрапиращи грешки при поставянето на диагнозите.Просто положението наистина е изпуснато,особено след пенсионирането или емигрирането и на послеследните способни кадри.Какво ще се случи оттук нататък???? Кой знае....
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...