Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Близките на починала родилка ще съдят болницата

Featured Replies

Близките на починала родилка ще съдят болницата

6_17cc46.jpg

20 май 2010 / News.dir.bg

Семейството на 28-годишната родилка Десислава Низанова, която почина в болница в Пазарджик, ще съди здравното заведение и лекарския екип, извършил израждането.

Има съмнение, че смъртта на Десислава е в следствие на алергичен шок от несъвместима с организма й упойка, съобщи БНР. Резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза са готови, но те ще бъдат оповестени след 10 дни.

Жената постъпва в частната болница "Хигия" за раждане по спешност на 18 май вечерта. Тя очаква близнаци. По време на подготовката за секцио, Десислава Низанова е получила гърч от неизвестен произход, в резултат, на което е починала, заявяват от болницата.

Бебетата - момиченце и момченце са в добро състояние.

В епикризата е записано, че смъртта на родилката е вследствие на получена белодробна емболия. Според съдебните лекари обаче тя не е починала от белодробна емболия. Час преди да бъде погребана днес, близките на Десислава Низанова заснеха ръцете й, като доказателство, че младата жена не е била подложена на тест за алергии, преди да бъде упоена.

Роднините категорично отхвърлят твърдението, че жената е страдала от високо кръвно налягане.

До 10 дни прокуратурата в Пазарджик ще изясни дали смъртта на родилката е вследствие на лекарска грешка. Близките й ще настояват оцелелите близнаци и по-голямата й 5-годишна дъщеря да получат обезщетение.

Гледах преди час репортажа по ТВ и ще ми е интересно развитието на случая. Жалко за момичето, разбира се, но в случая си мисля, че лекарите не са допуснали грешка.

Не ми харесва това в дадени хора (както са и роднините на момичето), че посред такава голяма трагедия те могат да мислят и да говорят за обезщетения. За вас не знам, това ме настрои много срещу тях и дори да е имало лекарска грешка за мен те ще си останат в една графа, която не е много приятна.

Според мен е нормално да ги съдят. В развити страни като САЩ и за най-малкото се съдят като обиди.

Нещо доста станаха смъртните случаи в Пазарджишки болници и то май главно в Хигия(или поне тези нашумяха медийно)?! За няколко години, в Пазарджик, починалите, май вече са няколко десетки с възможна вероятност за лекарска грешка, като няколкото доказани първоначално случая, лекарите бяха оневинени впоследствие от комисии от техни колеги. Не стига че, като че ли в града действуват банда некадърни(и/или нарочно пренебрегващи[а това си е мотивирано убийство] пациенти, които вероятно не са си платили под масата[или някои от тях недостатъчно](?)) "медицински кадри", но и лекарската мафия явно се самоподдържа. Язък, за свестните лекари, които изнемогват покрай тези си "колеги"!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Нещо доста станаха смъртните случаи в Пазарджишки болници и то май главно в Хигия?! За няколко години, в Пазарджик, починалите, май вече са няколко десетки с възможна вероятност за лекарска грешка, като няколкото доказани първоначално случая, лекарите бяха оневинени впоследствие от комисии от техни колеги. Не стига че, като че ли в града действуват банда некадърни(и/или нарочно пренебрегващи[а това си е мотивирано убийство] пациенти, които вероятно не са си платили под масата[или някои от тях недостатъчно](?)) "медицински кадри", но и лекарската мафия явно се самоподдържа. Язък, за свестните лекари, които изнемогват покрай тези си "колеги"!

Да ти кажа не само в Пазарджик а и в други градове като Варна ако си следял новините.

Спомням си пък, че в София бяха разкрили далавери м/у траурни агенции и лекари(болници) :angry:

Всичко стана търговия здравето,образованието дори и смъртта е част от търговията.

Както аз му казвам в днешно време нито да си на работа нито болен нито умрял, к*ра е голям.

Тра-ла-ла. :)

• Автор

За да не отварям друга тема...

3-месечно бебе почина след ваксинация

6_17db26.jpg

24 май 2010 / New.dir.bg

Тримесечно бебе почина в благоевградската болница. Близки на детето нападнаха болницата и чупиха стъкла, обвинявайки лекарка за смъртта му.

Борислав Димитров бил е приет в събота в спешно отделение с тежка двустранна бронхопневмония и бил поставен на командно дишане. Според близките на бебето виновна е личната му лекарка д-р Кристина Мариянова.

„Миналия понеделник откарахме бебето в болницата, дадоха му лекарства, а преди това му биха две инжекции за имунизация. Две инжекции бият ли се на болно дете”, коментира пред bTV дядото Филип Димитров. Бащата на Боби твърди, че въпреки, че детето е кашляло, педиатърът го е имунизирал, а след като състоянието му се влошило, му изписал неподходящи лекарства. Едно от изискванията за ваксинация е пациентът да е здрав.

"Даде му силни лекарства такива над 2 годинки и така цяла седмица даваме лекарства - то ги повръща, отиваме всеки ден, в тая седмица сигурно 3-4 пъти ходихме всеки ден до петък - тя казва "подобрява се", а всъщност по-лошо става, по-лошо, по-лошо”, оплака се бащата Мирослав Донков.

Близки на детето окупираха отделението в понеделник сутринта, извикани бяха три патрулки, които да въдворят ред. Родните поискаха линч за личната лекарка.

Главният лекар на МБАЛ-Благоевград д-р Красимир Михайлов спешно пристигна, за да се запознае със състоянието на малкия пациент. След прегледа той успокои майката Нели, че правят всичко възможно да спасят живота на рожбата й. Малкият Борислав, който е от ромски проиход, почина няколко часа по-късно в понеделник. Тялото на малкото дете бе откарано за аутопсия.

По-рано близките се оплакаха, че лекарка от отделението им съобщила, че трябва да поемат транспорта и лекарския екип, за да бъде откарано детето до София. Д-р Михайлов ги уверил, че това не струва пари, но в момента нямало кой да поеме отговорност детето да се транспортира до София, съобщи БГНЕС.

"Убиха детето ни, всички ни закопаха, искаме виновният за състоянието на първото ни внуче да бъде наказан”, ридаеха пред отделението близките, които се заканиха и с физическа саморазправа към личната лекарка.

Пред bTV д-р Мариянова обясни, че в деня на имунизация детето е било здраво, а предписаният дни по-късно антибиотик е подходящ и за бебета.

Д-р Екатерина Чакалска, завеждащ детско отделение, уточни, че новороденото е прието в изключително тежко състояние. По думите й през изминалата седмица в благоевградската болница е имало още няколко такива случаи на тежки пневмонии, но другите деца са оцелели, съобщи "Фокус".

Дам гледах репортажа по новините.Първо ме впечатли истерията на роднините,НО после като видях ,че са роми и взеха да обясняват кога се слага ваксина и кога не,реших ,че е по добре да се изчака експертизата от аутопсията.Имам съмнения,че може и при тях да е вината,не се знае в какви хигиенни условия е живяло бебето ( ако е имало такива разбира се), дали е било хранено системно,дали са му давали лекарствата според указанията и т.н.Иначе загубата на човешки живот е ГОЛЯМА трагедия ,независимо дали едната или другата страна е била виновна.

Редактирано от shumarov (преглед на промените)

.....

Гледах преди час репортажа по ТВ и ще ми е интересно развитието на случая. Жалко за момичето, разбира се, но в случая си мисля, че лекарите не са допуснали грешка.

Не ми харесва това в дадени хора (както са и роднините на момичето), че посред такава голяма трагедия те могат да мислят и да говорят за обезщетения. За вас не знам, това ме настрои много срещу тях и дори да е имало лекарска грешка за мен те ще си останат в една графа, която не е много приятна.

В този случай нищо не се знае все още.

Много са причините, които анте-партем могат да доведат до смъртта на родилката.Част от тях даже не могат и да се предотвратят, въпреки усилията на всички от екипа.

Не забравяйте, че само преди 100 години, жена, която тръгва да ражда си е взимала последно причастие.

Лошото ще е, ако наистина се окаже арергия към упойката, защото това освен персонална вина, за поредн път ще ми докаже мнението за частните болници.....

Дам гледах репортажа по новините.Първо ме впечатли истерията на роднините,НО после като видях ,че са роми и взеха да обясняват кога се слага ваксина и кога не,реших ,че е по добре да се изчака експертизата от аутопсията.Имам съмнения,че може и при тях да е вината,не се знае в какви хигиенни условия е живяло бебето ( ако е имало такива разбира се), дали е било хранено системно,дали са му давали лекарствата според указанията и т.н.Иначе загубата на човешки живот е ГОЛЯМА трагедия ,независимо дали едната или другата страна е била виновна.

Този случай е съвсем друг - тук също не се знае от какво е починало бебето, но като видях тумбата цигани ....

Да не говорим, че ваксината е поставена дни, преди фаталният край.

• 2 седмици по-късно...

Не е констатирана лекарска небрежност при проверката за смъртта на тримесечното бебе в Благоевград

02 юни 2010 | 11:45 | Агенция "Фокус"

Благоевград.

Установеното до момента от проверката за смъртта на тримесечното бебе в Благоевград не констатира нарушения от страна на нито един от лекарите по отношение на медицинската целесъобразност. Това съобщи за радио „Фокус”-Пирин директорът на Регионалния център по здравеопазване (РЦЗ) д-р Анатолий Тачов. Проверката е извършена съвместно с експерти от Националната агенция за медицински одит. Д-р Тачов поясни, че се очакват в края на седмицата да излязат резултатите от аутопсията, за да се определи категорично дали констатираното до момента ще се потвърди. „Не очаквам нещо по-различно. Каквото и да излезе от аутопсията, не смятам, че лекарите са имали неадекватно поведение в случая”, допълни д-р Тачов. След като станат ясни резултатите, експерти от РЦЗ и от Националната агенция за медицински одит ще направят констативен протокол за случая. Според директора на РЦЗ предварителните констатации ще се потвърдят на 99 %.

Йорданка БАКАЛСКА

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.