Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Q: 154 градуса?!

Featured Replies

Неска свалих една програма уш да видя как е температурата в кутията на компютъра и получих доста кyриозни разултати. Не съм сигурен дали е така, по-точно дали е възможно.

Прикачил съм файл с резултатите показани от програмата.

Отностно компютъра, разполага с 6 вентилатора -> 3x120mm, 2x80mm и 1x100mm

На процесора съм с [img=http://p1.pcworld.bg...U Cooler 01.jpg]

И не съм сигурен дали охлажда добре имайки в предвид че вентилатора си духа в пространството а не към процесора.

Също е възможно вентилаторите да не са както трябва имайки в предвид, че има само един вдухващ и всички други са дърпащи, просто самата кутия е направена така..

Няма прах, вентилатори всичко е ново, дъната платка я смених преди 1 седмица. Видеокартата е с Twin-turbo охлаждане което обаче изкарва топлината в самата кутия.

Притеснява ме следното, че всичко сам съм сглобявал сменял и т.н. Не знам дали съм намазал добре пастата на процесора може да няма контакт отделно имах проблеми да вкарам вентилатора на дъното заради радиатори.. А за проблем с датчика (както видях в др пост) дъното е ново, не вярвам толкова рано да се развали.

post-203668-0-13590800-1337729771_thumb.

Редактирано от Mc-to92 (преглед на промените)

Тази програма не отчита правилно температурите, на моя процесор от нея ми показва -17 градуса ?!?

Опитай с Core Temp или Aida64 .

Публикувано изображение

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Със сигурност тия температури нямам как са верни. При такава температура процесора отдавна трябва да се е преселил във вечните ловни полета. След като не сте сигурен в способностите си за монтаж на охладителите и поставяне на термо-паста е желателно да се обърнете към човек с повече опит или специалист. Охладителят на процесора ви е толкова сериозен, че дори и без вентилатор няма да допусне такава температура естествено ако е монтиран изобщо върху процесора. Няма процесор който да издържи такава температура най малкото ще е достатъчно умен да изключи системата. Вентилаторите не е нужно да са монтирани просто ей така само за да ги има. Трябва да има логика някаква. тъй като по подразбиране има поне един изкарващ вентилатор този на захранването следващия който се монтира е желателно да е вкарващ за да подпомага работата му. Оттам нататък се редуват изкарващ вкарващ и т.н. Мога само да гадая, че двата 80мм вентилатора са на видеокартата ви. Вероятно имате 120мм на захранването който изкарва. Охладителя на процесора е с 90мм вентилатор или не сте го описали него или е този който смятате за 100мм, но пак е само опит за гадаене. Освен вентилаторите в кутията трябва да се подредят и кабелите, за да не се търкалят безразборно, защото така възпрепятстват коректния въздушен поток. За да ви се помогне по някакъв начин е желателно да кажете и кой вентилатор къде е поставен и дали вкарва или изкарва въздух.

• Автор

Така са вентилаторите.. Не броя тези на видео картата и на процесора. отзад 3 дърпащи отпред 2 дърпащи един вдъхващ.. прикачих картинка..

Не знам дали разбрах правилно. Но по писанията ти изглежда, че си прецакал нещо.

Прочети тази тема: http://www.kaldata.com/forums/topic/171487-постигане-на-максимално-добър-въздушен-поток-в/

Така са вентилаторите..

Не броя тези на видео картата и на процесора.

отзад 3 дърпащи отпред 2 дърпащи един вдъхващ.. прикачих картинка..

Човек убиваш ме направо "дърпащи" и "вдъхващ" не знам от къде ти извади тия думички. Вентилаторите биват вкарващ и изкарващ в зависимост от това каква е посоката на въздушния поток. Ако тези "дърпащи"-те в действителност са изкарващи спокойно можеш да ги откачиш и да оставиш само "вдъхващ"-ия който се надявам да е вкарващ и също така се надявам да е в долната част на кутията ти. така ще ти остане един вкарващ отпред ниско и един изкаврващ отзад високо/вентилатора на захранването. Понеже не си дал инфо къде се намира захранването и евентуално ако не е горе то тогава остави единия изкарващ вентилатор който е там да работи. По този начин ще създадеш нещо което може да се нарече вече въздушен поток. Ако захранването ти е разположено долу то тогава то е предвидено да дърпа въздух извън кутията и да го ползва само за себе си.

Това което имаш в момента може да предизвика торнадо но не и въздушен поток целящ подпомагане на охлаждането.

• Автор

Одеве явно не съм прикачил файла.. Иначе ги знам като In-take и Оut-take, positive, negative.. Не бях сигурен на български как са.. Видях линка към другата тема обаче няма такъв пример като моя.. post-203668-0-06312800-1337803171_thumb. Значи механизма "работи" като предния вкарва въздух охлаждайки хард-диска, но точно к'дето е той има 2 out-take вентилатора който го изкарват "студения въздух".. И какво остава за другите 3 out-take вентилатори??? Имам място и долу до захранването но от там излизат кабелите и не знам дали ще е удачно да сложа вентилатор? кабелите са ми сравнително подредени със свински опашки и т.н. Трябва ли да обърна 2-та Out-take 80mm вентилатори? Така бяха направени като купих кутията.

Ми някой гении ги е сътворил тия страничните вентилатори. С други думи казано вкарващия вентилатор вкарва въздух за да хлади харда и ония от страни веднага го изкарват. И за останалите компоненти вътре в кутията не остава свеж въздух и как ще се охлаждат си е лично техен проблем.

Спокойно можеш да ги изключиш тия двата малките от двете страни, също така и единия горе без значение кой, дали тоя отзад или тоя от горе. Този на захранването можеш спокойно да не го броиш в схемата тъй като дърпа въздух от под кутията и веднага го вади навън та реално не участва в останалия топлобмен.

Ако все пак държиш да имаш толкова много вентилатори обърни тия страничните да вкарват въздух а не да изкарват.

Идеята на въздушния поток е изкарващите вентилатори да са равни по капацитет или с малко по-голям от вкарващите. Но малко, а не като в твоя случай около 5 пъти :)

По модела на всеки вентилатор се гледа какъв дебит има, защото 80мм вентилатор на 5000 оборота може да има по-голям дебит от 120мм на 1000 оборота. Така че ако е възможно дай моделите или дебита на всеки един и кой къде се намира за да ти се каже максимално точно как е желателно да работят.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Те ако бяхя реални тези температури, дъното щеше да вкл. защитата и да угаси компютъра ... :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.