Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първият онлайн електронен дневник с възможност за локална работа

Featured Replies

Това е първият онлайн електронен дневник с възможност за локална работа.Какво точно представлява:

1.Улеснява работата на всеки учител като го кара да въведе данните за всеки ученик и след това с натискане на едно бутонче може да изпрати тази информация на сайта от където ще има възможност всеки родител да види цялата информация за детето си.

2.Улеснява всички родители тъй като няма да се налага да се ходи в училище и да се проверява успеха и държанието на ученика.

Тъй като този проект е още в разработка за сега може да се каже е завършена до някъде приложението за локална работа.Онлайн частта още е в разработка тъй като човекът от другата страна не е сериозен и не върши работата както трябва.След месец това ще бъде променено тъй като ще се наемат други хора за тази цел.

Тъй като приложението не е защитено много вероятността за показване на грешка не е малка.За такива проблеми моля да бъдем уведомени като ни се изпрати тази грешка.Ако някой прояви интерес към това приложение може да ни бъде съобщено, за да може да добием мотивация да го развиваме за напред.Очаквам вашите отзиви.

За проблеми също може да ни пишете на e-mail: [email protected]

Локалното приложение е писано на Java 6 с помощта на IDE-Eclipse графичната част е направена с помощта на SWT.

Ето малко снимки на програмата:

post-298484-0-18711300-1338115320_thumb. post-298484-0-96650000-1338115312_thumb. post-298484-0-18753200-1338115325_thumb.

post-298484-0-00075100-1338115331_thumb. post-298484-0-25631400-1338115337_thumb. post-298484-0-72135800-1338115343_thumb.

post-298484-0-26148200-1338115350_thumb.

Системните изисквания са(минимални): Видео: 64мб Windows: 2000,XP,7,8: Процесор: 500MHz, RAM-128мб

Също искам да кажа, че за стартирането на програмата ще вие нужна инсталирана Java която може да изтеглите от тук:

Java

също програмата може да се стартира и на Linux но това ще стане малко по късно докато се направят изпълнимите файлове.

Ето и връзки за сваляне и инсталиране.

32 битова версия.

64 битова версия

Редактирано от Kras4ooo (преглед на промените)

Нямаше да е лошо в самият коментар да публикувате поне една екранна снимка... Също и някакви минимални хардуерни изисквания, макар че на теория би трябвало да върви и на 500МХц процесор и 256МБ оперативна памет и видеокарта с 64-128МБ графичен буфер, ама това е само предположение :)

Нямаше да е лошо в самият коментар да публикувате поне една екранна снимка...

Също и някакви минимални хардуерни изисквания, макар че на теория би трябвало да върви и на 500МХц процесор и 256МБ оперативна памет и видеокарта с 64-128МБ графичен буфер, ама това е само предположение

Aйде бе, я ми отговори за какво му е на офис приложение 64-128MB VRAM? Би трябвало да върви и на SVGA видео адаптер.

Красчо, подценил съм те. Приложението е добра идея реално ..

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Aйде бе, я ми отговори за какво му е на офис приложение 64-128MB VRAM? Би трябвало да върви и на SVGA видео адаптер.

Красчо, подценил съм те. Приложението е добра идея реално ..

Защото трябва! Пък и то така или иначе, едва ли има действуващи компютри, колкото и стари модели да са и с вградено видео, което се шерва с по-малко системна памет, освен ако нарочно не е така настроено, стига да има такава възможност в настрйките. Не забравяй, че сме вече втората декада на 21 век и едва ли някой ще седне да пише софтуер за ПЦ-та, който да е оптимизиран за джобен калкулатор. :D

Защото трябва! Пък и то така или иначе, едва ли има действуващи компютри, колкото и стари модели да са и с вградено видео, което се шерва с по-малко системна памет, освен ако нарочно не е така настроено, стига да има такава възможност в настрйките. Не забравяй, че сме вече втората декада на 21 век и едва ли някой ще седне да пише софтуер за ПЦ-та, който да е оптимизиран за джобен калкулатор.

Аз знам компютри с по 4-32MB вградено видео с PentiumIII, които все още често се ползват в някои училища. Има много действащи компютри с под 64VRAM, та то дори лаптопа от който пиша е с 32MB VRAM, че цели игри играя, ти ми говориш че офис програма няма да тръгне.

Ти ще кажеш, че и за да пуснеш един тетрис ти трябва поне Nvidia 8800, защото всичко под него било джобен калкулатор.

Вече не за първи път чувам от HAT Team-а подобни коментари.

Е, нелепо и некомпететно е да ми твърдиш, че за офис програма ти трябва 128MB VRAM. Бас хващам, че програмата на автора ще върви най-спокойно и на S3 Savage с 4-8МB VideoRAM или Nvidia RIVA TNT 16MB VideoRAM.

Системните изисквания на дадено приложение нямат нищо общо с нечии представи и приумици какви били масово използваните компютри.

То си има определени свои изисквания и точка по въпроса. Вметки за хората с компютри различни от Core i3+, че са с джобни калкулатори също ще ги сметна за некомпететност. Важно е техниката да върши работа, не дали е с най-новият хардуер.

А това твоето "защото трябва!" ще го приема като дете, което тропа с краче "ама искаммм, защото така!"

------------------------------------------------

Иначе браво на автора на програмката за идеята, ще се види и реализацията. В днешно време наистина трябва да може да се преглеждат нещата през интернет - бързина и удобство е все пак... Трябва също така и да се напишат минимални и препоръчителни системни изисквания, защото дори с WindowsXP компютър със само 128MB RAM и подобно Java приложение би означавало сериозно бавене при стартирането му. Дори трошляците с по 500-700Mhz PentiumIII/Celeron ги ъпгрейдват до поне 256RAM в днешно време.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз знам компютри с по 4-32MB вградено видео с PentiumIII, които все още често се ползват в някои училища. Има много действащи компютри с под 64VRAM, та то дори лаптопа от който пиша е с 32MB VRAM, че цели игри играя, ти ми говориш че офис програма няма да тръгне.

Къде съм писал, че няма да тръгне? :rolleyes:

Не се впрягай чак толкова! Пази си нервите за съществени и най-вече реални лични проблеми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.