Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение за покупка на компютър.

Featured Replies

Моята братовчедка ще си взима компютър,и иска да знае кое е най-доброто-преносим компютър(лап топ),или настолен компютър.Дайте мнението си!Помогнете!

Има цяла тема по въпроса,отговора е да си вземе това което ще и върши работа.

• Автор
Има цяла тема по въпроса,отговора е да си вземе това което ще и върши работа.

<{POST_SNAPBACK}>

И двете и вършат работа!За това съм писал темата! :angry:

Зависи за какво ще го ползва, лаптопа е по-скъп в сравнение с хардуера който може да се купи за тези пари за настолно PC, но от друга страна позволява работа навсякъде. Или с две думи за парите за лаптоп, може да вземе добро desktop PC :angry: .

• Автор
Зависи за какво ще го ползва, лаптопа е по-скъп в сравнение с хардуера който може да се купи за тези пари за настолно PC, но от друга страна позволява работа навсякъде. Или с две думи за парите за лаптоп, може да вземе добро desktop PC :angry: .

<{POST_SNAPBACK}>

И аз това казвам!На нея и трябва само за интернет-студентка е! :bye:

Ако ще е компютър, който ще се ползва вкъщи няма никакъв смисъл от лаптоп. Едно, че са по-скъпи ама настолното ПС изобщо си е друго нещо. Ако и трябва да го разнася - само тогава.

Ако ще е компютър, който ще се ползва вкъщи няма никакъв смисъл от лаптоп. Едно, че са по-скъпи ама настолното ПС изобщо си е друго нещо. Ако и трябва да го разнася - само тогава.

<{POST_SNAPBACK}>

И аз това казвам, значи да си взима настолен комп и да си свирка :P

Правиш инвестицията ако можеш да си я позволиш и съответно да я изплатиш. Удобствата на лаптопа са наистина много, но и парите също.

Правиш инвестицията ако можеш да си я позволиш и съответно да я изплатиш. Удобствата на лаптопа са наистина много, но и парите също.

<{POST_SNAPBACK}>

Има и доста недостатъци. Батерията трябва да се зарежда през няколко часа .. а и ако речеш да сменяш някоя част ще видиш зор..

Изобщо ЛАПТОПА е 2 пъти по-скъпо от настолния. За парите на ЛАПТОП ще си вземе СУПЕР настолен ...

И аз това казвам!На нея и трябва само за интернет-студентка е! :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Ако няма да го разнася да си вземе настолен който ще излезе доста по-евтино,ъпгрейда му също.Ако ще го носи често насам натам тогава избора е логичен.

• Автор
Ако няма да го разнася да си вземе настолен който ще излезе доста по-евтино,ъпгрейда му също.Ако ще го носи често насам натам тогава избора е логичен.

<{POST_SNAPBACK}>

Искала да си го разнася из апартамента!Иди и кажи!Но на нея определено и трябва компютър-за да разглежда студентските сесий по интернет!

Искала да си го разнася из апартамента!Иди и кажи!Но на нея определено и трябва компютър-за да разглежда студентските сесий по интернет!

<{POST_SNAPBACK}>

Лаптопите са много удобни - може да си работиш и в леглото, но за 2000 лв ще си вземеш хубав лаптоп или супер РС, зависи дали много ти трябва - аз си взех лаптоп защото често не съм в нас а без компютар не мога :P

Определено по добрата инвестиция е настолен компютър. С парите които ще даде за лаптоп може да си сглоби едно превъзходно компютърче. Но ако все пак се реши на лаптоп нека поне погледне всички характеристики за модела и гаранционите условия които се предлагат за определената марка. Има си изисквания за батериите, клавиатурите и т.н.

На мен Лаптопи-те ми харесват, много са удобни и компактни да не говорим за мобилност, но това което винаги си харесвам е на цена след 3600 лв. и честно казано за 3600 лв. такъв Десктоп ще си взема където 2 годинки забравям за обновление сигура! Така че избора си е нейн ако иска Лаптоп, да си купи, но да не очаква много много от него за парите си!

Здравейте, предстои ми покупка на нов компютър. Вижте на какво съм се спрял, като имате впредвид, че компютъра няма да е основно геймърски. Разбира се че и игри ще се играят. Определено не ми се дават повече пари от това, на което съм се спрял!

Дъно: AsRok K8NF4G – SATA 2 /s. 754/ - 54 $;

Процесор: ATHLON64 BX-3000+ BOX, 512K, s.754 - 117 $;

Памет: 2х 526 МВ 400MHz PQI 64*8 - 78 $;

Твърд диск: 160 GB HITACHI T7K250 / SATA2 / 8M - 87 $;

DVD записвачка: NEC ND-4551A LABEL FLASH - 48 $;

Кутия: DELUX DLC-MG 416 /400W/ Silver/Black/display - 51 $

Общо около 450 $, като включим мишка и клавиатура. Умишлено не съм ги влючил, защото според мен са консуматив на който не обръщам особено вниманиие. Тях ще избера в последния момент.

На този етап на предвиждам видео карта, но ще купя по-късно.

E ????!

• Автор
Здравейте, предстои ми покупка на нов компютър. Вижте на какво съм се спрял, като имате впредвид, че компютъра няма да е основно геймърски. Разбира се че и игри ще се играят. Определено не ми се дават повече пари от това, на което съм се спрял!

Процесор: ATHLON64 BX-3000+ BOX, 512K, s.754  - 117 $;

Общо  около 450 $, като включим мишка и клавиатура. Умишлено не съм ги влючил, защото според мен са консуматив на който не обръщам особено вниманиие. Тях ще избера в последния момент.

E ????!

<{POST_SNAPBACK}>

Приятел!Това трябваше да е нова тема!А относно конфигурацията която си обявил-не е зле.Даже е доста добра! :rolleyes:

Общо  около 450 $, като включим мишка и клавиатура. Умишлено не съм ги влючил, защото според мен са консуматив на който не обръщам особено вниманиие. Тях ще избера в последния момент.

E ????!

<{POST_SNAPBACK}>

hi, supergezza,

Taka kakто си написал конфигурацията - изглежда много добре, даже внушително.Но... понеже не виждам да си написал каква видеокарта си си избрал, а дъното, което си избрал е с вграден видеочип, веднага питам - за какво че се използва системата? :whist:

Така както е написана, като изключим видеокартата прилича на избор на човек, който ще се стреми към овърклок и то доста, за да изститска максимума от това, за което е платил, но това е само в случай, че системата ще се ползва за игри предимно. :hush:

Ако е така силно препоръчвам две неща - памет 2х512 МВ Super T + case FOXCONN, която да е най-много 10-на $ повече от тази избрана от теб, но ще е със захранване Fortron.

Подобен избор предпоставя бъдещо закупуване на качествена видеокарта PCI-e заради игрите, отлагането на което може да бъде единствено по финансови причини. :blink:

Ако няма да клокваш и няма да играеш съвременни игри изискващи много ресурси и ще я ползваш изключително за интернет, филми, музика и обучение - системата ти лети отвсякъде и даже може да спестиш някой $ като вместо Атлон си вземеш Семпрон 3000+. :)

Ако имаш други намерения - питай. Виждам, че монитор не си посочил. За някои приложения изборът му също е от значение.

Надявам се че съм бил полезен. :bye:

E ????!

<{POST_SNAPBACK}>

Може да помислиш за по-маркова памет. Не че тази няма да ти свърши работа, но с памет на Super T, Kingston, Corsair, A-Data Vitesta или нещо от сорта с ниски тайминги ще ти върви по-бързо компа и за в бъдеще ако смяташ да клокваш машината ще имаш потенциал да го направиш. Другите компоненти са добри, и захранването е на добро ниво.

Братле какво да ти кажа, за това което си написал...

Дъно: АSUS K8N4-E s.754

Процесор: Sempron64 2600+ Box s.754

Памет: 512 MB, 400Mhz, А-Dата

Твърд Диск: Hitachi 250GB, ATA133, 7200/8

DVD Записвачка: NEC ND3551 Label flash

PSU: Fortron 350W

Кутия, мишка, клавиатура

Това е, което според мен си заслужава парите, видеокарта не си писал но е добре да не е вградена на дъното!

Наслука cool.gif

spasov2, съзнавам че използвах твоята тема, за да поставя моя въпрос, но се опасявах, че ако пусна нова тема, модераторите може да я изтрият, тъй като темите щяха да са почти идентични. Извинявай, не съм имал намерение да умаловажавам твоята тема!! cool.gif На въпроса - лаптоп или настолно РС аз съм изцяло за настолно РС. Според мен лаптопа е доста скъпа играчка и ако работата не ти го налага - не си заслужава. Друг е въпроса, ако има пари и иска да си надвие на мастрафа :blink:

rusimonov, доста мислех и се консултирах и общото мнение е, че AsRock на s. 754 е по-добър от ASUS, а и в последно време качеството на ASUS е паднало. Това не са мой приказки, а на хора които ежедневно се занимават с асамблиране на РС.

cocotone, прав си за FOXCON, аз също се двоумях но може би ще те послушам!

Не съм посочил видео карта, защото на този етап не ми е необходима. Тази на дъното за сега ще ми върши работа. А по нататък, когато сина ми поиска ще сложа хубава видео карта. Въпрос на практичност, не толкова на липса на пари.

Логично е да се купи настолно РС...

Но аз бих я посъветвал да си вземе лаптоп.

От средния ценови сегмент. Да речем една TOSHIBA SATELLITE, FUJITSU-SIEMENS AMILO PRO или ASUS стига да е 15.4" монитор.

Ще кажат някой излиза по скъпо може и така да е но разликата ще е не повече от 200 лева. Най-малкото както е студентка е, че нама да мести комютъра постоянно когато се мести по квартири /ако е на квартира разбира се/ няма да зависи от това къде е компютъра за да си чете лекциите или дори да си чати компютъра няма да заема досадно много място и да се чудиш после как да го чистиш от събралата се пепел по него ... може спокойно да не пречи на околните и да се усамоти някъде че дори и в леглото да си чете ... а като и писне да го прибере в някое шкафче... И не на последно място самочувствието че има лаптоп за една мадама е от по голямо значение от това че има РС с двуядрен оптерон ...например.

Да си вземе лаптоп... А и по лесно ще го продаде след време когато усети че има проблем с батерията.

Нещо колега Супергез, ти се е замаяла главата от много обсъждане и четене на специализирана литература! cool.gif Явното в случая е, че тези приказки на някакви си хора, които се занимавали били с асемблиране също се нуждаят от т.н. fix tool щото отиват в сферата на фантастиката, демек на бг необходимо е приземяване, приземяване, приземяване! :P Интересно кой точно модел на ASRock за soc.754 е по добър от "Култовият" в среден клас модел на ASUS K8N4-E!? Идеята ми не е да ти се накарам и да ти покажа, че съм велик асемблатор на PC-та за всякакви нужди, а да те убедя, че за няколко долара в повече получаваш нещо наистина стойностно, с което всеки уважаващ парите си човек трябва да се снабди!? Ето ти една моя, мини класацийка при дънните платки по производители:

1. ASUS

2. EPOX

3. Gygabyte

PS: Щом се спираш на Фокскон/FoxConn моделите след 45$ са доста прилични и надеждни!

:love_puter: :P:P

по практичното решение е настолен комп,аз примерно си го взех моя за 2400лв,а лаптоп с моята характеристика е около 3600лв без ДДС.голяма е разликата,но хора с делови нужди имат нужда от това.а и щом иска да го ползва за интернет тогава ще е нужен сателитен,а до колкото разбирам той не е никак евтин,така че моята препоръка е настолен компютър.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.