Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кафе машина Бразилия Клуб

Featured Replies

Здравейте! Имам кафе машина Бразилия клуб, отказа да прави кафе.Като пусна крана за ЧАИ няма проблем,което означава че помпата работи,но като пусна за кафе не тече.Помислих че нещо се е запушило и я разглобих напълно даже и сложих големите детаили в миялната,смених всички гумички,уплатнения,о пръстени.Продухах отвори и тръбички,с една дума стана като нова но никакъв ефект.

Не зная какво е деиствието на магнет винтила и дали е възможно да е от него?И ако е така да ме ориентирате от къде мога да си го купя в София.

Ще съм много благодарен ако някои ми помогне.

Виж точно какъв е модела и потърси информация в итернет. Ако не може да се справиш може да я занесеш и на сервиз.

• Автор

Бразилия Клуб -Модел

Нали тук е интернет .Ето и снимка.

post-325389-0-87064400-1338298341_thumb.

Ще говоря по спомени от 10 че и повече години . Мисля че ролята на магнет вентила беше да освободи налягането в ръкохватката когато се спре помпата , като отвежда остатъците от водата долу в казанчето . Прилича ми на проблем с помпата , просто не прави достатъчно налягане а за чай не е нужно налягането да е голямо и там не преодолява клапани а излиза директно от бойлера .

• Автор

Благодаря , Jonov Tова за магнет вентила ми се изясни.Добре де като съм махнал всички цедки от главата и без ръкохватка дори да е отслабнало налягането на помпата не трябвли да потече . Защото като я разглобявах видях клапан на входа на боилера (възвратният) и този при магнет вентила (освен той да има двоино деиствие 1. Да освобождава налягането при спиране на помпата. 2.Да отваря посоката когато нетиснем бутона за кафе.

Значи говоря по бледи спомени :( от долу където се завива ръкохватката , няма ли клапанче с пружина ? помпата не нам във детайли , мисля даже че беше капсулована но я разглобявах понеже беше гръмнала бобината , оправих я и я сглобих отново по дърводелски ;) с почукване . Мога да ти кажа че прилича на помпата на плевенката а при нея повредите в помпата за липса на налягане са повредено тефлоново пръстенче или счупена пружина . Ако имаш съмнение във магнет вентила - той не се ли чува да чука ? и бобинка на вентила съм сменявал , знам че струваше маса пари и от София/илиенци я взимаха , там им беше офиса на вносителя.

• Автор

Не е от този модл с клапан отдолу.Преди години имах такава не помня какъв модел беше.Помпата сега я разглобих за да огледам , и ми се вижда всичко на ред но наистина като че ли е малко по слабо налягането.Магнета изобщо не се усеща да щрака.А иначе гледам че бобината е 25 лв. но дали е от нея "кой ще ми каже" имаше такава песен.

Ако нямаш уред да я измериш и подай със някакъв кабел 220V и ще чуеш дали чука . ПП. изключи и преди това кабелите , нали става въпрос за бобината на клапана ? А помпата как я разглоби ? не е ли капсулована ? или вече и на Бразилията слагат пластмасови :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

За помпата си мислех че ще ми трябват зегер клещи а то капсолована бобина и сърцевината излиза като развиеш две винтчета. Изклщчих нагревателя и кабелните обувки от помпата ги подадох на бобибата на магнет винтила и като натисна бутона за кафе подавам ток но не се чува нищо да щрака.

Хм , явно си е заминала , почвай с нея , а м/у другото захранването на помпата минава през диод но пак става за проба . А помпата е вече пластмасова :) ясно , даже диода май си го слагаха на помпата .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Няма никакви диоди . Сега вече се чудя как да разбера дали проблема е в електрическата част или в механичната защото според мен се продават отделно. Намерих като част само ел. част в интернет за 25 лв.

• Автор

Здравейте, с днешна дата! Свалих магнет вентила и според мен е там проблема. Та искам да попитам като меря с мултицета двете клеми на оммер трябва ли да отчита нещо, защото нищо не показва 0.00 .Даже ги снимах за да се види за какво става въпрос.

post-325389-0-37952600-1338387080_thumb.

post-325389-0-11448900-1338387107_thumb.

post-325389-0-59079900-1338387125_thumb.

Кво направи бе човек :) аз си мисля че днес вече кафенце си правиш . Сменяй тая бобинка , нали каза че си я пробвал с напрежение и не работи . А помпата за обща култура да ти кажа , си минава през диод , а дали той е монтиран в нея или на клемата на копчето , няма значение - без диод - няма вода . Трябва да смъкне херците на 25 ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.