Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лимит на интернет скорост -от 90мб д. на 1мб ъ., сега 14мб на 1 мб

Featured Replies

• Автор
Публикувано изображение

Да ,пинга ти показва сериозно забавяне при трансфера на пакетите . Виж в настройките дали ти е маркиран протокола "Internet Protocol Version 4(TCP/IPv4). Ако няма отметка я сложи .Дай от долу на свойства и виж дали отметките са ти на " Автоматично получаване на IP" и на " Автоматично получаване адреса на DNS сървара " Ако не са ги сложи и потвърди . Прекъсни връзката и я стартирай отново за да влязат в сила тези настройки . Пусни пинг отново и покажи резултата .

Чак пък сериозно забавяне. Незнам от кой град е. Иначе пусни пинка с -t, демек: ping abv.bg -t . Така почакай 1 мин и следи дали ще ти даде съобщение request timed out. Колегата от горе - ако не е маркирано ipv4, ще може ли да пусне пинг до 194,153,145,104 ? За автоматичните настройки принципно е хубаво да ги сложи ако са му казали така от доставчика ( макар че и една проба няма да навреди )

Чак пък сериозно забавяне. Незнам от кой град е. Иначе пусни пинка с -t, демек: ping abv.bg -t . Така почакай 1 мин и следи дали ще ти даде съобщение request timed out. Колегата от горе - ако не е маркирано ipv4, ще може ли да пусне пинг до 194,153,145,104 ? За автоматичните настройки принципно е хубаво да ги сложи ако са му казали така от доставчика ( макар че и една проба няма да навреди )

Написах му да си провери протокола защото след пинга може да се е ровил отново . Забавянето е сериозно ,при нормални 1ms ,тук имаме трансфер времево от порядъка на 9-10ms. Toва e .Лек ден !

В локална мрежа може да държи 1ms. 9-10ms Ама изобщо не е забавяне. Ако си е забранил TCP/IP едва ли ще може и да пусне пинг до там ( това са 2 протокола )

• Автор

Получавам айпи автоматично и днс също, а и съм споменал по горе от постовете си. Ipv4 ми е маркирано, т.е. включено.

Получих един тайм аут в рамките на 1-2 мин.

Публикувано изображение

Искам тук нещо интересно за мен да кажа:

На стария комп с интернет стойности 90 на 70 да речем, теглел съм торенти с 1.7-1.8 мб, което е странно за мен.

Сега на новия пак си тегля със същите 1.7-1.8.

Нещо с доставчика ли има проблем, не знам, но е съмнително.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

UP :(

Знам, че тук има хора, които доста разбират, надявам се да получа някакво крайно обяснение.

Нека отново леко изясня:

След тестове на Линукс Убунту 64 битов, Уиндоус Екс Пи, Уиндоус 7 Ултимейт 64 битов и 32 битов, интернета продължава да си е до 14.97-99 даунлоуд и 0.99 ъплоуд, а на стария си е около 70 даунлоуд и 60 ъплоуд.

НО при теглене и на стария и на новия комп съм със същите 1.7 - 1.8 с които тегля.

Явно от началото съм си имал тези 15 мбпс.

Направих и едно пресмятане.

1mb=1024KB

15mb*1024kb = 15360KB (Варира между 14 и 15, при положение, че съм със скайп, и брузър, но го закръглям на 15)

15360KB/8 = 1920kb - Ето го и резултата, черно на бяло 1.9, при положение, че закръглих, пак са си 1.7-1.8 с които тегля.

Явно старата ми лан карта се е брицала и не е отчитала вярно, едва ли.

Защо ? Защото на страницата на интернет доставчика ми има снимка 60 на 60 гарантирани ъп и даун.

Доставчика е ЛинкБГ, но около година вече Близуу ги купиха, и може от там да са започнали работите.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Не знам дали да споделя и другия си проблем, доста и странни проблеми напоследък с новия комп.

Знам, че мога да пусна нова тема, но се отнася до някъде и с тази тема.

Значи имам едно странно премигване.

Ето и снимка. На времетраене, самите числа премигват, на Байтове също, викам си може да е от видеокартата.

Публикувано изображение

Леко настрани оставаме.

Преди дни, гледам за 5 минутки около 2-3, прозореца ми се отвориха със запитване от 7-цата, каква мрежа да избера домашна, офис или публична група. Всеки като си направи връзка за интернета е нормално да му се покаже, но аз вече имах направена такава, и бях избрал домашна.

После проверих в, центъра за мрежи и споделяне, че имам един wireless-модем и един принтер, а аз не ползвам принтер, както и модем.

Ровичках в настройките да не съм разрешил споделяне на файлове ала бала.

Всичко беше добре.

Преди дни бях на Уин Екс пи нарочно, с който тествах дали ще се изключва нета пак на 24 ч., да изключва се и преди няколко дена пак се върнах на 7-цата.

Когато преминах инсталацията, накрая видях, че съм си оставил старите файлове на Екс пито, но там си имах анти-вирусна, а и не съм теглел съмнителни файлове.

Та за премигването, преди няколко часа, проверих и е спряло, как така никой не знае.

А, когато проверя другата локална мрежа, която ми се е появила, ми пиша свързаност, 1 ден и кусур, т.е. компа не го изключвам така е, но нета се изключва на 24ч., а тая мрежа си стои за ден и нещо.

Странни неща ми се получават. Спирам до тук за да не стане роман.

EDIT:

Снимах и тея мрежи, които се създадоха, с ВКЛЮЧЕН ФАЙЪРУАЛ:

Публикувано изображение

Моля Ви, прочетете всичко, което съм написал, и дано да ми окажете вашето компетентно мнение и помощ.

Редактирано от kikooo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.