Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатления от Gigaget Download Manager 1.0

Featured Replies

Съвсем скоро попаднах на заглавието Gigaget Download Manager и реших да го пробвам, тъй като коментарите по съответната новина бяха заинтригуващи. Е, оказва се, че не сгреших. Инсталацията ми се стори съвсем нормална, като всеки свой конкурент. Но като пуснах програмата една широка и доволна усмивка ми се появи на лицето. Интерфейсът е невероятно приятен и лесен за свикване. Доволно добре избраният син фон на програмата в комбинация с приятните и красиви бутони кара програмата да изглежда страхотно, ако трябва уверете се сами :P

untitled9hi.jpg

Отново както се вижда на снимката, както всеки достоен свой конкурент, програмата категоризира свалените файлове, което според мен е добра привилегия. Кошницата за пускане на файлове, позната при Download Master, Flash Get и IDM също присъства. Като цяло интерфейсът е невероятно приятен и лек, свиква се бързо с него и въобще не мога да кажа нищо друго освен едно голямо БРАВО!

Естествено идва ред на самата програма – как се представи на моите “изпитания”. Отговорът е с отличие. При шестобална система бих й писал седем. Връзката е невероятно стабилна, да не говорим, че за две секунди скоростта ми достигна 2 мегабайта в секунда – нещо, което и при Download Master се случва невероятно рядко при мен. Скоростта не мръдна назад с повече от 2 кабайта. Настройките на програмата ми наподобяват менюто за конфигурация на Mozilla Firefox 1.2 – просто, ясно, красиво и приятно:

untitled4rt.jpg

В менюто General няма нищо ново – стартиране на програмата автоматично при зареждането на операционната система, но интересна опция е менюто Anti-virus, при което по избор задаваш дали антивирусната ти програма да проверява всеки свален файл, което при един човек, който редовно се грижи за здравето на Windows-a е доста важна опция. Посочих моята NOD32, свалих файл от интеренет и след свалянето NOD успешно сканира файла.

Като цяло програмата е перфектна – бърза, приятна и безплатна. Препоръчвам я на всеки, който обича бързите скорости на сваляне :)

• Администратор

Практически всеки Download Manager има опция за сканиране с антивирусна, която пък е морално остаряла и дори умряла от старост - всеки антивирус сканира хард-диска в реално време, като използва специален драйвър... записа на файл на хард-диска минава през антивируса, така че той е сканиран в момента на изтеглянето си. За сметка на това не е споменато за "Net Grid Technology", дето толкова го рекламират. Само реклама ли е или реално е 'революционна технология' :speak: С Firefox нещо не се интегрира много добре - под него не можаг да подкарам тегленето на flash-чета sad.gif

И следващия път като споменеш за някоя готина програма, можеш да кажеш и кой те е открехнал за нея :)

Е жалко, че няма интеграция с Опера. Поне аз не видях такава съвместимост в сайта на програмата. Ще си карам с IDM, от който съм доволен. (Този мениджър исках само да го пробвам). Ако имаше интеграция щеше да е доста добра алтернатива. Поздрави, rainov!

Здравей Митак!

Найстина съм впечатлена от предложената информация на този донлоад мениджър.Преди да си го инсталирам искам само да попитам-ще си пречи ли с flashget?Не ми се иска все още да го махам.И още нещо-ако не си пречат как ще указвам с кой искам да свалям?Извинявам се,ако въпроса ми е глупав,просто искам да съм сигурна,че няма да си пречат и няма да има лоши последици за компа.Ако могот да работят заедно,непременно ще го сваля,инсталирам и ще пиша впечатления.Благодаря ти много за инфото.Отдавна ми се иска да пробвам и с друг мениджър,просто отлагах по гореспоменатата причина.

Поздрави!

• Автор
Здравей Митак!

Найстина съм впечатлена от предложената информация на този донлоад мениджър.Преди да си го инсталирам искам само да попитам-ще си пречи ли с flashget?Не ми се иска все още да го махам.И още нещо-ако не си пречат как ще указвам с кой искам да свалям?Извинявам се,ако въпроса ми е глупав,просто искам да съм сигурна,че няма да си пречат и няма да има лоши последици за компа.Ако могот да работят заедно,непременно ще го сваля,инсталирам и ще пиша впечатления.Благодаря ти много за инфото.Отдавна ми се иска да пробвам и с друг мениджър,просто отлагах по гореспоменатата причина.

Поздрави!

<{POST_SNAPBACK}>

Ами - няма да си пречи, а по подразбиране ще си остане FlashGet, тъй като GigaGet трябва ръчно от опциите да се направи default, което за мен си е уважение към потребителя все пак не всеки иска определена програма да се настрои по подразбиране след инсталацията. Отново - няма да направи какъвто и да е проблем :)

Ами - няма да си пречи, а по подразбиране ще си остане FlashGet, тъй като GigaGet трябва ръчно от опциите да се направи default, което за мен си е уважение към потребителя все пак не всеки иска определена програма да се настрои по подразбиране след инсталацията. Отново - няма да направи какъвто и да е проблем :)

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей Митака!

Благодаря ти много за бързия отговор и разясненията.А сега да споделя и своето мнение-инсталирах си програмата.Найстина е с много приятен интерфейс и лесна за работа.Много прилича на flashget.Направих тест с една песен размер 3,20MB.Ето и резултатите при мен от двата донлоуд мениджъра:

flashget-Общо време 00:01:35

Средна скорост 34.44 KB/s

Време на създаване 03/11/06 23:06:13

Време на завършване 03/11/06 23:08:10

gigaget-Starting Time:2006.03.11 23:09:10

Time Completed:2006.03.11 23:10:40

Time Spent:00:01:29

Average Speed:36,76KB/s

Точка за gigaget по отношение скорост.Беше прав.

Да споделя и друго

GigaGet трябва ръчно от опциите да се направи default-

при мен програмата сама се направи default и както се досещате сега и двете програми са по подразбиране.От една страна хубаво-не търся,а направо кликвам с ляв или десен бутон на мишката и си права избора за момента.Обаче,когато свалям от линк,който направо ми отваряше flashget преди,сега като кликна на такъв линк ми се появява първо gigaget,после ако я затворя или едновременно с нея се появява flashget и накрая вградения донлоуд мениджър на уйна.Въобще идилия.

Митак,не съм пипала настройките и не знам по каква причина при мен е така,но те моля да кажеш как да ги оправя или поне да споделиш мнението си отново за този случай-така,като са двете програми по подразбиране какви рискове има?

Благодаря ти за хубавата алтернатива. ;)

Tъй като никога не съм бил напълно доволен от download мениджъра си,веднага се заех да го изпробвам и колкото и да ми е неприятно,ще трябва да споделя че съм крайно разочарован.

Първо още при първия download,Gigaget заби няколко пъти и се наложи рестарт (на Гигагет)

Второ,както спомена по - горе Poisk,лоша интеграция с Firefox.

Tрето,ужасна работа с Rapidshare,Megaupload и подобните им.От 'рапид' изобщо не желае да цоца,от Megaupload поддържа 8кб,при положение че вградения мениджър на лисицата,поддържа 40 - 50кб.

Да не споменавам,че от някои страници направо отказва да тегли.Жалко. sad.gif

Tъй като никога не съм бил напълно доволен от download мениджъра си,веднага се заех да го изпробвам и колкото и да ми е неприятно,ще трябва да споделя че съм крайно разочарован.

Първо още при първия download,Gigaget заби няколко пъти и се наложи рестарт (на Гигагет)

Второ,както спомена по - горе Poisk,лоша интеграция с Firefox.

Tрето,ужасна работа с Rapidshare,Megaupload и подобните им.От 'рапид' изобщо не желае да цоца,от Megaupload поддържа 8кб,при положение че вградения мениджър на лисицата,поддържа 40 - 50кб.

Да не споменавам,че от някои страници направо отказва да тегли.Жалко. sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей chichomitko!

Аз съм с IE-пробвах да свалям и от Rapidshare и при мен не стана.Въпроса е обаче,че и flashgeta не ще да сваля от там.Имаш ли идея защо?Всъщност от там мога да свалям само с вградения донлоуд мениджър.При всички ли е така или нещо ми куца в настройките?Може би Gigaget е подходящ за теглене от определени места-по-добре се представи от флашгет,но от Rapidshare-с какво в крайна сметка да свалям при така споменатия от мен проблем?

Благодаря предварително! :bye:

Здравей chichomitko!

Аз съм с IE-пробвах да свалям и от Rapidshare и при мен не стана.Въпроса е обаче,че и flashgeta не ще да сваля от там.Имаш ли идея защо?Всъщност от там мога да свалям само с вградения донлоуд мениджър.При всички ли е така или нещо ми куца в настройките?Може би Gigaget е подходящ за теглене от определени места-по-добре се представи от флашгет,но от Rapidshare-с какво в крайна сметка да свалям при така споменатия от мен проблем?

Благодаря предварително! :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей danina,Flashget може да сваля от Rapid,но е необходимо да му предоставиш правилният път,сиреч - линк генериран от Rapid,след като въведеш трите букви.

• Автор

Е, трябва да си призная, че и при мен след малко повече тестове отказа да тегли от някои линкове, но не знам защо - Gigaget е значително по-бърз от другите клиенти на харда ми. Все пак програмата е туко-що пусната, не трябва да очакваме кой знае какво. Има предчувствието, че с времето ще се развие бързо.

Здравей danina,Flashget може да сваля от Rapid,но е необходимо да му предоставиш правилният път,сиреч - линк генериран от Rapid,след като въведеш трите букви.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей chichomitko!

Flashget може да сваля от Rapid,но е необходимо да му предоставиш правилният път,сиреч - линк генериран от Rapid,след като въведеш трите букви.-аз точно така правя,но отказва,нямам идея защо.Пиша трите букви,давам сваляне и ми излиза червената точка на флашгета.

Благодаря ти много и ако имаш идея защо е така и как да го оправя цена няма да имаш.Всичко най-най! :bye:

Здравей chichomitko!

Flashget може да сваля от Rapid,но е необходимо да му предоставиш правилният път,сиреч - линк генериран от Rapid,след като въведеш трите букви.-аз точно така правя,но отказва,нямам идея защо.Пиша трите букви,давам сваляне и ми излиза червената точка на флашгета.

Благодаря ти много и ако имаш идея защо е така и как да го оправя цена няма да имаш.Всичко най-най! :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

@danina,за rapidshare ти препоръчвам The Grabber,което е най - доброто решение до този момент > http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=0entry130007

@B-boy,download master,който експлоатирам в момента,си сваля от rapid та пушек се вдига.Flashget също работи,но с Firefox и FlashGot extension.

@chichomitko - O.K. ще пробвам :bye:

Не искам да се отклонявам от темата ,но това ще ви бъде интересно

FlashGet SuperPack 2006

Източник:

http://www.d-warez.com/modules.php?name=Ne...view&news_id=31

Може би плюс това:

Flashget Hack 1.0 (макар да не съм убеден че разделянето на повече от 10 сесии си заслужава)

http://www.softpedia.com/get/Internet/Down...hget-Hack.shtml

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

@danina,за rapidshare ти препоръчвам The Grabber,което е най - доброто решение до този момент > http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=0entry130007

Здравей chichomitko!

Много ти благодаря за линка и за отговора.Ще го сваля непременно.Ще ми станат доста донлоуд мениджърите,ама за добро предполагам. :stop::wors::wors:

• 4 седмици по-късно...

Аз съм на ADSL 512k и е ясно на повечето, че теглим бавно от дата.бг . С флашгет теглих от там с по малко от кБ/с и то само за няколко секунди и после спираше и трябваше да ресетна задачата, за да потегли пак за 10-15сек. С Гигагет от дата.бг ми поддържа скорост над 15-20кБ/с !!!

Наскоро усетих и същия проблем с хит.бг. Наложи ми се да тегля една програмка 140кБ. Ние имаме 64кБ/с, което означава, че за има няма 3 секунди и сме я изтеглили. УВИ НЕ! Все едно теглех от датата(говоря за Флашгет). Ядосах се и пуснах Гигагет и хоп - готово. За по малко от 5 секунди я изтеглих... Правете си сметката. See ya!

• 2 месеца по-късно...

не съм прочел всички мнения обстойно -но ще споделя с вас аз с какво дърпам!имам инсталиран ;FlashGet 1.72-но на скоро попаднах на ;Internet Download Manager 5.03-впечатлението скоето останах е много добро-втората се справя с 30-40% по добре от FlashGet 1.72-става въпрос за скорост...много съм доволен... :whist:-пропуснах да споделя че и IDM5.03 има български интерфеис..

Редактирано от dj.michel (преглед на промените)

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.