Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Pioneer XD-Z55T

Featured Replies

Имам уредба Pioner XD-Z55T със нея имам реални 2х100w 8ohm тонколони Pioneer S-Z75. Свързал съм ги към лаптопа ми и когато усиля над 50% почва да мирише на изгоряло :D и въпросът ми е дали ще мога да си взема едни от тези тва модела тонколони http://www.pioneer.eu/eur/products/42/99/161/CS-7070/index.html

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/99/161/CS-5070/index.html

От това което си написал не се разбира много кое къде си свързвал, но аз до колкото разбирам си свързал тонколоните към лаптоп, което е пълна глупост, трябва да свържеш уредбата към лаптоп и няма да има никакъв проблем, само някой разбиращ да изкаже, защото нямам никаква идея какви изходи има уредбата ти.

По написаното се разбира, че колоните са свързани към крайното стъпало на лаптопа без усилвател преди тях. Ако е така едва ли ще имаш звук на лаптопа скоро.

• Автор

Явно съм го написал на китайски :D Уредбата ми е вързана към лаптопа. В уредбата имам 2 чинча за лява и дясна колона а към лаптопа е жак 3.5мм . Имам си звук имам си всичко но колоните ми са слаби за уредбата и искам да попитам дали тия колони които съм посочил горе дали ще свирят добре на тази уредба :D Когато си пусна музика и уредбата я усиля на повече от 50/55% колоните почват да миришат на бакелит :D

От това което си написал не се разбира много кое къде си свързвал, но аз до колкото разбирам си свързал тонколоните към лаптоп, което е пълна глупост, трябва да свържеш уредбата към лаптоп и няма да има никакъв проблем, само някой разбиращ да изкаже, защото нямам никаква идея какви изходи има уредбата ти.

Ами аз точно това съм написал или поне съм се опитал да напиша :D

Явно съм го написал на китайски :D Уредбата ми е вързана към лаптопа. В уредбата имам 2 чинча за лява и дясна колона а към лаптопа е жак 3.5мм . Имам си звук имам си всичко но колоните ми са слаби за уредбата и искам да попитам дали тия колони които съм посочил горе дали ще свирят добре на тази уредба :D Когато си пусна музика и уредбата я усиля на повече от 50/55% колоните почват да миришат на бакелит :D

Ами аз точно това съм написал или поне съм се опитал да напиша :D

Измери съпротивлението на колоните с ОМметър.

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

• Автор

Измери съпротивлението на колоните с ОМметър.

Защо ??? то на колоните си го пише дори и аз съм го написал 8 ома на уредбата също е 8 ома

Сигурен ли си, че проблемът е в колоните? Те не са слаби за уредбата.

Провери го все пак това съпротивление и на двете колони.

За системата:

Публикувано изображение

• Автор

Тук ме хвана не подготвен нямам такива екстри като ОМметар а и аз исках само да попитам дали горе посечените колони ще свирят добре на тази уредба :D Искам да попитам дали може да се върже настолен усилвател и как към тази уредба

Самата система си ума усилвател. Изясни си от къде идва проблемът първо, тогава копувай техника.

Пробвай системата с др. колони. За измерването на ном. съпротивление - ползвай: https://www.google.b...TDJDNsgadh63zCQ

http://forum.fiat-bg...pic.php?t=26566

• Автор

На мене всичко ми е наред просто искам нови колони, че прозорците дрънчат малко :D Искам нови колони и затова питах дали ще свирят горе посочените на pioneer. П.С: Аз май нещо пиша на китайски защото никой не ме разбра :D

Те не са ли 190 вата? Уредбата със сигурност няма 100 вата както си написал, камоли пък 190. Мощността която пише на колоните, усилвателите и уредбите винаги е умножена най-малко по 2. Щом нямаш уред на измериш съпротивлението на намотките едва ли имаш уред на измериш реалната мощност. Или я определяш по слух или по разклатени стъкла?

Еми, като искаш нови колони, купи си! Ще си хвърлиш парите на вятъра и няма да има ефект. Усилвателят, който имаш по паспортни данни отдава мощност 2х60 вата при съпротивление 8 ома. Всички колони с мощност над 60 вата и съпротивление 8 ома ще свирят без проблем. Не си мисли, че като купиш колони от 150 вата ще свирят по-силно от тези, които имаш от 100 вата. Да горепосочените колони ще свирят, но толкова силно, колкото и тези, които имаш. Ако искаш по-мощна музика ще ти трябват освен по-мощни колони и по-мощен усилвател /например 2х150 вата за първите и 2х120 вата за вторите/.

• Автор

Ами аз попитах дали може и как мога да си сложа усилвател но никой не ми отговори на въпроса

С тази система и нейния усилвател - толкова. Ако искаш повече мощност ти трябва нов усилвател. Между компютъра и уредбата, не можеш да сложиш усилвател.

• Автор

С тази система и нейния усилвател - толкова. Ако искаш повече мощност ти трябва нов усилвател.

Между компютъра и уредбата, не можеш да сложиш усилвател.

Ами аз точно това искам :D Да си взема по хубави колони и да си правя кефа :D

Ами аз попитах дали може и как мога да си сложа усилвател но никой не ми отговори на въпроса

Може трябва

2бр усилватели + 2бр колони

+ 1бр маса + ~бр ракия + ~бр салата

и музиката да свири.

• Автор

Може трябва

2бр усилватели + 2бр колони

+ 1бр маса + ~бр ракия + ~бр салата

и музиката да свири.

Защо 2 усилвателя ??? ако взема 2х150w усилвател как ще свират Pioneer CS-7070

http://electron.bg/p...070-p-1177.html

Тези :D или пък дали 2х100w ще може да ги храни добре..

А и как да свържа усилвателя към уредбата имам 4 чинча 2 за PHONO mode и 2 за LD VCR.

Аз ползвам LV VCR защото на PHONO трябва да намаля звука на лаптопа на 10% защото ако е на повече почва да пращи

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

От компютъра входния ти сигнал е доста по-голям от колкото е изчислена уредбичката да работи и започва да ти клипва и да миришат колоните на изгоряло. Просто намали нивото на входния сигнал и ще си ОК. Ако искаш по-голяма мощност ти трябват колони с по голяма чувствителност за да изкараш от същия усилвател повече. Всичко друго с тази нещастна уредбичка е загуба на нерви. Тези колони на Пайнер дето им се чудиш са супер посредствени и не си заслужават парите.

Защо 2 усилвателя ??? ако взема 2х150w усилвател как ще свират Pioneer CS-7070

http://electron.bg/p...070-p-1177.html

Тези :D или пък дали 2х100w ще може да ги храни добре..

А и как да свържа усилвателя към уредбата имам 4 чинча 2 за PHONO mode и 2 за LD VCR.

Аз ползвам LV VCR защото на PHONO трябва да намаля звука на лаптопа на 10% защото ако е на повече почва да пращи

Input "phono" е само за грамофон с динамична доза приятелю и входа има много голяма чувствителност /2,5 микроволта/ още повече, той не е линеен вход. Ще използваш в твоя случай само input VCR
  • Автор

Input "phono" е само за грамофон с динамична доза приятелю и входа има много голяма чувствителност /2,5 микроволта/ още повече, той не е линеен вход. Ще използваш в твоя случай само input VCR

И как да вържа усилвателя??? Лаптоп->усилвател->уредба ??? И усилвателя в VCR ??

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

И как да вържа усилвателя??? Лаптоп->усилвател->уредба ??? И усилвателя в VCR ??

Прочети внимателно пост #14.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.