Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

малко помощ за смяната на транзисторите на студио 2

Featured Replies

Здравейте,търся схема или снимка която да ми покаже как са сложени подложките и другите неща по транзистора (2N3055) щото аз май изгърмях моите 4 транзистора дето са на студиото щот се правех на майстор и нещо явно съм объркал. очаквам мнения :)

Редактирано от M'TRONIC (преглед на промените)

Подложките са слюдени с лек филм на термопаста. Мисля, че и монтажните болчета са положени в пластмасови шайби за електроизолация. Говоря по спомени като бивш горд собственик на два броя Studio 2 2x35W. За радиосхема се обърни към руските радио-форуми, виждал съм че я имат в базата си с данни.

Намерих това http://www.kn34pc.co...l/studio_2.html

Успех с смяната им.

Схемата ми напомни мои доработки. Удвояване капаците на филтровите кондензатори от захранването и нещо много важно.

На схема 555 изградих реле за време. То включваше озвучителните тела с 7 секундно закъснение. Първоначално изхода на усилвателя включвах към 100 омови резистори и след време към телата. По този начин пазех басовия говорител от динамичен удар. Чува се едно яко пукане при първоначално пускане. Това е постоянно токова съставяща на симетричното захранване вследствие първонанчално зареждане на филтровите кондензатори.

Доработени бяха и всички входове. Давах ги на късо и по този начин решавах проблем с паразитни шумове и радиодетекции. Внимателно с резец изрязах пистите около механичните превклюватели на входен сигнал.

Изчистваш хубаво старата термопаста , намазваш тънко с термопаста радиатора и залепваш слюдената подложка, ориентирана спрямо отворите. Намазваш тънко с паста подложката отгоре и слагаш транзистора в отворите. Слагаш едната изолираща втулка , а преди втората слагаш ухото за връзка с колектора.Слагаш двата болта М3 и навиваш отдолу гайките.Не ги стягай прекалено! http://elimex.bg/search.html?phrase=%D1%81%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0 http://elimex.bg/product/6630/vtulka-za-tranz-to3.html Това са изолационните чаркове. Успех!

Схемата ми напомни мои доработки. Удвояване капаците на филтровите кондензатори от захранването и нещо много важно.

И аз за това се сетих като видях снимките от линка. Много малки и недостатъчни капацитети са сложени фабрично. Мощността не е голяма, но филтрацията е едно от най-важните неща.

Добре ли звучеше след доработките?

Идеята за времезакъснението е много добра, но 7 секунди не са ли много? Аз бих го направил с 3 секунди. 7 вече ще почна да се чудя дали изобщо ще тръгне.

• Автор
boche ами то нали трябват 4 слюдени или керамични подложки и 8 втулки,а...дали има смисъл да слагам втулка на втората дупка дето ще е колектора.

boche ами то нали трябват 4 слюдени или керамични подложки и 8 втулки,а...дали има смисъл да слагам втулка на втората дупка дето ще е колектора.

има щото на NPN транзистор колектора е + (емитера е на маса), а корпуса на радиатора е замасен... може да не слагаш подложки само ако всеки транзистор е на собствен радиатор, който не е замасен

п.с. голяма е вероятността да си купиш менташки транзистори - ще са доста по слаби от оригиналните и вероятно ще изпушат...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Мерси.Относно транзисторите които съм взел,те са от елимекс,ще видя колко ще са стока :D

Върви в сервиза да ти го оправят. Основно горят поради нестягане. И оригиналните втилко са от тъп полиетилен и се стапят от нагряването, като охлабват стягането на винтовете и ефекта се задълбочава. Не са изгорели само крайните, задължително горят и тези пред тях, особено ако някой се се правил на майстор.

И аз съм бивш собственик на такъв усилвател.Ейй,кораво говедо беше...Карах го с две колони х40 вата едната,просто нямаше грешка,докато един токов удар не отнесе него и старата ми щайга преди време.

• 2 седмици по-късно...

:shock11:

MOD EDIT : 2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.