Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прецакана файлова система... Много съм тъп!

Featured Replies

Здравейте колеги...

Никой не е застрахован от грешки, за съжаление аз допуснах не малка такава на личният ми компютър от МЪРЗЕЛ... Да започнем с конфигурацията ми:

AMD Athlon II x4 640 3.0 GHz

AsRock GXH/USB3 880

WD Blue 500 GB

2x2 Kingston HyperX 1600

CM Elite 430 Black with 500W PSU

ОС: Windows 7 Ultimate x64

Какво се случи:

Последните дни се запалих на ново да минавам на Ubuntu и реших да пробвам новото 12.04. 1-во пробвах с WuBi но даде грешка, трябва да отбележа, че на конкретният компютър никога не е ставало с WuBi, но исках да пробвам. Премахнах инсталацията и преминах на следващата стъпка- флшака и Live система. Там някъде, когато трябваше рестарт ме мързеше да изчакам някакви си 30 секунди и изключих компютъра принудително чрез "Рестарт"-бутона... Грешка номер 1! След това се полюбувах няколко минути на новата операционна система и прибегнах до инсталиране на приложения и тн. После реших, че искам да я оставя за по-дълъг тест и почнах да барникам дяловете с инструмента в Ubuntu. Да, ама са ми непознати и по 1 време реших, че не го правя както трябва и е по-добре да прочета малко. Никъде не съм натискал завърши и мислех, че няма да има проблем. Демек процеса не би трябвало да е стартиран!

След рестарта и обратно в Win 7 1-во пропищя Хром, че има повредени файлове, после беше ред на Skype, който отказваше да приеме файлове, ако ги запаметявам на C:/, а само на 2-рият ми дял- D:/. Обаче дори и от там файловете не се отваряха. Нищо от десктопа ми не се отваря, но от папката, където сваля торенти- филмите тръгват. Намира се тя на дял D.

Пуснах chkdsk в cmd, има нередности... снимка Като цяло резултатите много не ми харесаха...

Ако някой тук беше пуснал такава тема щях да препоръчам:

1. Със liveCD да се спаси каквото може

2. Формат на харда, цялостен, дори ако трябва на Low-level

3. Чиста инсталация на ОС

Винаги съм казвал, че 2 глави мислят по-добре от 1. Търся всякакви алтернативни предложения и всякакви идеи. Много ме е яд на това, което направих, защото си е от чист мързел и простотия... Със Victoria още не съм сканирал и не мисля и да го правя. Мисля и се надявам, че ще се оправи по по-безболезнен начин и в моемнта редя какво ли не, което ми хрумне, но все пак никой не знае всичко и винаги може да се даде подобаващ идея тук, това съм го научл!

Благодаря за помощта!

<Последните дни се запалих на ново да минавам на Ubuntu и реших да пробвам новото 12.04. 1-во пробвах с WuBi но даде грешка, трябва да отбележа, че на конкретният компютър никога не е ставало с WuBi, но исках да пробвам>. ....Тази проба съм я правил 3 пъти,като оставям Убунту да си направи дял автоматично.Резултатът беше че нито Убунту зареждаше ,нито Уиндоус,който всеки път губеше Бут файловете си и се растартираше постоянно.Изписваше „на този компютър няма инсталирана никаква ОС ! И разбира се започвах наново инсталации...Та при теб е по добре щом зарежда Уиндоуса ти макар и с грешки.

Инструментите за поправка на файловата система просто трябва да свършат определена работа и да помогнат в случая. Не си казал обаче какво си бърникал в Disk Manager-а на Ubuntu. п.п Предлагам ти проверка на диска през Recovery Console.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Няма какво да го мъчиш цяла нощ . Ако ти се намира друг хард премести каквото може на него и после формат.Няколко пъти съм си омазвал диска с инсталации на линукс и макинтош "добре ,че имам 2 диска". Аз от зор съм си направил имейдж с Акронис ,че ми писна да преинсталирам по 3 часа. , quickJO едно liveCD и тва е .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Бих пробвал с Acronis Disk Director (или друг подобен инструмент) да оправя диска. Разбира се, пуснат от флашка или livecd. Ако и това не помогне, преинсталирам. Не мисля, че е нужно да форматираш целия хард. п.п. Аз по принцип избягвам да държа каквото и да е на c:, а всички програми са ми портативни, така преинсталацията не ми е никакъв проблем, правя я за някакви минутки... Не че скоро съм преинсталирал, дори съм забравил как се прави... Преди и аз правех имиджи с Acronis, сега намирам, че и това ми е излишно.

Съществува и вариант със Систем рестор на "Седмицата". Аз го правя в Safe mod и след рестарта пак влизам там, преглеждам какво се е "доомазало" и тогава стартирам нормално...

• Автор

Аз съм на работа сега, ама снощи потръгна! Влезнах в Safemode, поогледах, пуснах нов chkdsk и предполагам и S.M.A.R.T.A. се е намесил. Всичко заспа! Мисля, че извадих късмет!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.