Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разделяне на интернет (трафика) .....

Featured Replies

Добър ден ! Рутера е TP-link (TL-wr542g), въпроса ми е има ли начин да споделя интернет скоростта по-равно, между два компютъра (примерно). Проблема, че на един от двата компютъра ако се тегли файл, интернета става ужасно бавен на другия ......

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

не можеш... трябва компютър с линукс и шейпър да ти цепи нета. сложи ограничение на торент клиента (намали конекциите и скоростта - utorrent има възможност това да се прави по график) на тоя дето дърпа

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

не можеш... трябва компютър с линукс и шейпър да ти цепи нета. сложи ограничение на торент клиента (намали конекциите и скоростта - utorrent има възможност това да се прави по график) на тоя дето дърпа

Мерси за отговора, това с торент клиента го знам, но мога да го направя само на единия компютър, поради други причини ....

трябва компютър с линукс и шейпър да ти цепи нета.

Добре де, рутера не е ли един малък компютър, не може ли просто да му сложи готин фирмуеър като DD-WRT (примерно, щото гледам, че не е съпортнат) и от там да си направи настройките?
  • 3 години по-късно...
  • Автор

Честита нова година !

За да не отварям, нова тема ще пиша в тази.

В момента съм с TP-link WR40N, опцията за ограничаване на скоростта на качване и сваляне е налична (Bandwidth Control).

Въпроса ми е нормално ли е, когато ограничавам ъплоуд скоростта, да оказва влияние и на скоростта на сваляне   ?

Пример:

10 кB/s ъплоад - даунлоуд 400 кB/s
20 кB/s ъплоад - даунлоуд 800 кB/s      и тн.

Като се има предвид, че скоростта на даунлоуд не е ограничена.

За много години на всички  :) Не можеш рутера ти е слаб G  mode има отделни скоростти по кабел е 100 mbps , по wi fi e 45mbps а предполагам  толкова си е достатъчно бързо за теглене на файлове но това са скоростти за N рутер твоя е G скоростта е 52mbps

• Автор
преди 8 минути, adersa написа:

За много години на всички  :) Не можеш рутера ти е слаб G  mode има отделни скоростти по кабел е 100 mbps , по wi fi e 45mbps а предполагам  толкова си е достатъчно бързо за теглене на файлове но това са скоростти за N рутер твоя е G скоростта е 52mbps

Идеята е ми е да намаля максимално скоростта на ъплоад на дадено IP.   Без ограниченията всичко си е  нормално, свалям с 4 MB/с, ъплоад скоростта е по ниска ( но това като цяло не е проблема).

Проблема идва от това, че когато огранича скоростта на качване, това намаля и скоростта на сваляне, както съм посочил в горния пост.

За това питам, нормално ли е това ?

ПС: Може би сте прочели първия въпрос и се получава това объркване .

Ако става дума за сваляне на торенти. На торент клиента (програмата) ограничете скоростта на качване

И тествайте как ще се държи, без да са правени допълнителни настройки на рутера.

• Автор
преди 36 минути, oic написа:

Ако става дума за сваляне на торенти. На торент клиента (програмата) ограничете скоростта на качване

И тествайте как ще се държи, без да са правени допълнителни настройки на рутера.

От торент клиента няма проблем това да се направи, но целта е да се направи от рутера, не мога барам настройките на торент клиента на конктретното IP.

Въпроса е защо се получава така, че когато намаля ъплоуда, намаля и даунлоуда, може би се прави някоя допълнителна настройка на рутера с която не съм запознат .....

Ограничавам ъплоуда и веднага доунлоуда пада на  400 кB/s

Capture10.JPG

Нямам представа защо така се получава.

Но, ако не сте опитвали задайте и по големи стойности на download speed-a (Ingress Bandwidth)

• Автор
преди 10 минути, pa_pa написа:

Май не сте много наясно за какво служи Bandwitch control функцията на рутера? ЧНГ!

До колкото знам, е за ограничение на скоростта на дадено устройство свързано към рутера ?  Ако бъркам, бихте ли обяснили ?

ПС: Пробвах различни стойности но промяна няма, след като съм ограничил ъплоуда ....  Ако увелича скоростта на  ъплоуда тогава има разлика в свалянето ...

преди 7 минути, Jokerface написа:

До колкото знам, е за ограничение на скоростта на дадено устройство свързано към рутера ?  Ако бъркам, бихте ли обяснили ?

А, ако устройството свързано към рутера е едно, какъв е смисъла да се ограничава ширината на честотната лента? Бихте ли обяснил?

Редактирано от pa_pa (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, pa_pa написа:

А, ако устройството свързано към рутера е едно, какъв е смисъла да се ограничава честотата на честотната лента? Бихте ли обяснил?

Устройствата са пет, на едното от тях искам да намаля скоростта (ъплоуда). Тестовете ги правя върху моя лаптоп и се получава този ефект за който писах в горните постове. 

Какво по-добро ръководство от това на производителя?

Създай правила за TCP и за UDP (от падащото меню Protocol)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 22 минути, Jokerface написа:

Устройствата са пет, на едното от тях искам да намаля скоростта (ъплоуда). Тестовете ги правя върху моя лаптоп и се получава този ефект за който писах в горните постове. 

Трябва да са най-малко 10, за да има ефект.

• Автор
преди 24 минути, pa_pa написа:

Трябва да са най-малко 10, за да има ефект.

Благодаря за уточнението, не бях запознат с тази подробност. 

преди 43 минути, ExaFlop написа:

Какво по-добро ръководство от това на производителя?

Създай правила за TCP и за UDP (от падащото меню Protocol)

Пробвах много различни варианти, но не се получава това към което се стремя, линка съм го гледал. Благодаря .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.