Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качване на сайт в GOOGLE ?

Featured Replies

Аз съм начинаещ и съм направил сайт но не знам как да го кача в гоогле. Ще бъда много благодарен ако някои ми обесни на широко.

...

Логваш се тук

https://sites.google.com/

и по реда си

Публикувано изображение

уроци за чайници в тубата.

успех

Има груби изпълнения по сайта, както в техническо, така и в стилово. Някой от тях:

- логото е ужасни 1000х1000px, 232kB;

- обявил си схема www, a на практика си http;

- обявил си в пряк текст пощенския си адрес, прицел си на спамери;

- в секция /bg/products.html в дъното има активен контейнер без съдържание;

- предпоследното в услуги съдържа излишен span, който започва с ранспорт на дървесина в ...;

- повторение на грешка с логото в услуги. излишен трафик от 1МВ близо. Мащабирай в графичен редактор, а не с html;

- и пак там, няма е натрапената жълта рамка около тировете;

- началото. не попадам в сайт, а в блог с тази картина;

- на подменю продукти идеята е да запълни белите полета;

- в хедъра не се зарежда изображение backwrap.jpg;

- meta name="description" лъха на ученическо съчинение;

- излишно зареждане на jquery, когато същото може да се постигне с css;

В рамките на едно кафе толкова грешки намерих. Струва си да се валидира и Drupal може много повече.

поздрави

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Да добавя това, че директно зарежда на гръцки, и после се налага потребителя да избира българският ръчно. Лъка на липса на патриотизъм!. :)

Да добавя това, че директно зарежда на гръцки, и после се налага потребителя да избира българският ръчно. Лъка на липса на патриотизъм!. :)

И аз да добавя - при избора на Български език от долу на страницата вади грешка. Линка горе е наред.

И аз да добавя - при избора на Български език от долу на страницата вади грешка. Линка горе е наред.

Щото е написано към несъществуващ в реалността адрес.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

То всичко хубаво, ама с краден сайт толкова. Добре си дръпнал темата, файловете и съдържанието от уеб сайта на Алпина Груп, но поне можеше да смениш името и малко дизайн.

В рамките на едно кафе толкова грешки намерих. Струва си да се валидира и Drupal може много повече.

Това дори не е Drupal, просто е запаметил страницата, като HTML и после е модифицирал логото и малки части от съдържанието.

Редактирано от Detritus (преглед на промените)

Здравей. Въобще не се занимавай да го добавяш в Гугъл. Направи хубав сайт с блог с някаки публикации вкарвй по една статия седмично и я пускай по социалните мрежи. Подай сайта си като предложение в най големите БГ директории за сайтове. Споделяй във фейсбук и Г+ и туитър и няма начин да не те намери Гугъл. За всеки случай направи си един файл robots.txt . Виж в нета как се пише такъв файл. И позволи достъпа на търсачката в сайта. Създай си един sitemap.xml и го пусни в папката на сайта.

• 3 седмици по-късно...

Аз съм начинаещ и съм направил сайт но не знам как да го кача в гоогле. Ще бъда много благодарен ако някои ми обесни на широко.

Чети блоговете за сео отимизация ето ти един такъв http://rte1.org/ има и уроци

Ето ти един блог за оптимизация http://rte1.org

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Сайта е направен, за представяне пред Гърция, но все пак ако има интерес от българи съм сложил и превод ;)

Здравей. Въобще не се занимавай да го добавяш в Гугъл. Направи хубав сайт с блог с някаки публикации вкарвй по една статия седмично и я пускай по социалните мрежи. Подай сайта си като предложение в най големите БГ директории за сайтове. Споделяй във фейсбук и Г+ и туитър и няма начин да не те намери Гугъл. За всеки случай направи си един файл robots.txt . Виж в нета как се пише такъв файл. И позволи достъпа на търсачката в сайта. Създай си един sitemap.xml и го пусни в папката на сайта.

А тези инструменти не биха ли помогнали поне малко?

http://www.google.com/submityourcontent/website-owner/

Разбира се, не отричам факта, че стабилна оптимизация, като това дето си изброил и др. е много по-важна.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Има груби изпълнения по сайта, както в техническо, така и в стилово. Някой от тях: - логото е ужасни 1000х1000px, 232kB; - обявил си схема www, a на практика си http; - обявил си в пряк текст пощенския си адрес, прицел си на спамери; - в секция /bg/products.html в дъното има активен контейнер без съдържание; - предпоследното в услуги съдържа излишен span, който започва с ранспорт на дървесина в ...; - повторение на грешка с логото в услуги. излишен трафик от 1МВ близо. Мащабирай в графичен редактор, а не с html; - и пак там, няма е натрапената жълта рамка около тировете; - началото. не попадам в сайт, а в блог с тази картина; - на подменю продукти идеята е да запълни белите полета; - в хедъра не се зарежда изображение backwrap.jpg; - meta name="description" лъха на ученическо съчинение; - излишно зареждане на jquery, когато същото може да се постигне с css; В рамките на едно кафе толкова грешки намерих. Струва си да се валидира и Drupal може много повече. поздрави

Е нормално все пак още съм начинаещ - 9 клас 15 години ;

• 3 месеца по-късно...

здравей,

за да излизаш при търсене в google трябва да си набавиш беклинкове.

примерно ако твоя сайт е магазин за гуми.

Трябва да си набавиш от други сайтове линкове към теб с анчор тектове като "автомобилни гуми", "магазин за гуми" и т.н.

Линкбилдингът е една малка част в цялата задача наречена сео оптимизация ан сайт.

• 8 месеца по-късно...

Ще използвам тази тема, въпреки че е стара, за да напиша нещо интересно и може би за някой важно. Освен в Google, добавяйте сайтовете си и в българските търсачки. Най-голямата българска търсачка е JABSE. За повече информация прочетете тук - инфо за jabse. Позиционирането на един сайт зависи от много фактори, но много българи обичат да използват българското. Опитайте и сами се убедете в думите ми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.