Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Vivacom, мобилен интернет 5лв месечно

Featured Replies

Здравейте, не съм особено запознат със скоростите на мобилния интернет, предлаган от операторите, но се интересувам от тази опция на Виваком- някой има ли впечатления- цената е доста примамлива, знам, че се полагат по 500МБ месечно с по-добра скорост. трябва ми просто за интернет, няма да телгля нищо, нито да гледам телевизия/клипове, просто за браузване. Благодаря предварително.

Според мен не си заслужава. Имаш само 500 MB на "висока" скорост, която всъщност е прилично бавна. Мобилният интернет си е за мобилните телефони, където са по-малки и леки страниците по принцип. Също така трябва да провериш каква е скоростта в твоят регион, защото покритието не е пълно. И за капак се обвързваш с двугодишен договор обикновенно. Аз имам мобилен интернет от Globul, който го ползвам само за Skype на вилата и като резервен нет, когато основният спре. За съжаление не мисля, че бих могъл да чакам по 2-3 секунди да ми се отвори FB и то в регион с максимално достижима скорост...

Vivacom когато и да ги напсуваш все ще е късно. Относно мобилният интернет....ако не закачиш 3G си обречен на дълго проклинане и псуване

Ако ще го използваш на място където има добър обхват и няма друга алтернатива може да си вземеш такъв пакет. Но наистина става само за браузване и за скайп.

Принципно им е добро покритието, но по планините няма обхват. Ако мислиш да го използваш на стационарен компютър, по-добре провери другите алтернативи. Иначе ако забраниш картинките в браузъра, 500МБ ще ти стигат.

Само дето има една забележка най-отдолу

*Traffic Unlimited XS се предлага само на VIVACOM Net клиенти. Всички предлагани 3G USB модеми, с изключение на Huawei E353 се предлагат с Traffic Unlimited XS безплатно при сключване на 2-годишен договор и на цена от 29.90 лв. с ДДС при 1-годишен договор.

След изчерпване на включените данни на пълна скорост, влиза в сила ограничение на скоростта на 128 Kbps.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Здравейте,

не съм особено запознат със скоростите на мобилния интернет, предлаган от операторите, но се интересувам от тази опция на Виваком- някой има ли впечатления- цената е доста примамлива, знам, че се полагат по 500МБ месечно с по-добра скорост.

трябва ми просто за интернет, няма да телгля нищо, нито да гледам телевизия/клипове, просто за браузване.

Благодаря предварително.

Ползвам 500мб при план вива фрее. Имам смартфон с 3G ,така,че ми е доста удобно с този план. Ползвам нета когато събота и неделя съм на вилата,или на почивка. Телефона го свързвам с лаптопа. Скороста е прилична -около 3,6мб/с за 500мб и 128кб/с след него.

Използвам SRWare Iron браузър -Може да ползваш и Опера

Забранил съм мултимедията-и да стигат ми,вкл и за скайпа .

Доста прилично и бързо ми се отварят страниците.

От една страна е добре като за телефон, но от друга след изчерпването на 500-те MB те ограничава на 128 kbps. Ако няма друга алтернатива - да бива... :)

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Така и така е по темата, та да питам и аз. Наскоро ходих до местния офис на Виваком. Интересувах се дали може да си добавя към договора пакета от 50 МБ за 2.50 лв., като идеята ми беше по някой път от работа, да ползвам телефона като модем, да преглеждам пресата и пр. ровене из нета. Момчето зад гишето ми каза, че тази услуга не става за ползване на телефона като модем, а само за телефонно браузване...да съм си бил взел флашка за 5 лв. ....това което ме гложди е, как аджеба, тия в централата ще разберат с какво съм влязъл в някой сайт ?!?!?...според мен , трафика си е трафик .... Мислех да активирам и тествам услугата за един месец, за да видя вярно ли е това с тарифирането. Ако някой има представа да каже....ще икономисам 2.50 и още няколко МБ отделно трафик, ако е вярно това!

Редактирано от rulom (преглед на промените)

Така и така е по темата, та да питам и аз.

Наскоро ходих до местния офис на Виваком. Интересувах се дали може да си добавя към договора пакета от 50 МБ за 2.50 лв., като идеята ми беше по някой път от работа, да ползвам телефона като модем, да преглеждам пресата и пр. ровене из нета. Момчето зад гишето ми каза, че тази услуга не става за ползване на телефона като модем, а само за телефонно браузване...да съм си бил взел флашка за 5 лв.

....това което ме гложди е, как аджеба, тия в централата ще разберат с какво съм влязъл в някой сайт ?!?!?...според мен , трафика си е трафик ....

Мислех да активирам и тествам услугата за един месец, за да видя вярно ли е това с тарифирането.

Ако някой има представа да каже....ще икономисам 2.50 и още няколко МБ отделно трафик, ако е вярно това!

Брат ми реши като тебе.но за мен 50мб на макс са ми малко. Що се касае за флашка с 3Г не ти е необходима ако смартфона ти поддържа

3Г и има тетаринг. Почти всички смартфони с Андроид го имат .Подържат тетаринг по УСБ и Вай-фай.

...

Ще ти кажа как и защо, какчиката Ь трябват я нови ботушки, я още една екскурзиика и гледа как да те наклеца. Няма как да разберат и няма как да те ограничат!

Поздрави!

Със сигурност няма да можеш да тестваш услугата за един месец с 2.50 защото това е цена само за първата половина от срока на сключен договор за 12 или 24 месеца след това е по 5лв за 50 МБ. Ама дали можеш да тестваш услугата с 5лв за един месец не става ясно от сайта им, може и да може.

Благодаря ви за отговорите! Остава резервния вариант : мой приятел има "флашка" с приключен договор на Глобул. Някъде мернах, че Мтел предлагат предплатена с ваучер услуга, тааа, следва разкодиране и ползване на ваучера.... Това ми се вижда най-оптимално, като вложени средства при минимално ползване на услугата!

всичко което ти предлагат , като мобилна услуга е много колпаво. Аз ползвам такъв нет от 3 години нищо не струва. Особено ако си в зона където няма 3G отпиши се и се зареди с търпение и то огромно. Всички са един дол дренки , НЕ СЕ ВРЪЗВАЙ!

• Автор

някой може ли да предложи добра алтернатива.. ще го ползвам на място, където има добро покритие.. дали има 3Г не ясно.

Мобилното покритие на GSM мрежата е различно от мобилното покритие за интернет...

Покритие, но това не е много вярно... Най-добрият тест е да намериш приятел с устройство на Виваком и да видиш какви резултати ти дава и дали ти допада лично на теб. Защото мен този интернет много ме дрази и е адски бавен...

п.с. тези 14 Mbps ги сложи реални да са някъде около 8-10 и когато ги разделиш на 8 получаваш не повече от 1 MB/s скорост... И то при идеално 3G покритие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.