Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Уеб Камерата

Featured Replies

Здравейте. От както съм с windows 7 уеб камерата ми прави проблеми. Инсталирам си драйвърите от диска, некви китайски, кучи..... но все пак преди това си работише. Но сега windows-а ми изписва,че са инсталирани, но не мога да позлвам камерата, защото ми изписва,че драйвърите не са подписани цифрово. Windows не може да провери цифровия подпис на необходимите за това устройство драйвери. При скорошна хардуерна или софтуерна промяна може да е инсталиран файл, който е подписан неправилно или е повреден. Възможно е това да е и злонамерен софтуер от неизвестен източник. (код 52) Какво да правя? фактически в момента камерата ми е непотребна заради софтуера....

• Автор

Ами за жалост няма марка и модел. НА диска пише просто драйвъри.... малко дискче... пише единствено при инсталацията pc usb cam 168 drivers.... има на английски и китайски език. Като цяло някаква куча работа е.... и ако не е този диск не знам от къде мога да намеря драйвъри за това чудо, нито автоматично намира такива. Явно не са някакви официални и лицензирани ли не знам... те се инсталират правилно, но уина не ги приема защото не са подписани цифрово и съответно камерата не работи.... как може да се изключи примерно това цифрово подписване? На xp нямах такъв проблем... п.с. Ако има някакъв друг начин да видя някакво име/модел/марка ми кажете и ще пиша пак! :)

Редактирано от G0ld (преглед на промените)

Дори и да не подписан драйвера неможе ли да го инсталирате (да кажете на ОС да пренебрегне, че не е подписан).

Другият вариант е чрез Device Mnager-a да опитате автоматично да си открие точния драйвер

и да го инсталира. Или ръчно да заредите драйвера/файла (пак от там).

Евентуално може да се потърси драйвер по хардуерния идентификатор (ID) на камерата.

Но не е гаранция, че ще се намерят за новата ОС.

Намирате ID-то на камерката и го пускате в следващият си пост.

ОС: 32bit или 64бит е?

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

Свойства на устройството Описание на устройството: USB PC CAM-168 ID на устройството 0C45-613A Клас на устройството FF / FF Портокол на устройството FF Продукт USB camera Поддържана USB версия 1.10 Текуща скорост Full (USB 1.1 Друго инфо няма. Няма марка/производител. С 64 битова версия съм на 7цата. А автоматично не намира драйвъри. Първо така пробвах и тогава извадих диска. :)

А ръчно пробвахте ли да му дадете да търси от диска?

ID-то на камерата трябва да изглежда подобно (като това от линка):

[i]PCIVEN_1217&DEV_7130&SUBSYS_012F1025&REV_014&6B16D5B&0&33F0[/i]
От падащото меню трябва да изберете Device Instance Id, и тогава ще се покаже.

П.П. С тази 64бит ОС, шанса за намиране на точен драйвер намалява.

• Автор

След като дадох инфото което дадох по-горе едно момче ми каза това: Камерката ти е с чип Sonix SN9C120. И ми даде линк с драйвъри. С тях всичко проработи! Попита ме дали да се доверя на Sonix, дадох да и инсталирах. Те вече са цифрово подписани и камерката тръгна от ряз. Благодаря все пак! Темата е за триене! Поздрави :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.