Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

мнение за няколко модела :)

Featured Replies

Моля дайте мнение за ето тези модели http://www.zora.bg/?go=product&itemId=6413#!prettyPhoto http://www.zora.bg/?go=product&itemId=19325 http://www.technopolis.bg/b2c/details/517603/P11010101/Laptop-ACER-AS5750ZG-B964G75MNKK Лаптопа ще се ползва предимно за интернет музика и филми Единствената по тежка игра която мисля да играя е фифа 2011 Бюджета с който разполагам е 1100 лв Държа най вече на това машината да е здрава приемам и други предложения :)

От тези най-добре е HP-то. Следва въпроса обаче: За какво ще се ползва??? И колко е бюджета, че варира от 800 лв до 1030 лв.

аз имам ноутбука на дел не е купен от там,като гледам тука доста са го намалили :)) с 2 ръце съм за него :)))

аз имам ноутбука на дел не е купен от там,като гледам тука доста са го намалили :)) с 2 ръце съм за него :)))

Радвам се, че ти харесва, но пластмасовите Инспайръни са много зле технически и не си заслуцават парите. HP имат проблем при поддръжката, трудно се разглобяват, но металният корпос и матовият екран дава много предимства пред това на Dell-a.

И пак не знаем за какво ще се ползва...

Радвам се, че ти харесва, но пластмасовите Инспайръни са много зле технически и не си заслуцават парите. HP имат проблем при поддръжката, трудно се разглобяват, но металният корпос и матовият екран дава много предимства пред това на Dell-a.

И пак не знаем за какво ще се ползва...

Ами аз него ползвам за играя на него и не съм го избирала по характеристики просто ми хареса като визия

Ами аз него ползвам за играя на него и не съм го избирала по характеристики просто ми хареса като визия

Няма да ми се разсърдиш, нали, ама това си е женско мислене. :) Но визията е едно, друго е какво предлага. :) За домашна употреба може да се мине с нещо много по-евтино, с Pentium процесор и тн и тн.

Но представата за хубава визия е много субективна, нали? На теб може да ти харесват червените ботушки, но на приятелката ти не, защото предпочита черният цвят :) Тук се стремим да премахнем визията като фактор поради тази причина и да гледаме кое е най-удачно за даденият ни бюджет и нужди. А в момента нито знаем бюджет, нито за какво ще се ползва...

Поздрави и лека и спокойна вечер! :)

• Автор

Ще се ползва предимно за интернет музика и филми Единствената игра която играя за сега на стария ми компютър е фифа 2007 Евентуално ако мога да подкарам фифа 2011 ще е супер ама за този бюджет от 1100 се съмнявам :)

1100 бюджет?

Samsung NP300E5Z - Много добър i5 процесор, но с 128 GB SSD, което ще ти отвее главата от скорост в сравнение с хард диск, ама може да ти се види малко като място за съхранение на информация, но тази машина просто ще ти се види адски бърза.

Ако ли пък не: Acer Aspire 5750G

Но за мен остава най-добре HP ProBook 4530s и то само заради матовият дисплей, който е незаменим при по-силна светлина! И металният корпус. Е да, остава проблема с поддръжката, ама...

Ще се ползва предимно за интернет музика и филми Единствената игра която играя за сега на стария ми компютър е фифа 2007 Евентуално ако мога да подкарам фифа 2011 ще е супер ама за този бюджет от 1100 се съмнявам :)

LENOVO Z570AM/59325191 Ще подкараш без проблем даже FIFA 2012, a и изработката на Z серията е доста добра.

LENOVO Z570AM/59325191 Ще подкараш без проблем даже FIFA 2012, a и изработката на Z серията е доста добра.

Страхотно предложение! Ако пренебрегне SSD-то препоръчвам това!

От тези най-добре е HP-то....

Оле не! В никакъв случай! :no-no: По-големи боклуци трудно се срещат. За тия пари може да вземе прекрасен Acer. Ако не си хареса, може Леново или Асус.

Оле не! В никакъв случай! :no-no: По-големи боклуци трудно се срещат. За тия пари може да вземе прекрасен Acer. Ако не си хареса, може Леново или Асус.

Е стига де :) Кое му е толко боклук? Корпуса, което уточних, че е лошо за поддръжка, ама нито те правят дъното, нито те процесора, нито те HDD-то...

Няма да ми се разсърдиш, нали, ама това си е женско мислене. :) Но визията е едно, друго е какво предлага. :) За домашна употреба може да се мине с нещо много по-евтино, с Pentium процесор и тн и тн.

Но представата за хубава визия е много субективна, нали? На теб може да ти харесват червените ботушки, но на приятелката ти не, защото предпочита черният цвят :) Тук се стремим да премахнем визията като фактор поради тази причина и да гледаме кое е най-удачно за даденият ни бюджет и нужди. А в момента нито знаем бюджет, нито за какво ще се ползва...

Поздрави и лека и спокойна вечер! :)

няма,извинен си :P

'

Е стига де :) Кое му е толко боклук? Корпуса, което уточних, че е лошо за поддръжка, ама нито те правят дъното, нито те процесора, нито те HDD-то...

Знаеш че техните охлаждания са така проектирани, че да се отлепи чипсета след падането на гаранцията. Обикновено траят по около 2 години. Принципно е нормално за това време да се смени машината, но не и с нашите заплати.

Знаеш че техните охлаждания са така проектирани, че да се отлепи чипсета след падането на гаранцията. Обикновено траят по около 2 години. Принципно е нормално за това време да се смени машината, но не и с нашите заплати.

Да, но ако се грижиш по-старателно за него ще изкара и повече, но тук пък идва проблема с разглобяването...

А с нашите заплати... Взимаме евтините серии лаптопи, дето са за бедните в нормалният свят. А тук им се радваме...

Да, но ако се грижиш по-старателно за него ще изкара и повече, но тук пък идва проблема с разглобяването...

Всяка една машина трябва да се поддържа, но това не оправдава нарочното вкарване на производствени дефекти от страна на НР. А разглобяването на НР е отвратително. За да го почистиш качествено, разглобяваш всичко, включително и сваляш дъното. Всичко е с идея да се прави в оторизиран сервиз, където допълнително да те одрусат.

Аз съм за samsung-а! Имам абсолютно същия вкъщи, само дето не е с SSD, но пак лети и за сега се представя перфектно!

Дали обаче автора не си замина без да прочете нищо? SSD наистина дава страхотна скорост. Да, по-несигурна технология е и дава по-малко обем, но... Ако искаш нещо наистина бързо- SSD, а не HDD.

Дали обаче автора не си замина без да прочете нищо?

SSD наистина дава страхотна скорост. Да, по-несигурна технология е и дава по-малко обем, но... Ако искаш нещо наистина бързо- SSD, а не HDD.

Разбира се, че е по-бърз, но може да бъде и напълно достатъчен по обем.. всичко зависи от нуждите.
  • Автор

Дали обаче автора не си замина без да прочете нищо?

SSD наистина дава страхотна скорост. Да, по-несигурна технология е и дава по-малко обем, но... Ако искаш нещо наистина бързо- SSD, а не HDD.

Благодаря на всички които се включиха От всичко прочетено до момента най много клоня към Леновото :) Сега обаче възниква въпроса от къде е най-удачно да се вземе дали от вериги магазини от типа на техномаркет и технополис или от сайтове като laptop.bg i pcstore

Благодаря на всички които се включиха От всичко прочетено до момента най много клоня към Леновото :) Сега обаче възниква въпроса от къде е най-удачно да се вземе дали от вериги магазини от типа на техномаркет и технополис или от сайтове като laptop.bg i pcstore

Аз съм за сайтовете като laptop.bg и pcstore.

Аз съм за сайтовете като laptop.bg и pcstore.

Моля те, обясни защо?

И аз като автора съм нова и не знам за предимствата на този вид покупка

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.