Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно числова редица на C#

Featured Replies

Това е различен случай при теб, flare. Мислиш ли че някой ще повери нешо подобно на човек, който пита как да изкара една редица на екрана?? Теорията е много важно, но не за всички, повечето които пишат тук ще бъдат кодващи маймунки, на тях не им трябва много теория, важното е да правят това което им кажа както им кажа! :)

Console.WriteLine("Въведи дата на раждане");

DateTime age = DateTime.Parse(Console.ReadLine());

int roden = age.Year;

DateTime td = DateTime.Now;

int moment = td.Year;

?

int ageNow = (moment - roden);

?

Console.WriteLine(("В момента сте на " + ageNow + " години"));

Console.WriteLine("Въведете дата от бъдещето, за да разберета на колко ще бъдете тогава:");

?

DateTime foture = DateTime.Parse(Console.ReadLine());

?

int fot = foture.Year;

int fotnew = (fot - roden);

Console.WriteLine(("През " + fot + " ще бъдете на " + fotnew));

8 час от запознаването ми със С#..

Като се има предвид, че бебето постоянно страда за внимание зад гърба ми и писка за "ну погоди"..

...Преди две години работих с учител по математика, завършил информатика. Водеше се "Сисадмин", като мен.

От десет години е "Сисадмин", още не може да надмогне "ДОС" -а.

Нещо като "лейтенант с карта в ръка - кошмарът на армията"...

За десет години не си направи труда да прочете нещо - обясняваше ми, че компютъра има връзка с цялата мрежа, щом му "светят телевизорчетата до часовника". Първите два дни се смеех. На третия го закарах до суича и дръпнах мрежовия кабел към "голямата мрежа", оставих включен само неговия компютър и му предложих да си отвори интранет страницата...

А се работеше като админ от 6 години - три от тях като админ в ОББ, преди да им дойдат компютри с "Уиндоуси".

Сега продължава да "твори глупости", ама на държавна служба, където е "едноокият в царството на слепите" и мята по върбите всички, като им развива дълги теории защо "това не може да стане".

Искам да кажа, че всичко си е до човека - или му се отдава нещо или не му се отдава, или учи с желание нови неща, или кара по течението - "ден да мине, самун да загине".

А също и че от "кодваща маймуна" до друга такава понякога разликата е от небето до земята -ако ти се падне тази, която аз описах - ще скубеш коси няколко пъти, накрая ще откриеш, че е по-лесно сам да си напишеш кода, вместо да караш него. Ако можеш да го изриташ - добре, но ако си в държавните структури и "маймуната" е с "дебела връзка" - ще работиш и заради него. А той и началник може да ти стане накрая :)

Редактирано от Bars1967 (преглед на промените)

...

Тъй, тъй...

В .NET с готовите библиотечки и функциийки и сме готови. Но никой не наясно с логиката и начина на действие зад тези функции. И като им се падне да реализират елементарни неща на друга платформа, с друга технология и к'во става? Не са наясно с теорията и съответно - коне с капаци. Code monkeys ще стават повечето, ти к'во искаш да стават. Hardcore programmers?

Пиша на nano. Чисто. Syntax highlighting и code indentation са за разглезените, за code monkeys. Същото важи за библиотеките и frameworks. Рядко пиша на Assembler, още по-рядко на C, само когато ме мързи. Те са за разглезените. Най-често пиша на бинарен код. Защото съм harcode програмист!

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Тъй, тъй...

В .NET с готовите библиотечки и функциийки и сме готови. Но никой не наясно с логиката и начина на действие зад тези функции. И като им се падне да реализират елементарни неща на друга платформа, с друга технология и к'во става? Не са наясно с теорията и съответно - коне с капаци. Code monkeys ще стават повечето, ти к'во искаш да стават. Hardcore programmers?

Пиша на nano. Чисто. Syntax highlighting и code indentation са за разглезените, за code monkeys. Същото важи за библиотеките и frameworks. Рядко пиша на Assembler, още по-рядко на C, само когато ме мързи. Те са за разглезените. Най-често пиша на бинарен код. Защото съм harcode програмист!

Да бе, защо пък syntax highlighting и code indentation да са за кодващи маймунки ? То това си е задължително, иначе много лошо форматиран код, който накрая може и в спагети код да стане, тогава си го яжте със сос отгоре.

Аз нещо не виждам логиката да пишеш на C само когато те мързи. C не е като C++ и няма STL и други неща които да улесняват правенето на алгоритми. Даже и sort() функция няма. По-логично е да се пише на C# или Java когато те мързи. Аз затова като си измисля яка програмка или имплементирам някой алгоритъм на C ги запаметявам и ги пазя в папка.

Флаг на Омразата: Примерно имаш network приложение. Как ще свържеш потребителите най-бързо кой алгоритъм ще използваш ?

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Да бе, защо пък syntax highlighting и code indentation да са за кодващи маймунки ? То това си е задължително, иначе много лошо форматиран код, който накрая може и в спагети код да стане, тогава си го яжте със сос отгоре.

Аз нещо не виждам логиката да пишеш на C само когато те мързи. C не е като C++ и няма STL и други неща които да улесняват правенето на алгоритми. Даже и sort() функция няма. По-логично е да се пише на C# или Java когато те мързи. Аз затова като си измисля яка програмка или имплементирам някой алгоритъм на C ги запаметявам и ги пазя в папка.

Флаг на Омразата: Примерно имаш network приложение. Как ще свържеш потребителите най-бързо кой алгоритъм ще използваш ?

Незнам и не ме интересува, аз имам да реша бизнес проблем. Бих ползвал ZeroMQ или RabbitMq ili произволна шина за съобщения :).

Аз нещо не виждам логиката да пишеш на C само когато те мързи. C не е като C++ и няма STL и други неща които да улесняват правенето на алгоритми. Даже и sort() функция няма. По-логично е да се пише на C# или Java когато те мързи.

В пътеводител на галактическия стопаджия пише, че извънземните не разбирали от сарказъм.

Мисля че тази тема е отдавна изчерпана така че някой да я заключи че ще стигнем до 100 страници спорове накрая :)

За мен е приключен въпроса :) Благодаря на всички за помоща! Ако някой от помогналите си пада по ковани хладни оръжия - мога да му подаря нещо :) Чао засега!

За мен е приключен въпроса :)

Благодаря на всички за помоща!

Ако някой от помогналите си пада по ковани хладни оръжия - мога да му подаря нещо :)

Чао засега!

За подарък не искам, но с удоволствие бих си купил :)

За подарък не искам, но с удоволствие бих си купил :)

Какво по-точно?

Меч, нож?

Имайте предвид, че неръждаемите стомани по качества отстъпват на черните и по принцип не се коват.

Какво по-точно?

Меч, нож?

Имайте предвид, че неръждаемите стомани по качества отстъпват на черните и по принцип не се коват.

Нож :) И както се казва трябва да го докоснеш и усетиш :)

Нож :) И както се казва трябва да го докоснеш и усетиш :)

Ловен, тактически, бушкрафт?

:)

Ако сте го виждали на снимка - линк?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.