Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при избор на конфигурация

Featured Replies

Публикувано изображение

BB код:

GB Z77-D3H /Z77/LGA1155 - 1 бр. - 214.99 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 437.97 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V CL8 - 1 бр. - 120.53 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 142.96 лв.

CM SILENCIO 650 W/USB3.0 - 1 бр. - 249.07 лв.

PSU CM SILENT PRO 600W - 1 бр. - 183.43 лв.

Обща стойност - 1 348.95 лв. с ДДС Тук имаме модулно захранване, качествено дъно със 3-те изхода за видео, SILENCIO 650 и памет на корсер която е със 8-8-8-24 латенция която се клоква много и както казах по-назад паметите на Корсар и дъната на Гигабайт се разбират като братче и сестриче при овърклока :) , но доста съм прекалил с цената ако искаш да минеш по-тънко пак със модулно захранване само, че 500 вата влизаме в бюджета :) :

BB код:

GB Z77-D3H /Z77/LGA1155 - 1 бр. - 214.99 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 437.97 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V CL8 - 1 бр. - 120.53 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 142.96 лв.

CM SILENCIO 650 W/USB3.0 - 1 бр. - 249.07 лв.

PSU CM SILENT PRO 500W - 1 бр. - 161.97 лв.

Обща стойност - 1 327.49 лв. с ДДС

пич стига си копирал идеите на другите !

• Автор

Общо взето конфигурациите са единтични и трябва сам да си преценя. Разбира се това е нормално при положение, че нямам нужда от външна видеокарта и изборът на процесори е ограничен до три. Последно мисля, че се спирам на и7-3770. Тъй като ми е важна скоростта на хард диска, някой може ли да ми разясни Seagate Barracuda или WD black е по-бърз. Знам, че това като да се избира между Mерцедес и БМВ и че всеки си има собствено мнение, но все някой трябва да е пробвал и двата харда. Аз на лаптопа съм с WD и не съм особено доволен, но при големите дискове положението може да е различно :)

Аз ще отговоря така: WD и Seagate изкупиха останалите играчи на пазара- Hitachi и Samsung. Остана Toshiba, който не се внася в България... Та наистина е личен избор. Аз лично предпочитам WD и моят съвет е WD Balck. Но си прав, че може да се изпишат 10 мнения кой и защо предпочита даден HDD.

Остана Toshiba, който не се внася в България...

Всъщност се продават в Nikem но едва ли са добър избор.

http://nikem-bg.net/...ATA-6G-7200-32M

http://nikem-bg.net/computer-components/500GB-TOSHIBA-SATA-6G-7200-32M

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Да се сложи специално пригодена за целта видео карта също е вариант.Доколкото знам ATI FirePro са карти точно за хора които се занимават с графичен дизайн.Ако греша ме поправете.

• Автор

Обмислял съм да сложа Куадро или Файър Про видеокарта, но те са прекалено скъпи и ще ми изядат бюджета. Може да се сложи някоя остаряла и вече поевтиняла видеокарта от този клас, но не смятам, че ще ми върши по-добра работа от HD4000. Затова не мисля, че има логика да орязвам от процесора, за да сложа външна видеокарта при положение, че ще използвам приложения зависещи главно от процесора.

• Автор

Извинявам се за двойния пост, но може ли още няколко мнения за хард диска :) Търсих в интернет, но не успях да намеря съпоставка на двата харда :х

Редактирано от 0range (преглед на промените)

• Автор

Отново се извинявам за двойния пост, но времето ме пришпорва и трябва да купя компютъра възможно най-бързо. Както знаете максималният ми бюджет е 1300 лева. Мисля да взема една от тези две конфигурации.

1)

GB Z77-DS3H /Z77/LGA1155 - 1 бр. - 178.45 лв.

I7-3770 /3.4G/8M/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 566.43 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V CL8 - 1 бр. - 120.23 лв.

HDD 1B SATAIII Caviar Black 7200rpm 64MB cache - 1 бр. - 182.37 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 126.07 лв.

Обща стойност - 1 173.54 лв. с ДДС

+ Silencio 550

2)

GB Z77-DS3H /Z77/LGA1155 - 1 бр. - 178.45 лв.

I7-3770 /3.4G/8M/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 566.43 лв.

CORSAIR 4x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V Low Profile - 1 бр. - 186.83 лв.

1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M - 1 бр. - 147.38 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 126.07 лв.

Обща стойност - 1 205.15 лв. с ДДС

+ Silencio 550

И в двата случая излизам с някой лев от бюджета, но това не е болка за умиране. Проблемът е хард диска - както виждате изборът WD/Seagate рефлектира върху рамта. Всъщност с 8гб сега ще ми е достатъчно, но скоростта на хард диска ми е изключително важна (поне докато си взема ССД). Също другия проблем, който изскача е това, че никъде в спецификациите на дъното не пише, че поддържа turbo boost. За справка погледнах дъната на Асрок и там пишеш, че поддържат turbo boost 2.0, също погледнах и по-скъпите от Гигабайт, но там също не беше споменато за турбо. Според вас възможно ли е Гигабайт да не поддържат тази технология. В смисъл това са айви бридж дъна - нови модели .... някак си няма логика да не поддържат технология, която всеки айви бридж процесор притежава - така излиза, че дъното спъва процесора. А при мен това ще се отрази доста ясно, защото купувам не отключен процесор, вярвайки, че 3,9ГХз ще спасят ситуацията и няма да е нужен клок.

Също другия проблем, който изскача е това, че никъде в спецификациите на дъното не пише, че поддържа turbo boost. За справка погледнах дъната на Асрок и там пишеш, че поддържат turbo boost 2.0, също погледнах и по-скъпите от Гигабайт, но там също не беше споменато за турбо. Според вас възможно ли е Гигабайт да не поддържат тази технология. В смисъл това са айви бридж дъна - нови модели .... някак си няма логика да не поддържат технология, която всеки айви бридж процесор притежава - така излиза, че дъното спъва процесора. А при мен това ще се отрази доста ясно, защото купувам не отключен процесор, вярвайки, че 3,9ГХз ще спасят ситуацията и няма да е нужен клок.

При Turbo boost се покачва честотата на едно или две от ядрата за сметка на изключването на останалите, така че това не се явява заместител на клока, ако това ти е идеята.

Публикувано изображение

Този Seagate, който си избрал е много бърз диск. Не ми е попадал същия WD, но като нищо Seagate е по-бърз. Проблема му е, че е само с една година гаранция. Другия диск е с 5 години.

• Автор

При Turbo boost се покачва честотата на едно или две от ядрата за сметка на изключването на останалите, така че това не се явява заместител на клока, ако това ти е идеята.

Публикувано изображение

Мерси за информацията, нямах си представа, че работи така....

Показва по-добри резултати при еднонишковите приложения, но те все повече и повече намаляват :)

• Автор

Дори и да не се клоква едва ли ще изпитам липса на процесорна мощ следващите 2-3 години :) Между другото се спрях на дъно asrock pro4 и хард диск seagate. Сега само чакам в никем да получат Силенцио 550 и ще поръчвам ....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.