Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шум на касетофона!

Featured Replies

Добро утро. Скоро си купих Рено Сценик 2000 г. Имам проблем с касетофона. Когато запаля се получава странен шум само когато е пусната касетката,но при радио няма шум. Беше с касетофон Blaupunkt RCM 148,реших,че проблема ще е от него,смених го с оригинален на Рено Сценик,но няма никаква промяна. Има 4 кабела на захранващата букса,червен,син,черен и жълт. Кабелът който е за джойстика го няма само две букси има захранващата и за колоните. Ако някой има идея или се е сблъскал с такъв проблем да пише.

• Автор

гадна ти е касетката...

С доста касетки пробвах на payner и други все същия ефект!

На стария ми автомобил със същите касетки нямаше никакъв проблем.

Нямаш никакъв проблем, просто радиото ти има вентилаторче за охлаждане :). И когато се ключи касетка, диск, юсб и т.н вентилаторчето се включва за да охлажда четеца, който е вътре и работи. А на радио не работи вентилаторчето, защото и четеца вътре не работи ;). Карай си и си свиркай всичко е в норми :). И моето радио е така, но съм го свалял и съм забелязъл как стоят нещата :)

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

Нямаш никакъв проблем, просто радиото ти има вентилаторче за охлаждане :). И когато се ключи касетка, диск, юсб и т.н вентилаторчето се включва за да охлажда четеца, който е вътре и работи. А на радио не работи вентилаторчето, защото и четеца вътре не работи ;). Карай си и си свиркай всичко е в норми :). И моето радио е така, но съм го свалял и съм забелязъл как стоят нещата :)

Какви ги дрънкате,това де не е компютър че да има вентилатор!Тук става въпрос за радио касетофон...Най вероятно е от някоя не добре контактуваща маса.Първоначално може да се направи едно допълнително замасяване на корпуса на касетофона.

Ами моя касетофон си има вентилатор и какво пречи нещо да има вентилатор за охлаждане и да не е компютър? До колкото знам и останалите радио-касетофони имат и работят на същият принцип. Аз много добре знам какво дрънкам м/у другото, няма да говоря за нещо, ако не знам как работи :) .

И аз не сЪм виждал автокасетофон с вентилатор. По принцип имат радиатор за охлаждането на крайното стъпало. А иначе към автора - как може да го опишеш точно този шум?? По принцип може да се получава и от не добре настроена магнитна глава. Може да си поиграеш с нея ако знаеш за какво става въпрос.

• Автор

И аз не сЪм виждал автокасетофон с вентилатор. По принцип имат радиатор за охлаждането на крайното стъпало. А иначе към автора - как може да го опишеш точно този шум?? По принцип може да се получава и от не добре настроена магнитна глава. Може да си поиграеш с нея ако знаеш за какво става въпрос.

Чува се шума при подаване на газ нещо като не настроена радио станция!

Редактирано от eset2 (преглед на промените)

Според мене не е свързан правилно към захранване. Защо не посетиш някой сервиз?

Бензин или дизел? Ако е бензин - кабели на свещите.

от касетите е ;) Пробвай с не що различно от Payner - Всичките им касети са със шум :D

• Автор

Бензин или дизел?

Ако е бензин - кабели на свещите.

Бензин е,с газов инжекцион.

от касетите е ;) Пробвай с не що различно от Payner - Всичките им касети са със шум :D

На стария ми автомобил го нямаше този проблем!

Бензин е,с газов инжекцион. На стария ми автомобил го нямаше този проблем!

Нормално - кабелите са били читави. За да разбереш дали тези на колата ти са добре, намери един мултицет. Единия кабел го свържи към маса, а другия приближи към кабелите на свещите. Уредът трябва да е настроен на измерване на ток. Ако покаже някакви стойности - сменяй кабелите.

Бензин е,с газов инжекцион. На стария ми автомобил го нямаше този проблем!

Но на новият го има ;) Явно е разкрил касетите на Payner :D

От касетите не е ,поради простата причина че става с подаване на газта.При изгасен двигател няма проблем нали.Това всичко идва от захранването,понеже при работещ двигател динамото зарежда,но не изправя достатъчно тока,което за касетофона не е добре.В такъв случай се прави на входа му филтър за изправяне на напрежението и проблема се решава.

• 6 месеца по-късно...

Ако шумът се получава само при работещ двигател,причината е в захранващата схема на касетофона.Има различни вериги за изглаждане на пулсациите на напрежението на генератора за радиото и за касетофонните предусилвателни стъпала.Вероятно някоя лоша спойка.

• 2 месеца по-късно...

Бензин или дизел? Ако е бензин - кабели на свещите.

Какви свещи,какви радиосмущения...Става дума за касетофон!

Да, имал съм случаи на проникване на смущаващ сигнал от запалване или от генератора за зареждане (динамото) дори към касетофона, но в такива случаи смущения има и при слушане на радио- т.е. в случая ме притеснява, че автора изрично е написал, че смущения при радиото няма. Все пак щом с два касетофона го има това смущение значи, че причината е в колата и вероятните източници са запалителната система, ако е бензинова кола, или генератора за зареждане на акумулатора. Според мен диагностицирането на причината няма да стане без помощта на някакъв специалист.

• 3 седмици по-късно...

Не добре са изолирани схемите на касетофона от смущенията на двигатела. Причината може да не е в касетофона а в двигатела.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.